Auto: Polski Fiat 132p
Wysłany: Sob Lis 15, 2008 19:15 Mało nas......
Nie chodzi mi o to forum.
Chodzi mi o cało kształt.
Coraz mniej młodych jest śród nas, co by sie interesowali FSO.
Ja wiem że łatwo gadać i tak dalej, ale jak nie będzie nowych wśród nas to będzie nas coraz mniej.
Dajcie jakieś propozycje, co by innych zmobilizować do kupna lub udzielania sie
Józek ja osobiście myśle że żeby zostac pasjonatem marki FSO to poprostu trzeba miec to we krwii jedni zaczynaja sie jarac samochodami FSO jak kupują swój pierwszy samochód, lub auto do wożenia buraków cegieł itp. albo poprostu trafi im sie auto za grosze i później zaczynają dostrzegać jeszcze inne pozytywy tych samochodów poza niska ceną, a są też tacy (tak jak Ja), którzy w dzieciństwie zostali skarzeni pasja do aut FSO i już im tak zostało i raczej się nie zmieni. Trzeba się spotykać na spotach pokazywac ludziom uwierz mi z czasem jak pojazdy FSO przestaną być już takie pospolite to bedzie nas więcej zobaczysz i może i w lbn zacznął nas zaczepiac i gadac z nami jak ten koles w kazimierzu. Na siłę nikogo nie zmusisz żeby nas było więcej ale z czasem to się zmieni gwarantuje, a narazie trzeba przeczekać no chyba że zrobimy kampanię społeczną "twój poldek albo fiat to nie tylko samochód do worzenia burakow cegieł itp."
_________________ FSO Nadszedl czas ... czas by cieszyc sie zyciem......
to co zrobisz ze w tym smutnym jak p**... miescie nic sie nie dzieje, a wszelakie formy skupiania sie wielu osob w jednym miejscu o jednej porze sa niewskazane i nieporzadane oraz uwarzane za... szkoda gadac. A co z tymi mlodymi co sie tak dzielnie udzielali na forum PTK? Byl ktos na zlocie jakims? Pozatym wiesz, wiele osob mowi zeby chcialo, zeby sie cos przydalo zrobic i jak juz dojedzie co do czego to nie ma kto/ komu. Jest nas ilu jest i trzymamy sie dzielnie i zwarcie
Auto: Polski Fiat 132p
Wysłany: Nie Lis 16, 2008 13:54
Ty mówisz o pospolitym ruszeniu.
Ja wiem jak to sie skończy, wszyscy ZA, ale nich ktoś inny sie tym zajmie.
Znowu zostanę sam lub z max 3 osobami i każdy będzie miał do mnie pretensje że nic nie zrobiłem.
Ja moge zrozumiec: rodzina, praca, znajomi.
Ale jak chcecie efektów to musimy działać w grupie a nie pojedynczo.
Jak sobie przypomne jak było z gazetą Moje Miasto to mnie coś bierze.
Najpierw radośc że coś będzie, potem już kombinowanie by przenieśc bo "nam sie nie chce w tedy"
A jak sie skończyło, to gadanie dlaczego tak mało było o nas.
Dostałem zjeby za coś co sam organizowałem, nikt mi nie pomagał. Ja latałem do redakcji ja dzwoniłem ja rozmawiałem, ale efekt końcowy co nie którym sie nie podobał.
No sory was bardzo, ale jedna osoba mało może, musi być tak że działamy a nie gadamy o działaniu.
Stalin dużo dla nas znaczy twoja działalność i np. nie wiem co ktoś mógł wymagać po pierwszej większej próbie wyłonienia się w mediach!!! Mi pasowało, a co do młodych... każdy z mojego ,,wiekowego" otoczenia był już wychowany na marce BMW itd. Nikomu nie pasują stare FSO które nie mają wyglądu itp. Pamiętasz naszą kiedyś rozmowę Stalin- Jak reagują osoby z mojego otoczenia na same wspomnienie o Fiatach, Poldach itp? ŚMIECH I POGARDA. Dla młodych to musi być jeżdżąca dyskoteka XD mająca 200km <przynajmniej>. Ja nikogo nie zmuszam osobiście do przymusowego zakochania się w tej marce i niestety musimy chyba przecierpieć że są lepsze technicznie samochody, ale dla mnie DUSZA jest ważniejsza! Jest nas mało ale tak musi pozostać... chyba.
powiedzmy sobie tak... czemu jest tak dużo klubowiczów, fanatyków Hondy, BMW albo Audi, mają zazwyczaj dużo pod nogą, nie sypia się tak jak Fso<blacha>, i mają możliwość zastosowania szerokiej palety gadżetów które podnoszą moc bez zaglądania pod maske , to fascynuje młode osoby wychowane na NFS... Boże ja jestem jakiś dziwny<porównując mnie do osób w moim przedziale wiekowym, oczywiście z paroma wyjątkami>
Auto: Fiat 125p 1.8 DOHC
Wysłany: Pon Lis 17, 2008 17:26
Tylko że gelo_lsw Audi jest takie samo jak honda czy bmw Calibry i cały ten śit. Każdy się tym jara i napala że jest fajne i ohh.. ahh... ja w tym nic nie widzę ciekawego nie kręcą mnie turbo Dezle ani jakieś wynalazki. Jestem chyba jednym z młodszych klubowiczów jeśli nie najmłodszym z własnym autem FSO i w swoim przedziale wiekowym ciężko było by mi znaleźć kogoś kto tak samo lubi stare fury.
Ze mnie też sie zbijali wszyscy koledzy jak sobie chciałem kupić kanta i snułem plany swapa w końcu kupiłem zDOHCowałem, a teraz jak spotykam znajomych to się każdy pyta kiedy skończę furę bo fajnie by było znów polatać bokiem coś poupalać i już nie jest to stary fiat tylko mój Bandzior
wiesz co do tego że Audi to śit to bym sie spierał
a to że ty wolisz FSO niż nowe auto to tylko i wyłącznie twoja sprawa
ja kupiłem sobie kanta po to żeby sobie pojeździć kilka miesięcy w roku,a na co dzień służy mi moje A4 i jestem zadowolony
każdy z nas albo większość zaczynała od Fiatów czy Polonezów,niektórzy chcą sobie przypomnieć jak to było i jak mają możliwości to kupują takie auto na nowo tak jak np ja
nie ma sensu wywodzić się na temat co jest lepsze,a co gorsze
ważne żebyśmy zastanowili się nad tym co zrobić żeby na spoty przyjeżdżało więcej ludzi
Auto: Fiat 125p 1.8 DOHC
Wysłany: Pon Lis 17, 2008 22:37
No ok nie ma się o co kłócić tylko chciałem zwrócić uwagę na to że AUDI jest dużo więcej niż FSO mamy 80 90 100 a4 183485754 w głowie się może zakręcić jak by wymieniać je wszystkie. mamy tu pełną gamę od aut za kilka tysięcy do aut za kilkaset tysi sedany kombi coupe wszystkie każdemu sie coś spodoba. Stąd powodzenie LKA. Moim zdaniem powinniśmy nie szukać młodych ale znaleźć tych starych którzy mieli poldy Fiaty itp. żeby trochę nam opowiedzieli i żeby czasem przyturlali swoje dopieszczone cacka na spota;) sam próbuje namówić ojca strażaka żeby kiedyś wypchał to 132 i doturlał się nim na spota ale to jeszcze długa droga.
A co do popularności to musi być szał można by zmontować jakiegoś filma ze spota i dać na YT tylko błagam nie jakiś film gdzie nic się nie dzieje przecież na spotach pałuje sie fiaty kilka fajnych ujęć jak sie gnamy na prostej pokazać że nasze fury mają jeszcze trochę jadu w sobie i że JEST TO RWD!!!!!!!!!!!!!! Do młodych nie przemawiają filmy gdzie nic sie nie dzieje.