Magazyn The Official Xbox Magazine jako pierwszy na świecie uraczył czytelników bardzo długą recenzją najnowszego tytułu ze stajni Rockstar Games - GTA IV.
I co? I obyło się bez niespodzianek, bowiem produkt w wersji na Xboxa 360 zgarnął zaszczytną, maksymalną ocenę – 10/10 . Niestety my, do wglądu owej recenzji nie dostaliśmy, jednakże posiadamy garść bardzo istotnych informacji, dotyczących GTA IV.
Oto one:
· Początek gry to dla Niko przede wszystkim komunikacja za pomocą telefonu komórkowego. W dalszej części gry, możliwym będzie zakup Smartphone’a do którego dokupić będzie można tapety oraz nowe melodyjki i co najciekawsze – dostępne ma być także fotografowanie swoich ofiar
· Pojawią się misje w których dokonywać będzie trzeba wyborów moralnych. Motyw zaczerpnięty z BioShock’a
· Auta będą się brudzić a ich opony mogą zająć się ogniem i w konsekwencji – pękną.
· Pojawi się misja, w której Niko przewieźć będzie musiał dwa ciała w bagażniku.
· HUD będzie bardzo podobny do tego z poprzednich części gry
· Sterowanie autami ma być trudniejsze a co za tym idzie – swawoli na ręcznym z jednoczesnym utrzymaniem trakcji – nie będzie
· Ponownie pojawią się znajdźki
· W wersji na Xboxa 360 pojawi się achievment – Assassin’s Greed
· Dodatkowa zawartość – ekskluzywna dla Xboxa 360 to około dziesięciu dodatkowych godzin gry
chyba na ps3 ,x360 w naprawie od tygodnia, zastanawiam sie nad pre-orderem gwarantowanym na 29 kwietnia w empiku ale mogą byc problemy bo na stronce oficjalnej sieci empik premiera to 5 maj , a dzis po południu zmienili na 2008-04-28 zamieszanie i niepewność i mysle nad ultima... a ty gdzie kupujesz?
Wziołem pre oreder z empiku plusy to w ostatniech chwili moge wybrac wersje na jaką konsole, zapewnili ze 29 bedzie na bank , wachałem sie tylko miedzy tym a ultima a ze ultimie jest kolejność zgłoszeń decyduje o wysyłce to darowałem ,duzo osob tak zamowilo gt5 i czekało na następną dostawe
Ja jak nie dostanę w dniu premiery paczki to lecę w sobotę miasto przekopywać, nie po to zamawiam tytuł pare miesięcy wcześniej by dostać go tydzień po.