Auto: Audi 80 B4 coupe
Wysłany: Czw Sty 22, 2009 13:32 Jakie LPG do silnika 2.3 V5 ???
Kupiłem Audi 80 b4 coupe z silnikiem 2,3 V5 i zdecydowałem się za instalacje lpg, czy mógłby ktoś doradzić jaką instalacje najlepiej zamontować i polecić kogoś kto się tym najlepiej zajmuje?? Pewnie zostane ostro skrytykowany za tą decyzje ;/ Ale z góry dziekuję za jakaś pomoc
Auto: Audi 80 B4 coupe
Wysłany: Czw Sty 22, 2009 18:11
Chodzi mi konkretnie o ten silnik, ale nic nie znalazłem na forum na ten temat (albo nie potrafię szukać ) Jeżeli jest ktoś kto posiada takowy silnik i potrafiłby doradzić w tym kierunku to byłbym wdzięczny. Bo obiło mi się o uszy, że to kapryśny silnik jeżeli chodzi o LPG, dlatego porady chciałem zaczerpnąć na forum u bardziej doświadczonych kolegów niż ja
podjedź na witosa koło makro tam zakładali mi do a3 gaz i byłem zadowolony,i nieprzejmuj sie tym co ci ttu inni napiszą o lpg,ze to do zapalniczek itp bo 90 proc sama smiga na gazie
_________________ بحضور رئيس الجمهورية البولندية ليخ كاتشينيس ورئيس مجلس الوزراء دوشالأرا
[ Dodano: Czw Sty 22, 2009 21:15 ]
a tak poważnie kolego daj sobie z tym spokój paliwo tanieje olej ten gaz znam 3 osoby z tym silnikiem i żadna z nich nei am gazu
Auto: Audi B4 TornadoRot
Skąd: Czechów Pomógł: 5 razy Dołączył: 25 Mar 2007 Posty: 129
Wysłany: Czw Sty 22, 2009 21:37
jesli to b4 QP - to oznaczenie tego silnika:NG mechaniczny wtrysk, co za tym idzie jednostka nie najlepsza do gazu!!!!
w audi byly jeszcze silniki 2.3 o oznaczeniu 7A ale wystepowaly w B3 i 90 tkach bodajze.....
z tego co wiem silnik NG nie jest idelna jednostka pod zasilanie gazem jesli sie zdecydujesz na zagazownie motoru to licz sie z tym ze mozesz byc
niezadowolony z tej opcji - w tych silnikach przy zasilaniu gazem moga pojawic sie
problemy typu:wystrzaly problem z odpalaniem, falowanie obrotow itp. jednym slowem wiejcej problemow niz korzysci!!!
lepiej sie cieszyc z jazdy niezagazowanym motorem........
tym bardziej ze jest to jedna z lepszych jednostek jaka byla montowana w audi: silnik dosc elastyczny i zrywny no i ten dzwiek!!!!! to musi cieszyc a gaz sobie daruj
ja tam zakładałem jakieś 3 lata temy jak miałem 2,3NG , jeden z niewielu wtedy auto gazów co ogarniało ten silnik i sie przyznawało telefonicznie , a tam takie na warsztacie było nawet mi pokazali ze umieja ogarniac .....wiekszych problemów z gazem nie miałem tylko z regulacja było trudno na początku bo spalanie 22l ale potem w granicach 18l (skrzynia w automacie) może teraz juz lepiej ogarniają ....popytaj ludzi z LKA oni będą wiedzieli na bank gdzie dobry zakład...
ps. szkoda auta do gazu no ale ważne aby moneta była w kieszeni o to chodzi
Auto: 120E88 328F30 550E60
Skąd: Woj. Lubelskie Pomógł: 18 razy Dołączył: 19 Lip 2004 Posty: 2476
Wysłany: Pią Sty 23, 2009 08:09
Gobo90 napisał/a:
gaz do zapalniczek
[ Dodano: Czw Sty 22, 2009 21:15 ]
a tak poważnie kolego daj sobie z tym spokój paliwo tanieje olej ten gaz znam 3 osoby z tym silnikiem i żadna z nich nei am gazu
pokaż mi gdzie to paliwo tanieje ...
_________________ MAZDA ... i czujesz że korodujesz ...
podjedź na witosa koło makro tam zakładali mi do a3 gaz i byłem zadowolony,i nieprzejmuj sie tym co ci ttu inni napiszą o lpg,ze to do zapalniczek itp bo 90 proc sama smiga na gazie
syniu ja mam lpg u siebie i też mówie że to do zaplaniczek i do kuchenek dobre...
Oczywiście lpg używam jedynie jak jade daleko w trasę, a po mieście czy gdzieś w okolice miasta tylko na Pb.
Panowie nie ma co sie denerwować i złościć to jest temat pt.Jakie LPG do silnika 2.3 V5 ??? a nie co myślisz o założeniu gazu!!wg.mnie odp powinny być dopasowane do tematu!!!!!
_________________ بحضور رئيس الجمهورية البولندية ليخ كاتشينيس ورئيس مجلس الوزراء دوشالأرا