Auto: BMW & Turbo CABRIO &a
Skąd: Śródmieście Pomógł: 30 razy Dołączył: 10 Sty 2005 Posty: 3256
Wysłany: Sob Mar 26, 2005 00:32
ja mam 17stki... i w zeszlym sezonie zniszczylem z 7 opon... jesli jezdzisz troche wiecej niz 10tys km w sezonie to masz dwa wyjscia... kupic 18stki dla szpanu i 16stki albo 17stki do normalnej jazdy albo od razu wybrac 17stki lub 16stki... ja mialem opcje bardzo okazyjnie kupic wypas 19stki z oxygena ale jak przekalkulowalem opony to dalem spokuj.... dobrze sie zastanow... poza tym ciezej dostac opony 225/40 18 niz 225/45 17 lub 235/45 17...
Dziś jade do Wawy oglądać te fele i przymierzać (18" z oponami 225/40) i jak wszytsko będzie ok to biore, a później trzeba będzi jeździć ostrożnie, a i tak dużo nie jeżdże więc może nie będzie aż tak źle. Podobno wystraczy takie koła mocno nadmuchać (3 bary) i jest ok
Wysłany: Pon Mar 28, 2005 21:59
daz napisał/a:
Dziś jade do Wawy oglądać te fele i przymierzać (18" z oponami 225/40) i jak wszytsko będzie ok to biore, a później trzeba będzi jeździć ostrożnie, a i tak dużo nie jeżdże więc może nie będzie aż tak źle. Podobno wystraczy takie koła mocno nadmuchać (3 bary) i jest ok
dmuchnij je na 3 bary i jesli jeszcze masz sportowa zawieche to Ci ladnie nerki oklepie sa specjalne tabele w ktorych jest cisnienie podawane jakie w jakim aucie sie pompuje (to w lepszych wulkanizacjach maja)... i sprawdz sobie ile mozesz napompowac te kolka bo jak dasz za duzo to pomijajac twoj dyskomfort opony Ci sie beda nierowno zuzywac!!!
Jestem bardzo mile zaskoczony, jeździ się dużo lepiej niż sądziłem. Wcześniej jeździłem na zimówkach 205/60/15 i powiem szczrze ze jest niewielka róznica jeśli chodzi o komfort jazdy.
Wysłany: Nie Kwi 03, 2005 20:23
a jaka masz zawieche? standard? jesli tak to sezon gora dwa i czeka Cie wymiana amortyzatorow itp... a probowales juz jezdzic gdzies gdzie sa koleiny (wzdloz takie po TIRach)? hehe fajne wrazenie