Wysłany: Czw Lut 26, 2009 22:18 reaktywacja forum klubowego
witam, mam ambitny pomysł utworzenia(reaktywacji) forum klubowego, jeśli będą chętni do pomocy w konfiguracji i tworzeniu to pomysł może wypalić, wstępnie stworzyłem takie forum na podstawie phpBB z przykładowymi tematami, jest dostępne pod adresem:
http://rjozefczak.p9.pl/bmw/
Jeśli pomysł się Wam spodoba to można to ciągnąć dalej, ja ze swojej strony mogę zagwarantować miejsce na serwerze, zostaje wykupienie domeny ale to groszowe sprawy, jak również moją pomoc i zaangażowanie w ten projekt.
Co o tym myślicie i jakie macie pomysły na rozbudowę i funkcjonalność.
PS. trzeba się wstępnie zalogować (wystarczy podać login,hasło i jakiś mejla) to tylko w celach testów, później użytkownicy zostaną usunięci
widzę że podzielasz moją wizję właśnie tak mślałem żeby wyglądało, ja jestem jak najbardziej za, jeśli będziesz potzrebował pomocy to mów ja wchodzę w ten projekt
mar_s znaczy nie mam serwera mogę zrobić kopie zapasową tego co jest
jestem początkujący na temat prowadzenia forum więc przydała by się jak najbardziej pomoc
no i zostaje wykupienie domeny
_________________ wiele serc, jedno bicie, BMW ponad życie...
Oferuje się pomocą w postaci moda czy coś w tym styku zajmowałem się tym na kilku forach. Super pomysł ale przydała by się lepsza skórka. Może ktoś umie robic to zrobilibyśmy we własnym stylu.
z serwerem nie ma problemu, mam oplacony i mam miejsce na nim na forum wiec nie ma problemu, zobacz ile miejsca zajmuje to forum i zgraj pliki, podam ci namiar na ftpa i tam to wrzucisz.
gg: 8074427
jak juz zgrasz to napisz do mnie to podam dane
PS. trzeba siię jeszcze zastaniowc jaka domen chcemy, czy .pl czy .com.pl czy .eu , czy też wskazujaca na nasz region np. .lublin.pl???
cennik z mojego hosta:
Domeny .pl 5zł netto 1 rok
Domeny funkcjonalne np. com.pl, net.pl, biz.pl 4zł netto 1 rok
regionalne np. waw.pl, slask.pl, malopolska.pl 2zł netto 1 rok
Domeny .com .net .org .biz .info 24zł netto 1 rok
Domeny .eu 24zł netto 1 rok
Skrócony cennik domen (przedłużenie)
Domeny .pl 65zł netto 1 rok
Domeny funkcjonalne np. com.pl, net.pl, biz.pl 49zł netto 1 rok
regionalne np. waw.pl, slask.pl, malopolska.pl 25zł netto 1 rok
Domeny .com .net .org .info .biz 40zł netto 1 rok
Domeny .eu 29zł netto 1 rok
domeny za 1 rok sa tanie bo 5 czy 2 zł to groszowe sprawy i ja to ureguluje, natomiast jak wszytsko wypali to za tok sie zrobi zbiórkę na domenę i jeśli sie caly serwis rozwinie to rowniez pomysli sie nad osobnym serwerem tylko i wylacznie do forum (bo na moim serwerze mam miejsce ale sa tam tez inne strony www i czasami bedzie troszke wolniej chodzilo, ale na poczatku powinno wystarczyc do rozruchu)
mysle ze jak ruszy forum to strona nie bedzie potrzebna bo co mialoby na niej byc, wszytsko bedzie na forum wszelakie informacje i sugestie, wiec nie widze sensu stwarzania strony...
a co chcialbys zeby bylo na stronie?? bo doprowadzic ja do porzadku zeby dodac link do forum a z doswiadczenia wiem ze wiekszosc woli forum bo tam sa wszelkie istotne i aktualne rzeczy, bo kazdy moze wpisac cos aktualnego co sie dowiedzial a na stronie zanim napisze do moda mod to przeczyta i umiesci to sie troche zejdzie a jesli zalezy na czasie to sie mija z celem, wiec ja proponuje zajac sie calkowicie forum, bo to jest jak dla mnie priorytetem gdzyw wszystkie informacje moge tam umiescic i tam znalezc
Auto: BMW E36 Coupe
Skąd: Woj. Lubelskie Pomógł: 2 razy Dołączył: 12 Paź 2006 Posty: 275
Wysłany: Pią Lut 27, 2009 15:35
panowie bo widze ze czesc nie w temacie mamy juz wykupiona domene pod strone ktora byla www.bmwmotorsportklub.pl teraz wystarczy ja przedluzyc tylko skoro ktos oferuje miejsce na serweze problem tylko w tym ze przydalo by sie popracowac nad strona ktora byla by ew pod tym adresem ew forum:)
widomo ze forum i strone dopadl wirus wiec wszystko trzeba bylo by od nowa robic Niestety az tak na tym wszystkim sie nie znamz eby cos zdzialac ale mysle ze wspolnymi silamy damy rade W sobote podczas treningu dobrze bylo by obgadac w cztery oczy kilka spraw z tym zwiazanych