FAQ » Szukaj » Użytkownicy » Grupy » Rejestracja » Profil » Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości » Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
pompa paliwa - gdzie najtaniej?
Autor Wiadomość
jerry84 
Specjalista

Auto: Audi B3 1.8S
Wysłany: Czw Lut 26, 2009 18:51   pompa paliwa - gdzie najtaniej?

Mam pytanko, czy jako klub mamy w jakimś sklepie zniżki na części, czy dopiero jak będziemy mieć karty członkowskie? Pytam, bo potrzebuję pompy paliwa do mojej niuńki. :( Byłem w Auto-Euro i za pompę zaśpiewali mi 300zł, czy ktoś się może orientuje, czy bardzo mnie chcą zjechać? Planuję jeszcze w niedziele podjechać na Elizówkę i poszukać używki, ale boję się, że używana po miesiącu zacznie mi śpiewać tak jak ta, którą mam. :(

marcin_au 
Widać, że się stara

Auto: zbieram na BMW :)
Wysłany: Czw Lut 26, 2009 19:03   

jerry84, jeśli chcesz to jutro mogę się dowiedzieć o tą pompę w Focie, mam tam max zniżki 8)

MACIOR 
speed demon
aaaapsik!!!

Auto: jeździ :)
Wysłany: Czw Lut 26, 2009 19:09   

Za 300zł lepiej kup nową, będzie pewna, za używki wołają 150-250zł i nie ma żadnej gwaracji. Jak chesz taniej to podskocz na Szańcową 4 zielone drzwi, mów że odemnie, gwarancję dostaniesz pod warunkiem, że oni ją zamontują, a wiąże się to z płukaniem baku i czyszczeniem układu.

jerry84 
Specjalista

Wysłany: Czw Lut 26, 2009 19:36   

marcin_au, byłbym Ci bardzo wdzięczny, dokładne dane samochodu to:

Audi 80 b3
rocznik 1990
silnik 1.8s na wielopunkcie
66kw/90km

MACIOR, tak właśnie myślałem, że używka się nie opłaca. Co do wymiany to myślę, że dam sobie radę sam. Znalazłem kiedyś nawet instrukcję krok po kroku ze zdjęciami jak to zrobić. :)

marcin_au 
Widać, że się stara

Wysłany: Czw Lut 26, 2009 19:41   

jerry84, ok to jutro sie dowiem i dam Ci znać. Używka się nie opłaca w ogóle jeśli chodzi o takie sprawy (ostatnio kupiłem pompke do spryskiwaczy, nie wiem ile kosztuje używka ale za nową dałem 13 zł... :rotfl: )

MACIOR 
speed demon
aaaapsik!!!

Auto: jeździ :)
Wysłany: Czw Lut 26, 2009 19:54   

Tanio dałeś, ja za pompkę do sprysków z czujnikiem poziomu do Audi Coupe 180zł zapłaciłem :(

marcin_au 
Widać, że się stara

Wysłany: Czw Lut 26, 2009 19:58   

No tutaj sama pompka bez czujnika do B4, ale aż sam się zdiwiłem ze taka taniość :rotfl:

baron1 
Widać, że się stara

Auto: e36
Wysłany: Czw Lut 26, 2009 21:21   

Na allegro masz mase pompek np http://moto.allegro.pl/it...8_s6_filtr.html
Cena satysfakcjonuje ?
Dodam tylko że kiedyś zakupiłem taką pompkę nie był to żaden tajwan, pracowała cicho, miałem auto przez 3 lata i dalej pracuje także nie wiem po co przepłacać

harnas 
Specjalista
Just for OOOO ;P

Auto: Audi A4
Wysłany: Pią Lut 27, 2009 08:28   

baron1 napisał/a:
Na allegro masz mase pompek np http://moto.allegro.pl/it...8_s6_filtr.html
Cena satysfakcjonuje ?
Dodam tylko że kiedyś zakupiłem taką pompkę nie był to żaden tajwan, pracowała cicho, miałem auto przez 3 lata i dalej pracuje także nie wiem po co przepłacać

kiedyś kupiłem na allegro pompkę i niestety jedna dawała mniejsze ciśnienie niż powinna a druga wytrzymała 3 tygodnie i szlak ja trafił.

Najlepiej kupić nową tym bardziej że nie jest droga,no i masz gwarancję

marcin_au 
Widać, że się stara

Wysłany: Pią Lut 27, 2009 08:40   

jerry84, słuchaj ta pompa w Focie też nie jest tania. Najtaniej 237, niżej już nie da się zejść. Bo Ty pompke oczywiście masz zewnętrzną, nie w zbiorniku?? Bo jak w zbiorniku to potrzebne będą jej numery. Więc wybór należy do Ciebie, czy chcesz z Foty czy z allegro za 80 zł...

[ Dodano: Pią Lut 27, 2009 08:45 ]
harnas napisał/a:
kiedyś kupiłem na allegro pompkę i niestety jedna dawała mniejsze ciśnienie niż powinna a druga wytrzymała 3 tygodnie i szlak ja trafił.

To fakt, kiedyś podkusiło mnie kupić klocki hamulcowe na allegro... Masakra, nie dość że piszczały jak w Ikarusie, prawie wcale nie hamowały, to tak brudziły felgi że nie można ich było domyć no i skończyły się po 4 tys. km. Ale cena była przystępna bo za komplet na przód zapłaciłem koło 40 zł :rotfl:

jerry84 
Specjalista

Wysłany: Pią Lut 27, 2009 20:59   

Z tego co wyczytałem w mądrej książce, to we wszystkich b3 pompa paliwa jest montowana na zewnątrz, wyjątkiem są silniki gaźnikowe, gdzie pompa znajduje się pod maską na przewodzie paliwowym. Z tego co wiem, to pompy w zbiornikach były montowane dopiero w b4 i dostęp jest przez dekiel w bagażniku.

Jeśli chodzi o mój wybór to zdecydowanie i na 100% ta z Foty, do takich z alledrogo jakoś nie mam zaufania. Napisz czy miałbyś jutro chwilkę, żeby podjechać do foty, lub jeśli nie jutro, to kiedy. Jeszcze raz serdecznie Ci dziękuję za pomoc.

A jeśli chodzi o hamulce to te już też mam za sobą, ja kupiłem tarcze Jurid'a i klocki Steinhoffa, za wszystko zapłaciłem jakieś 280zł i jestem zadowolony. Autko nie ma ABSu a hamuje zdecydowanie lepiej niż mój służbowy transit, który ma ABS, system kontroli trakcji i inne tego typu wynalazki. :)

marcin_au 
Widać, że się stara

Wysłany: Sob Lut 28, 2009 02:25   

jerry84, słuchaj jutro będę na uczelni, możemy się ustawić w poniedziałek jeśli Ci pasuje, moj nr gadu 11296649. Odezwij się to sie ugadamy.

Odpowiedz do tematu