FAQ » Szukaj » Użytkownicy » Grupy » Rejestracja » Profil » Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości » Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Specjalista od wtrysku mechanicznego
Autor Wiadomość
MAti OOOO 
Widać, że się stara
Bosch KE-Motronic

Auto: Audi 80 B3 2.0E
Wysłany: Wto Lut 17, 2009 12:05   Specjalista od wtrysku mechanicznego

Witam,

Szukam kogoś kto się zna dobrze na wtrysku mechanicznym, konkretnie na KE-Motronic motor 3A. Kogo możecie polecić?

Z góry dziękuję

Fidel 
Nowiciusz ;>

Wysłany: Pon Mar 16, 2009 17:27   

Również poszukuje dobrego mechanika do wtrysku mechanicznego ale w Chełmie nikt nie chce się tego podjąć, a w Lublinie to nie mam pojęcia kto robi takie rzeczy. Jeżeli ktoś wie to bardzo proszę o jakiś namiar.

L_BUBU 
znawca

Auto: Audi 80 B4 Avant
Wysłany: Pon Mar 16, 2009 20:16   

witaj
udaj się do firmy DELAM (centrum motoryzacyjne) i tam poproś o Piotrka on ma namiar na kolesia który to naprawia.

EwelinaCzarna 
drifter
teraz quattro

Auto: B4 2.0 & B4 80 2.3 q
Pomogła: 2 razy
Wysłany: Wto Mar 17, 2009 13:02   

Podaje wam namiary na Pawła - on jest mechanikiem i nie raz sie tym zajmował.. Spróbujcie dzwonic do niego i powiecie co tam sie dzieje to Paweł coś poradzi ewentualnie was skieruje tam gdzie wam to zrobią ..

603-076-092

MAti OOOO 
Widać, że się stara
Bosch KE-Motronic

Wysłany: Wto Mar 17, 2009 19:39   

Witam,

Na początku dziękuję za odpowiedzi :) po kilku tygodniach zmagania z moim silnikiem na mechanicznym wtrysku doszedłem do ładu... Wyregulowałem dawkę paliwa wg wytycznych z książki "Audi 80/90 Reguluję i naprawiam" oraz kolegów z Forum Audi 80 Klub oczywiście wcześniej wymontowując instalację LPG II generacji.

Nie jestem mechanikiem, jak dotąd robiłem coś tylko przy swoim samochodzie... Sam metodą prób i błędów do czegoś doszedłem, choć trochę mnie to kosztowało.

W czasie pracy musiałem wymienić sondę lambda na nową BOSCH i przewody WN.
Zaaplikowałem także zespół rozdzielacz wtrysków/przepływomierz z silnika AAD(to samo co 3A), gdyż w tamtym poprzednim rozregulowałem fabryczne ustawienie nastawnika ciśnienia co bezpośrednio wpływa na różnicę ciśnień w rozdzielaczu.

Audi śmiga jak szalone na benzynie:) i spaliło mi 6,3l w trybie mieszanym(2/3 miasto 1/3 trasa) przed dokładną regulacją.

W przyszłości chcę sprawdzić jeszcze to moje ustawienie na analizatorze spalin. Ciągle czuwam teraz nad praca mojego silnika gdyż jeszcze jest w fazie testowania.
Na tą chwilę jestem zadowolony i oferuję pomocą w miarę moich możliwości przy wtryskach mechanicznych.

Polecam także kontakt do Pawła, który podała EwelinaCzarna swoimi radami sporo mi pomógł.

Pozdrawiam wszystkich posiadaczy samochodów marki Audi.

EwelinaCzarna 
drifter
teraz quattro

Auto: B4 2.0 & B4 80 2.3 q
Pomogła: 2 razy
Wysłany: Wto Mar 17, 2009 19:59   

MAti OOOO, cieszę się, że w jakis tam sposób moglismy pomóc :spoko:

Odpowiedz do tematu