Właśnie dzisiaj wyjąłem wtryski żeby wymienić końcówki. I tutaj zachodzi pytanie, może do Zetorka założyć wtryski 0.216 myśląć już o przyszłościowych modach Silnika..
Co Wy na to?
Auto: Audi A6 3.0TDi V6 Quattro
Skąd: Okolice Lublina Pomógł: 12 razy Dołączył: 14 Paź 2004 Posty: 857
Wysłany: Wto Lip 07, 2009 19:52
zależy w jakie moce celujesz , co masz zrobione obecnie , co planujesz zrobić... jak pewnie wiesz masz do wyboru 0.205 czyli od 110 , 0.216 czyli 2.5tdi r5 180km (lub wydajniejsze bosio) , dalej 0,230 i 0,260 tylko od bosio.
zakładaj odrazu 216 lu 230 zależy w jakie moce celujesz po założeniu samych wtrysków odczujesz wyraźna różnice a jak bys zrobił do tego program to juz bardzo fajnie to będzie jeździło
własnie czytalem duzo na temat tych wtrysków, ale gadałem z mechanikiem który zajmuje się tylko Dieslami i powiedział że jak już, to mu tylko softa zrobić... ale nie przekonał mnie.. słyszałem ze te silniki są w rzeczywistości przeznaczone do większych mocy niż seryjnie... czy założenie tych wtrysków będzie miało wpływ na żywotność silnika, i jeśli tak to w jakim przypadku ??
wiekszosc mechanikow niestety najczesciej ci starszej daty stosuja tylko rozwiazania seryjne bo mysla ze sa najlepsze jednak często sie mylą w tej kwesii. zakladaj 216 bedziesz zadowolony a co do zywotnosci to nei wplynie to na nia w zaden sposób oczywiscie uzytkujac auto zgodnie z podstawowymi zasadami jazdy dieslem