Witam mam corrado VR6 pytanie mam czy ktos z tu obecnych tuningowal ten silnik??
Mam jakis fundusz na modyfikacje celuje w ok 250KM myslalem nad turbo. Czy ktos wie gdzie i jak mozna dokonac takiej modyfikacji, ceny i w ogole czy ktos ma rozeznanie. czekam na odpowiedz bede wdzieczny za kazde info. Pozdrawiam
Witam, mam jeszcze pytanie bo ostatnio z szanownym Mpiratem przy piwku rozprawialismy i wpadl nam pomysl przeszczepu do mojego corrado jakiegos silniczka tdi czy ktos moze cos powiedziec czy to dobry pomysl czy glupi pomysl pijanych chlopakow ) jesli ktos cos wie gdzie to mozna robic czy ktos bliko lublina by sie podjal jakie koszty...
Pozdrawiam i z gory dziekuje
Eh ile ludzi tyle pomysłów za swapem przemawia to ze włożył bym trochę młodszy silnik a to zawsze na plus nie wiem już głupieję i nie wiem co robić muszę na spokojnie wszystko przemyśleć i przeliczyć. ale dziękuje wszystkim za rady jakby ktoś miał jeszcze jakieś pomysły proszę walić Budżet na samochód ok 10tyś
mi sie wydaje ze majac 10tys to sie zmieścisz na fajnego swapa typu 1,9 tdi na duzej turbinie z intercolerem i porobionymi rurkami z nierdzewki. bedziesz miala spokojnie 230 km i sporo momentu ;] .
mi sie wydaje ze majac 10tys to sie zmieścisz na fajnego swapa typu 1,9 tdi na duzej turbinie z intercolerem i porobionymi rurkami z nierdzewki. bedziesz miala spokojnie 230 km i sporo momentu ;] .
10tyś starczy na silnik, wlożenie i ew jakiś program.
10tyś starczy na silnik, wlożenie i ew jakiś program.
To ile Twoim zdaniem potrzebuje kasy? Bo kazdy mi mowi co innego a nie chce utknac w polowie projektu przez brak kasy...
pozdrawiam
jak masz te 10 tys to spokojnie sie zmiescisz z tym tdi. Tylko to naprawde trzeba zrobic ładnie i tak jak należy. Znam dobry warsztat gdzie robia to naprawde wyśmienicie ale jest to na ślasku. Ale reszta to jauż na gg albi PW
jak masz te 10 tys to spokojnie sie zmiescisz z tym tdi. Tylko to naprawde trzeba zrobic ładnie i tak jak należy. Znam dobry warsztat gdzie robia to naprawde wyśmienicie ale jest to na ślasku. Ale reszta to jauż na gg albi PW
I co on za te 10tysi włoży zajechanego ropniaka ???? Weź pod uwagę że ma benzynę, do roboty idzie układ paliwowy, cały mechanizm przeniesienia napędu plus masa innych pierdół które wyjdą w trakcie.
Za 10tysia zrobisz spokojnie pod warunkiem że będziesz robił sam, turbine kupujesz za 2,5-3,5k nówke, wystarczy troszkę poszukać, kolektory masz gotowce w US and A w cenach od 20$ seryjne wtryski na jakiegoś softa 250km spokojnie wystarczą, wydech lutnie Ci Geo, wystroić to można na seryjnym kompie bądź świni za 350zł, dużo też zależy od stanu auta, jak jest malina to można dłubać. Jak już koniecznie chcesz to komuś zlecić to uderzaj do Lecha, możesz też napisać PW do użytkownika V-Max może będzie mu się chciało coś polepić.
zajechany ropniak ;] ciekawe w jakiej formie jest vr6 i czy da rade z tubina czy kompresoerm. myslalem nad ARL i gt22 icek t5 łapy silnika golf IV.
Ale wybor nie należy do mnie, wiec nie mi ocecniac .
ja tez sie sklaniam nad tdi. i wlasnie nad arl w miare nowym z milym przebiegiem zeby odswierzyc auto, a pozatym nie bede ukrywal ze chodzi tez o spalanie nie mam zamiaru sie z autem narazie rozstawac. a juz teraz pali spokojnie 12-13l a z turbo nie wiadomo ile bedzie. Co do jego stanu to poki co jest ok ale ma przebieg powyzej 200tys a wiadomo ze nikt go nigdy nie oszczedzal i nie ucieszylbym sie jak po wlozenui turbo po miesiacu rozwalilo by caly motor, wiec troche boje sie w niego inwestowac...
Co do kasy mam aktualnie 10 + kasa za ktora sprzedam graty z samochodu. a jak zabraknie 2 czy 3tysi to tez jakos sie dolozy. Tylko szukam kto mi to zrobi. Od poniedzialku zaczne jezdzic i meczyc wszystkich zeby ustalac szczegoly. a Taki arl po chipie powinien dac ok 180-190kucy to do wiosny by wystarczylo a potem jak odloze troche kasy zaczalbym dlubac na wiecej..
A wg Ciebie Macior ile potrzebuje na takiego swapa??