Auto: ropniak
Wysłany: Pon Paź 15, 2007 19:13
No ja tez z miesiąc temu na Warszawę leciałem i też trafiłem na karetkę na sygnale.Jechałem za nimi ze 30km prawie do Zakrętu bo na światłach czerwonych wcześniej się zatrzymałem(juz nie chciałem przypału robic) i fajnie się jechało.Fakt że może to niezbyt mądre,ale akurat tyle maruderów było na drodze więc karetka troche jazdę przyspieszyła.
Auto: znalazlem na otomoto ;)
Wysłany: Pon Paź 15, 2007 23:24
bo taka karetka to wiecej nie pojedzie jest tak nawalona sprzetem. odniose sie jeszcze do komentarzy:
Misiek_lbn napisał/a:
z tego co wiem nie można, jak np jedziesz za konwojem jak kogoś przewożą, to tak samo ostatnia radiolka Cie może zatrzymać, przetrzymać chwile żebyś nie jechał, i puścić
ale czy jakieś konsekwencje są, to nie wiem
a kto Ci broni jechac za konwojem? mozesz nawet taki konwoj wyprzedac, ale nie mozesz w niego wjechac.
ostatni i pierwszy jedzie z czerwonym kogutem wlaczonym - po miedzy nich nie mozesz wjechac.
pilachgt napisał/a:
maly841 napisał/a:
sprobuj pojechac za karetka na sygnale zobaczysz ile to kosztuje
jechalem i wyprzedzalem nawet bo sie wlekli i jakos nic nie kosztowalo
wszystkie sluzby "na sygnale" mozna wyprzedzac po za terenem zabudowanym nie trzeba za nimi jechac
ale niezgodnym z prawem jest wykorzystywanie faktu ustepowania pierwszenstwa karetce(i innym) i wciskania sie za nia - stwarza to zagrozenie na drodze. wysoce karane w przypadku zlapania (zeby Pilach znowu sie nie popisal ze jechal i nic mu nie zrobili - miales farta i tyle)
to tak jakby ktos powiedzial ze pil alkohol w miejscu publicznym i jakos nic go to nie kosztowalo albo sikal na plakat prezydenta.
a niezdomny wyrazal sie niepoprawnie i zostal skazany. psikus
Tez jezdze karetka
Naprawde wesoło to sie jezdzi ale jest bardzo niebezpiecznie, mimo za sa ograniczenia to ludzie jezdza szybko i czesto jak sie wpada na skrzyzowanie wieksze to oczy trzeba miec w 4 literach
Sorki za OT