Moje pytanie do Ciebie:
- Jaka dasz mi i calemu spoleczenstwu gwarancje, ze "firma ubezpieczeniowa" nie bedzie miala swoich warunkow ubezpieczenia, wykluczajacych wiele chorob, sposobow leczenia... i badan, tak jak NFZ???
Wszem i wobec wiadomo na czym polega kazda FU, szuka sie pieniedzy tam gdzie one sa i mozna je zaoszczedzic.
Ja Ci nie dam żadnej. Gwarancji możesz szukać w ustawie, ktora ogranicza proces prywatyzacyjny i określa listę chorób i ustanawia widełki cenowe za usługę. Żeby powstał projjekt to musi najpierw wygrać partia, która ma taki pomysł.
KATE napisał/a:
Jestes/chcesz byc POlitykiem- bierzesz na siebie odpowiedzialnosc za decyzje swojej partii w przeszlosci i przyszlosci... i wybacz, ale ponosisz tego rowniez konsekwencje!
.
Nawet nie wiesz ile razy dziennie ponoszę tego konsekwencje, zwłaszcza w okresie kampanii, kiedy często osobiście roznoszę swoje ulotki i jestem wyzywany od złodziei i dużo gorszych, przeklinany, nawet szturchany za ubranie. posty na forum aż tak mnie nie bolą. Twoje wogóle mnie nie bolą bo widzę co Cię gryzie i marzy mi się żebyś i Ty kiedys była zadowolona.
KATE napisał/a:
Od Polityka nie oczekuje riposty i obrazania sie za wlasne zdanie na konkretny temat, a wytlumaczenia i doglebnych analiz jego przekonania danego problemu, oczekuje konkretnych rozwiazan! Toz chyba takowe Projekty zakladaja?
Ciezko mnie obrazić bo się do tego przywyczaiłem. Moje rozwiązanie to bez rozpisywania- proces prywatyzacyjny- nie prywatyzacja AD HOC. I takie jest założenie mojej partii.
KATE napisał/a:
Jaka dasz nam gwarancje ze "prywatny szpital" przy leczeniu pacjenta wybierze najkrotsza i najbardziej skuteczna forme leczenia, a nie najbardziej kosztowna?
Znasz firmę ubezpieczeniową, która lubi przepłacać? Przykład : w serwisach samochodowych są kontrole z ubezpieczalni czy nie zawyżyli kosztów usługi materiałów itd. Poza tym nie szukaj gwarancji 100- procentowej bo jej nie znajdziesz chyba ze u tych co lubią obiecywać, szukaj najbardziej odpowiedniego dla Ciebie rozwiązania. Nie chcesz prywatyzacji- głosuj na PiS. 0 problemu.
Cieszę się że rozmawiamy na argumenty mam nadzieję że zaryzykujesz. Jesli moje odpowiedzi nie są satysfakcjonujące proszę o kolejne pytanie i z gory przepraszam za mało rozwinięte odpowiedzi ale wstałem o 6.00 i jest 22.25 na moim zegarku bo na forum jest inny. Cały dzień jeździłem z banerem chodziłem i rozdawałem ulotki, spotykałem się z wyborcami i tak od zeszłej soboty i jestem po prostu zmęczony. Ale to tylko do piątku, póxniej wszystko wróci do normy, ktoś będzie rządził... jedni będą zadowoleni inni nie, tak już chyba musi być.
Vesti napisał/a:
Za to wyraznie jest napisane, ze PO chce wprowadzic dodatkowo odplatne uslugi medyczne.
A co Ci przeszkadza, że jak masz wadę serca i skończyły się miejsca w tym roku( na tę konkretną operację bo taki był kontrakt z nfz ) to jak masz pieniądze to możesz zaplacić w kasie, a nie pod stolem i być operowany kiedy chcesz????? To chyba wyjaśnia czy znam program swojej parti?
Vesti napisał/a:
Uwazam rowniez, ze jako mlody POlityk powinienes wyjsc do ludzi i czerpac wiedze o problemach i sprawach dreczacych. W koncu to Ty starasz sie o nasze glosy, a nie, jak to ladnie ujęła Kate ostro ripostowac.
A uważasz, że się nie staram? Ty mi piszesz, że się nie staram?? Na jakiej podstawie, chodzę na spotkania wręczam swoje ulotki, na ulicy to samo.... ludzie mnie obrażają, mówią że jestem kawałem złodziejskiego ścierwa- obcy!!!! tylko dlatego że PO, szarpią, ale są też Ci którzy klepią mnie po plecach i trzymają kciuki i wszystkich szanuję bo wiedzą, że się staram. Jak nie wiesz czy się staram czy nie bo nie widziałeś się za mną od miliona lat, to po co piszesz, że się nie staram?
Ostro ripostować ? tzn, że mam nie odpisywać, przyjmować ataki na klatę?- nie jestem workiem treningowym! przecież m.in. udzielam się w tym temacie po to, aby poznać wrażenia innych, nikogo nie obraziłem, jeśli uraziłem to z góry przepraszam- ale czym?.
Auto: znalazlem na otomoto ;)
Wysłany: Wto Paź 16, 2007 23:23
Vesti napisał/a:
siwy napisał/a:
Takie argumenty sa ponizej pasa, niemęskie, niegrzeczne i nie fair - szczegolnie ze Tej Osoby juz wsrod nas nie ma
Andrzejku, przykro mi że odbierasz to w ten sposób.
Jezeli ciebie uraziłem to przepraszam.
Podałem pierwszy z brzegu przykład.
Osobom i rodzinom naznaczonym pewna grupą zawodową jest łatwiej.
( wiem jaki jestes i co soba reprezentujesz ale o tym juz nie na forum )
Tyle w temacie.
Okej rozumiem, moze zbyt radykalnie zareagowalem, ale zrobilo mi sie przykro. Juz wystarczajaco mam przykrosci na uczelni(nie zawsze bo nie az tak znane nazwisko, ale czasami sie zdarza) zwiazanych z "nazwiskiem" - i jak tylko slysze że na studiach dzieci lekarzy maja latwiej - to prosze smialo podawac moj przyklad, gdzie w wiekszosci przypadkow jest wymagane odemnie wiecej niz od innych.
juz nie raz slyszalem - "no nie bede pana wiecej pytal bo to co mial pan powiedziec to pan powiedzial 3"... wiec nie dziw sie ze tak zareagowalem, tez przepraszam.
Kris sie stara, uwierz mi, dziala spolecznie - znam go prywatnie i zachecam do glosowania na Krisa. numer 19 na liscie PO Krzysiek Komorski.
Nie uwazacie ze jako jeden z niewielu politykow nie obiecuje gruszek na wierzbie? nie prowadzi chamskiej kampanii, nie wrzuca ulotek pod drzwi, ani nie ma upierdliwego megafonu. Podoba mi sie jego styl bycia, zawsze mily uprzejmy (nie tylko podczas kampanii), po za tym jezeli cos mi zawsze potrzeba - moge na niego liczyc. I moglem przed wyborami zanim on wiedzial ze bedzie kandydowal i po tym jak stal sie gwiazda...
ps. nie czepiajcie sie wierszyka i tego ze pisze duzo rzeczy ktore tez ma na swojej stronie - wkoncu to strona o nim i o jego pogladach, dobrze ze przynajmniej sa takiesame i nie zmienne zeby tylko zyskac "glos".
Kaczynski nawet zmienil zdanie o Lepperze i zaprosil go do tanca, juz nie byl wtedy ani warchołem, ani kryminalista, ani nie liczylo sie to ze dorobil sie na prywatyzacji, ani nie liczylo sie to ze byl w PZPR, ani nie liczylo sie to ze jego partie zalozylo SB - czyli wszystkie przeciwnosci z ktorymi walczyl Kaczynski... a wiecie dlaczego? bo progrma spoleczny maja prawie identyczny, a tylko metody zwalczania przeciwnikow inne i inne krawaty,
Auto: Audi A3 1.9TDi
Wysłany: Sro Paź 17, 2007 00:06
siwy napisał/a:
Vesti napisał/a:
siwy napisał/a:
Takie argumenty sa ponizej pasa, niemęskie, niegrzeczne i nie fair - szczegolnie ze Tej Osoby juz wsrod nas nie ma
Andrzejku, przykro mi że odbierasz to w ten sposób.
Jezeli ciebie uraziłem to przepraszam.
Podałem pierwszy z brzegu przykład.
Osobom i rodzinom naznaczonym pewna grupą zawodową jest łatwiej.
( wiem jaki jestes i co soba reprezentujesz ale o tym juz nie na forum )
Tyle w temacie.
Okej rozumiem, moze zbyt radykalnie zareagowalem, ale zrobilo mi sie przykro. Juz wystarczajaco mam przykrosci na uczelni(nie zawsze bo nie az tak znane nazwisko, ale czasami sie zdarza) zwiazanych z "nazwiskiem" - i jak tylko slysze że na studiach dzieci lekarzy maja latwiej - to prosze smialo podawac moj przyklad, gdzie w wiekszosci przypadkow jest wymagane odemnie wiecej niz od innych.
juz nie raz slyszalem - "no nie bede pana wiecej pytal bo to co mial pan powiedziec to pan powiedzial 3"... wiec nie dziw sie ze tak zareagowalem, tez przepraszam.
ja tez cos do tego dorzuce - moje nazwisko tez jest rozpoznawane w tej "grupie zawodowej" i nie powiem ze przytrafilo mi sie z tego powodu mile podejscie do mojej osoby ale doznalem tez troche nieprzyjemnosci z tego powodu - szkoda ze duzo ludzi z gory szufladkuje "znane" osoby zapominajac ze te "plusy" czesto staja sie "minusami"
zas odnosnie wyborow to przed chwila ogladalem film "Lzy slonca" i na koniec byl podany cytat ktory idealnie pasuje tutaj: "wystarczy zeby dobrzy ludzie nic nie robili a zlo zatriumfuje"
.... ludzie mnie obrażają, mówią że jestem kawałem złodziejskiego ścierwa- obcy!!!! tylko dlatego że PO, szarpią,
Załóż sobie moherowy berecik i ziej nienawiścią na lewo i prawo, a będziesz swój, ... tylko jakoś mi to do Ciebie nie pasuje
Kris, nie przejmuj się docinkami i rób swoje.
Miałam to poprzednio napisać, ale mój post i tak był dlugi, więc zrezygnowałam, ale teraz to napisze
Otóż, weszłam tu sobie dzisiaj i z braku czasu nie czytałam wszystkiego, ale 3 ostatnie strony przeczytałam, zaskoczona byłam wysokim poziomem dyskusji i to chyba wszystkich, ale pomyślalam też: ten Kris to bardzo konkretny i rzeczowy gostek, tłumaczy z taką cierpliwością, tak jasno, spokojnie i przejrzyście, tak wszystko do mnie dociera, co pisze..., jednym słowem chyle czoła, bo Twoje posty uznałam za najlepsze i co dla mnie wyjątkowo ważne - pozbawione agresji, mimo, że byłeś atakowany.
Oczywiście to nie żaden konkurs, a tylko moje subiektywne odczucia:).
Ja tez się trochę bałam tej prywatyzacji szpitali, ale jak przeczytałam tu Twoje wyjaśnienie, to wiele do mnie dotarło i w końcu zrozumialam o co idzie w tej materii, jednym słowem rozwiałeś moje obawy i wątpliwości.
Wiedziałam, że nie zagłosuje na PIS, na LiD też nie, ale czy akurat na PO, chociaż do tej pory zawsze na nich głosowałam ?
Przekonałeś mnie .
Platworma może być dumna, że ma w swoich szeregach takich członków, jak Ty .
Rozumiem też KATE i jej argumentację.
Rozpędziła się i później cały czas była już konsekwętna, bo broniła swojego zdania, ale tak naparwdę chyba też nie jest za PIS-em
KATE serdecznie Cię pozdrawiam .
[ Dodano: Sro Paź 17, 2007 00:43 ]
DTM napisał/a:
zas odnosnie wyborow to przed chwila ogladalem film "Lzy slonca" i na koniec byl podany cytat ktory idealnie pasuje tutaj: "wystarczy zeby dobrzy ludzie nic nie robili a zlo zatriumfuje"
Auto: znalazlem na otomoto ;)
Wysłany: Sro Paź 17, 2007 01:44
to mnie utwierdzilo jeszcze bardziej w moich przekonaniach.
Cytat:
Tusk powiedział, że "kiedy wiele tygodni wcześniej z Kancelarii Prezydenta wyprowadzano jego bliskiego współpracownika za handel narkotykami, nie było nagrań filmowych, a Platforma nie robiła konferencji prasowych, żeby uderzać w prezydenta".
Tusk powiedział też, że J.Kaczyński "ogłosił zwycięstwo w debacie, a następnie przeczytał sondaże i zachorował".
- Kiedy z Kancelarii Prezydenta wyprowadzano dilera narkotyków nie było nagrań i konferencji prasowych. Myśmy z tego powodu nie podnosili rabanu – mówił Tusk.
"Wypalimy żelazem korupcję"
- Wypalimy żelazem korupcję gdziekolwiek się pojawi - oświadczył Donald Tusk. Publicznie podjął też zobowiązanie, że PO nigdy nie użyje władzy przeciwko opozycji, mediom i zwykłym obywatelom.
Tusk powiedział na konwencji wyborczej PO w Bydgoszczy, że po ewentualnej przegranej PiS w wyborach CBA nie zostanie rozwiązane. - Żadna służba państwowa, która może służyć, stara się służyć zwalczaniu korupcji, nie tylko nie będzie zlikwidowana, ale będzie wzmocniona - powiedział szef PO.
Oświadczył, że korupcja - gdziekolwiek się pojawi, czy w jakiejkolwiek partii, w rządzie, czy w opozycji - będzie przez PO zwalczana skuteczniej niż przez obecną ekipę.
Skuteczniej - mówił Tusk - "bo PO będzie się przygotowywała do ciężkiej pracy jaką jest walka z korupcją nie po to żeby robić później spoty reklamowe w kampanii wyborczej".
- Nasz szef CBA nie będzie na usługach propagandy partyjnej tylko będzie naprawdę zwalczał korupcję, nie tylko u konkurentów, ale przede wszystkim w obozie władzy - dodał Tusk.
Jak mówił, CBA powstało po to aby chronić Polskę przed skorumpowaną władzą, a "dziś wykorzystywane jest w sposób cyniczny i bezczelny do walki politycznej w ostatnich dniach kampanii, kiedy okazało się, że partia rządząca nie ma argumentów, którymi może przekonać Polaków".
- Każdy przejaw korupcji u konkurentów, w Platformie, gdziekolwiek, wypalimy gorącym żelazem - zapowiedział szef PO.
- Wyrzucę każdego z PO, z rządu, kto będzie chciał używać władzy przeciwko opozycji. To jest moje drugie zobowiązanie - oświadczył Tusk.
Zapewnił, że "Platforma nigdy, przenigdy nie użyje władzy przeciwko opozycji, nawet jeśli będzie to tak brutalna opozycja jaką szykuje PiS". Tusk oświadczył, że PO nigdy nie użyje też władzy przeciwko "wolnym mediom" i przeciwko "zwykłemu obywatelowi, który ma prawo do życia w poczuciu bezpieczeństwa i sprawiedliwości".
I TO MI SIE PODOBA - jasne proste deklaracje i prawdziwa przysiega do narodu a nie teksty pt "wybudujemy 3mln mieszkan" ktore sa typowa kielbasa. Z przyjemnoscia zaglosuje na PO, juz nie tylko jako wybor "zla koniecznego zeby odsunac frustratow od wladzy", ale dlatego ze bede mogl ich rozliczyc z ich slow, bo tak naprawde z czego tu rozliczac PiS? z komunizmu? socjalizmu? za 3-4 lata bedziemy cierpiec z tego co zrobil pis. ktos wkoncu bedzie musial wziac na swoje barki te ulgi socjalne!!!
We francji z powodu ulg socjalnych jest cala masa imigrantow, ktorzy spalili pol francji i francja nie wie co ma zrobic, bo proby ograniczenia strefy ludzi dla ktorych haslo "czy kto stoi czy kto lezy 1000 euro sie nalezy" zakonczyly sie wielotygodniowymi zamieszkami we Francji. W niemcech dzieje sie to samo...
a w czechach? estonii? wzrost PKB, niskie podatki, KAZDY OBYWATEL DECYDUJE O SOBIE, ale Ci ktorzy proboja i nie maja i ich nie stac -maja pomoc od panstwa - a nie byle żul. W tychkrajach nie ma miejsca dla obiboków. - socjalizm gwarantuje obibokom pomoc.
gdzie tu sprawiedliwosc gdzie tu prawo??
No to wybor jest prosty i wybor jest jeden.
21 października (najblizsza niedziela) - idziemy glosowac i walczyc o nasza Polske
To ja was pogodze wszystkich i wszystkie ataki pojda na mnie.
Ludzie nie chce juz sie tego wogole czytac. Jak temat sledzilem, tak teraz nie chce mi sie czytac tego wszystkiego
bo jestes ignorantem
Moje podsumowanie
Do Kris:
Sa tacy, co dzien w dzien wstaja o 6.00 i padaj o 24.00. Wybrales zycie polityczne, a uwierz mi, ze to dopiero poczatek. Takie sa konsekwenscje wyborow.
Nie czuje satysfakcji z Twoich wypowiedzi to fakt. Piszesz o ustawach jako gwarancji, podajesz jako przyklad Ubezpieczenia AC,OC i mechanikow, ktorzy szkode naprawiaja kilogramami szpachli a na rachunku widnieje nowy element blachy zdrowej jak stal. O tym, ze jak bede miala kase, to nie musze czekac w kolejce na operacje, bo za nia zaplace. Wiesz, ten co ja ma operuje sie tam, gdzie sa najlepsi "nasi" specjalisci- np.IRLANDII. (wiec znowu pieniadz bedzie wyplywal)
Nie odpowiedziales na żadne moje pytanie tak naprawde, ale Ok.
Trzymam sie konsekwentnie swoich racji, bo jest to dla mnie istotne, tak jak 100 innych problemow, ktorych nie poruszylam, bo nie mam juz sily tkwic w tym bagnie i walczyc na co dzień z wiatrakami.
Najblizszy jest mi program LiD, ale poniewaz moj glos na nich niewiele korzysci przyniesie, a juz napewno mniej anizeli na PO, wybieram mniejsze zlo i zaglosuje na Platforme. Tak jak pisze nie z przekonan!!! Tylko jako jedyna mozliwosc zdjecia ze stolkow PiS.
_________________ Zanim odpiszesz Gość na moj post przemysl wszystko 2 razy... )
Auto: F7P
Wysłany: Sro Paź 17, 2007 09:30
kris napisał/a:
A co Ci przeszkadza, że jak masz wadę serca i skończyły się miejsca w tym roku( na tę konkretną operację bo taki był kontrakt z nfz ) to jak masz pieniądze to możesz zaplacić w kasie, a nie pod stolem i być operowany kiedy chcesz?????
Ponad 10 lat płace niemałe składki "zdrowotne" i nie wiem dlaczego mam płacic kolejny bonus?
kris napisał/a:
Vesti napisał/a:
Uwazam rowniez, ze jako mlody POlityk powinienes wyjsc do ludzi i czerpac wiedze o problemach i sprawach dreczacych. W koncu to Ty starasz sie o nasze glosy, a nie, jak to ladnie ujęła Kate ostro ripostowac.
A uważasz, że się nie staram? Ty mi piszesz, że się nie staram?? Na jakiej podstawie, chodzę na spotkania wręczam swoje ulotki, na ulicy to samo.... ludzie mnie obrażają, mówią że jestem kawałem złodziejskiego ścierwa- obcy!!!! tylko dlatego że PO, szarpią, ale są też Ci którzy klepią mnie po plecach i trzymają kciuki i wszystkich szanuję bo wiedzą, że się staram. Jak nie wiesz czy się staram czy nie bo nie widziałeś się za mną od miliona lat, to po co piszesz, że się nie staram?
Ostro ripostować ? tzn, że mam nie odpisywać, przyjmować ataki na klatę?- nie jestem workiem treningowym! przecież m.in. udzielam się w tym temacie po to, aby poznać wrażenia innych, nikogo nie obraziłem, jeśli uraziłem to z góry przepraszam- ale czym?.
Oczywiście, robisz swoje ale poczatkowa dyskusja z Kate była dla ciebie nieistotna, próbowałeś narzucić swoje zdanie i nie byłes tym który słucha "innych"...
.. tak wtedy sie nie starałeś.
DTM napisał/a:
ja tez cos do tego dorzuce - moje nazwisko tez jest rozpoznawane w tej "grupie zawodowej" i nie powiem ze przytrafilo mi sie z tego powodu mile podejscie do mojej osoby ale doznalem tez troche nieprzyjemnosci z tego powodu - szkoda ze duzo ludzi z gory szufladkuje "znane" osoby zapominajac ze te "plusy" czesto staja sie "minusami"
Nikt nikogo nie szufladkuje. Nie chciałem poruszac tego tematu ale..
Możemy zrobić ankiete..
Kto uważa że nazwisko "medyczne" pomoże przy ew. pobycie w szpitalu itd..
Napewno głosów bedzie więcej.
Wcale nie ujmuję wam, że podczas nauki wymagaja od was więcej. Zawsze tak było. Nazwisko wymusza sobą status bycia lepszym.. tak jest wszędzie.
Idąc w tym kierunku, sami idziecie z założeniem byc takim jak on/ona a nawet lepszym.
[ Dodano: Sro Paź 17, 2007 09:33 ]
kris napisał/a:
pozdro dla wszystkich !!!
Nie "pozdro" przyszły Panie pośle tylko " pozdrawiam serdecznie wszystkich "...
Inaczej będę szukał twoich plakatów.. a mam grubego markera.. hmm ciekawe jak wygladasz z zarostem
moim zdanime typowa zagrywka przed wyborcza, za ostatniej debacie Tusk-kaczynski, pis zobaczyl ze imsie palil grunt pod nogami to musial wyciagnosc jakiegos ''asa z rekawa''
CBA - typowa propaganda pisu, nigdy niepopieralem korupcji i niepopieram, ale jak wiadomo kazdy jakas ma cene wieksza czy tam mniejsza i nawet jak by chcialo to i Pana ziobry by CBA udupilo kazdego kogo by tylko chcialo by zaoferowalo taka sume ze napewno ten ktos by sie zgodzil
ps. telewizaj publiczna zmienila nawet kolejnosc progaramow i przesunela je w czesie by pokazac ta propragande jaki to niby wyczyn zrobilo CBA