Interesuje mnie obecnie Audi V8 tylko chce sie dowiedzieć coś na temat tego modelu jakie były częste usterki Jak sie ma sprawa z mechaniką i elektryką
Nie interesuje mnie spalanie bo przy takim silniku musi swoje wziąść poza tym dokładnie wiem ile to bedzie palic
Z mechaniki to głównie zywotność silników jakie moga być objawy że zaczyna sie sypać quatro szczególnie tylny most i ile są w stanie wytrzymać automaty
Auto: SDI po czipie
Skąd: Czechów Pomógł: 2 razy Dołączył: 19 Cze 2004 Posty: 612
Wysłany: Pią Paź 26, 2007 13:41
mattey napisał/a:
ile są w stanie wytrzymać automaty
Jak chciałem Sobie kupić V8 to główny problem był w tym ze wszystkie były w auto....
Z wytrzymałością skrzyń aut jest różnie, ja oglądałem takie z autobanów i wszystkie po przebiegu powyżej 300.000km miały jakiś defekt, a to sport nie działał, a to na zimowym trybie nie zmieniało biegów... na Twoim miejscu poszukał bym manulala(będzie cieżko)
Co do silników to na pewno nie będzie tani w częściach... czyt. rozrząd, świeczki, cewki, oleju pewnie z 8litrów wchodzi i Lotosem go chyba nie nakarmisz....
W automat w takim wieku i z przebiegiem to bym się raczej nie pakował,chociaz przy automacie jest szansa,że motor jest w lepszej kondycji.
Oprócz rozrządu i innych exploatacyjnych tematów drogie są też tzw "ufo" hamulce
Auto: audi 80 quattro
Skąd: Lublin Pomógł: 2 razy Dołączył: 06 Maj 2005 Posty: 737
Wysłany: Sob Paź 27, 2007 19:13
na uni lubelskiej na przeciwko stacji JET stoi ladne czarne V8 z wbudowana navi chyba.. pojedz obejrzyj nieodpalalem ani niezagladalem pod maske.
pozatym to ladne