FAQ » Szukaj » Użytkownicy » Grupy » Rejestracja » Profil » Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości » Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Ktora laserowka
Autor Wiadomość
misiek 
prawdziwy tuner

Auto: lowrider
Wysłany: Sro Paź 31, 2007 19:38   Ktora laserowka

Tak zerknalem na allegro i mam zamiar kupic cos z najtanszych laserowek ponizej:
http://allegro.pl/item259...gwarancja_.html
albo
http://allegro.pl/item258...ble_poznan.html
lub
http://allegro.pl/item258..._fv_gw_p_n.html
Ktos uzywal tego? Jakies sugestie? Co do lexmarka to sie zniechecilem atramentowkami, o Oki nic nie wiem, ten hp mi sie podoba ;)
Co do ceny to albo w tej mniej wiecej jak na tych aukcjach albo odpuszczam temat ;)
pozdr

daniel325 
pr0 killer
;)

Auto: z3 w częściach
Wysłany: Sro Paź 31, 2007 20:03   

ja uzywam podobnego HP-eka moj to LaserJer6p i jest naprawdę ok

Paweel 
the fastest furious
Zoom-Zoom fan ...

Auto: 120E88 328F30 550E60
Wysłany: Sro Paź 31, 2007 21:07   Re: Ktora laserowka

misiek napisał/a:
Tak zerknalem na allegro i mam zamiar kupic cos z najtanszych laserowek ponizej:
http://allegro.pl/item259...gwarancja_.html
albo
http://allegro.pl/item258...ble_poznan.html
lub
http://allegro.pl/item258..._fv_gw_p_n.html
Ktos uzywal tego? Jakies sugestie? Co do lexmarka to sie zniechecilem atramentowkami, o Oki nic nie wiem, ten hp mi sie podoba ;)
Co do ceny to albo w tej mniej wiecej jak na tych aukcjach albo odpuszczam temat ;)
pozdr

a widziałeś propozycje Xeroxa ?
ja byłem w ciężkim szoku .... poszedłem do Vico po atramentówke a wróciłem z laserem ...

Jaqub 
speed demon
8000K power zenon

Auto: BMW & Turbo CABRIO &a
Wysłany: Sro Paź 31, 2007 21:10   

matce kupilem jakiegos HP laserjet 1020... moge polecic bo nie ma zadnych klopotow...
patrz po ile sa tonery ew. ile regeneracja bo jakies tam roznice sa miedzy markami...

MACIOR 
speed demon
aaaapsik!!!

Auto: jeździ :)
Wysłany: Sro Paź 31, 2007 21:57   

HP odradzam, staszne ścierwo, 2-3 razy zmienisz tonery i na śmietnik, http://allegro.pl/item257...kabel_usb_.html kup sobie takie coś, mam w domu i w biurze i jest nie do zajebania, toner tez na trochę starcza.

siwy 
speed demon

Auto: znalazlem na otomoto ;)
Wysłany: Czw Lis 01, 2007 11:04   

z atramentówek to CANON, jedne z oszczedniejszych szybszych i tanich.
albo HP OfficeJet Pro K5400 - ma obecnie lepsze parametry niz laserowka, jest wydajniejsza i oszczedniejsza, szybsza no i ma kolor...

napewno odradzam LEXMARK

a co do linka z samsunga... toner starcza na max 1000stron... ile kosztuje nabicie tonera? ile kosztuje nowy toner? tusz do drukarki ktory zapodalem wyzej kosztuje oryginal 54zl i starcza na 1200stron :) tak samo kazdy z 3 kolorow. jak dla mnie bomba

misiek 
prawdziwy tuner

Wysłany: Czw Lis 01, 2007 11:53   

Atrament odpada, tylko laserowka. Chociazby dlatego ze na laserowce moge sobie wydrukowac sciezki na plytki pcb i pozniej latwo naniesc je na laminat ;) Z atramentowka musze sobie wydrukowac w domu, pozniej szukac punktu xero na ktorym sxeruja mi to na papier kredowy. Nie mam na to czasu i wiadomo nie oplaca sie

KOSA 
prawdziwy tuner

Auto: s6 i pierdoloty
Wysłany: Czw Lis 01, 2007 14:15   

jeżeli laserówka to tylko HP
nie wiem Macior skąd masz takie informacje że kilka wymian tonera i drukarka idzie na śmietnik...
siwy - teraz canon nie należy do najtańszych w eksploatacji jak było to kiedyś, ponieważ teraz ma zespolone tusze razem z głowicą, poza tym canon jest dobry do czasu, jak pdnie głowica to drukarka do wyrzucenia
z tego co podałeś to polecam HP 2100 najtańsza w eksploatacji, największy wybór zamienników i nie ma żadnego problemu z regeneracją
lexmark drogi w eksploatacji, słabe materiały do regeneracji
oki odpada ponieważ masz tam oddzielnie kasetę z tonerem i kasetę z bębnem, jeżeli bęben jest zużyty to koszt oryg. ok 600zł, zamienniki są takie marne że nie warto nawet zakładać

jednak miał bym obiekcje co do zakupu używanej drukarki, nigdy nie wiadomo jaki ma przebieg a często jaka kolwiek naprawa jest droższa od samej drukarki

osobiście wziął bym sobie jakiegoś hp na raty z jakiegoś markietu na 0%, zależy też jeszcze ile drukujesz miesięcznie bo do tego dobiera sie model

Paweel 
the fastest furious
Zoom-Zoom fan ...

Wysłany: Czw Lis 01, 2007 14:31   

KOSA napisał/a:
...

a co powiesz na temat xeroxa 3117 ?

MACIOR 
speed demon
aaaapsik!!!

Auto: jeździ :)
Wysłany: Czw Lis 01, 2007 15:02   

KOSA napisał/a:

nie wiem Macior skąd masz takie informacje że kilka wymian tonera i drukarka idzie na

Pare HP już zajechałem na amen, jakoś niewytrzymywały intensywnej eksploatacji, a o dziwo ten samsung drukuje 150-200stron dziennie od paru miesięcy i żyje :mrgreen:

KOSA 
prawdziwy tuner

Wysłany: Czw Lis 01, 2007 16:04   

Cytat:

o ile dobrze pamiętam to jest praktycznie to samo co samsung ml2010, przynajmniej idą te same kasety z tonerem mogą się jedynie różnic jakimś wypustem żeby xerox nie pasował do samsunga i na odwrót... ogólnie za tą cenę drukarka przyzwoita i można z powodzeniem te kasety regenerować, jednak jeżeli chodzi o trwałość to hp na pewno było by lepsze ale i droższe, duży plus tej drukarki to to że kaseta jest all-i-one czyli jak będzie coś nie tak z wydrukiem to ją wymieniasz i ma drukować jak nowa
Cytat:
Pare HP już zajechałem na amen, jakoś niewytrzymywały intensywnej eksploatacji, a o dziwo ten samsung drukuje 150-200stron dziennie od paru miesięcy i żyje :mrgreen:

to ja nie wiem co z nimi robiłeś :| 90% dużych firm pracuj tylko na hp bo właśnie wytrzymałość jest ich atutem
może sam napełniałeś toner sadzą z komina... ;) to mogło im zaszkodzić...

a i taka istotna uwaga: żeby drukarka laserowa długo posłużyła unikajcie drukowania na obu stronach

Paweel 
the fastest furious
Zoom-Zoom fan ...

Wysłany: Czw Lis 01, 2007 16:12   

KOSA napisał/a:
Cytat:

o ile dobrze pamiętam to jest praktycznie to samo co samsung ml2010, przynajmniej idą te same kasety z tonerem mogą się jedynie różnic jakimś wypustem żeby xerox nie pasował do samsunga i na odwrót... ogólnie za tą cenę drukarka przyzwoita i można z powodzeniem te kasety regenerować, jednak jeżeli chodzi o trwałość to hp na pewno było by lepsze ale i droższe, duży plus tej drukarki to to że kaseta jest all-i-one czyli jak będzie coś nie tak z wydrukiem to ją wymieniasz i ma drukować jak nowa
Cytat:

to ja nie wiem co z nimi robiłeś :| 90% dużych firm pracuj tylko na hp bo właśnie wytrzymałość jest ich atutem
może sam napełniałeś toner sadzą z komina... ;) to mogło im zaszkodzić...

a i taka istotna uwaga: żeby drukarka laserowa długo posłużyła unikajcie drukowania na obu stronach

wiesz ... ja jestem w szoku że można kupić laserówke za nieco ponad 200 zeta brutto :mrgreen:

Rysiek 
speed demon
Prawie jak STIG

Auto: służbowe
Wysłany: Czw Lis 01, 2007 16:35   

Jaqub napisał/a:
matce kupilem jakiegos HP laserjet 1020... moge polecic bo nie ma zadnych klopotow...
patrz po ile sa tonery ew. ile regeneracja bo jakies tam roznice sa miedzy markami...
ja mam HP 1020 i takze polecam...Lexmarka odpusc sobie ;)

misiek 
prawdziwy tuner

Wysłany: Czw Lis 01, 2007 17:04   

MACIOR napisał/a:
150-200stron dziennie

Watpie zebym potrzebowal tyle na miesiac ;) Dlatego wlasnie pytam o tanie uzywane laserowki ;)

KOSA 
prawdziwy tuner

Wysłany: Czw Lis 01, 2007 17:07   

misiek napisał/a:
MACIOR napisał/a:
150-200stron dziennie

Watpie zebym potrzebowal tyle na miesiac ;) Dlatego wlasnie pytam o tanie uzywane laserowki ;)

to jak chcesz koniecznie używaną to zapytaj się tego od Hp 2100 jaki przebieg mają drukarki, ilośc stron wydrukowanych można zobaczyć drukując stronę testową drukarki

Odpowiedz do tematu