Auto: 120E88 328F30 550E60
Skąd: Woj. Lubelskie Pomógł: 18 razy Dołączył: 19 Lip 2004 Posty: 2476
Wysłany: Nie Lis 04, 2007 16:42
siwy napisał/a:
Jak sie sprawdza stan instalacji elektrycznej auta?
chociażby warto zajrzeć jak mamy radio juz zamontowane przez poprzednika jak jest podłaczone
można również wpiąć miernik w instalacje auta czy nie ma za dużych "upływów" ... czyli oporu na kablach ... nie musi być zwarcia ... aby NIE skończyło sie to tak :
_________________ MAZDA ... i czujesz że korodujesz ...
Auto: s6 i pierdoloty
Skąd: Woj. Lubelskie Pomógł: 14 razy Dołączył: 10 Kwi 2006 Posty: 592
Wysłany: Nie Lis 04, 2007 19:33
mi się już jedno autko spaliło
kiedyś miałem starego passata, gdzie miałem zwarcie i się zapalił... spalił sie cały środek, nikt nie widział co było przyczyną...
autko naprawiliśmy, cała instalacja nowa...
nagle znowu zaczęły się dziać różne dziwne rzeczy.... zapalały sie światła, gaśło radio itp....
co się okazało...
pewnego dnia siadłem na masce i... zapaliły się światła
okazało się że maska dotykała akumulatora i robiła zwarcie....
u mnie w insalacji juz raz sie zadymilo a teraz nie mam ani swiatel stopu ani kirunkowskazow ma ktos jakiegos dobrego elektryka co znajdzie przyczyne
Tysiąc zgodnie z obietnicą daje Ci namiar. Wrzucam na głowne bo moze komus sie przyda...Moim zdaniem jeden z lepszych fachowcow w tym miescie, tylko ciezko z terminami
Krzysztof Tarka
Kol.Dąbrowica 147(przedluzenie Nałęczowskiej)
(081) 502 08 49
Pan Krzysztof 509 770 446
_________________ POKRYCIA DACHOWE - Wszystko do dachu 794-998-001
Auto: BMW & Turbo CABRIO &a
Skąd: Śródmieście Pomógł: 30 razy Dołączył: 10 Sty 2005 Posty: 3256
Wysłany: Pon Lis 05, 2007 18:49
kilowa gasnica tez daje rade... ale nie wolno otwierac maski!!!!!!!!! jak sie pod nia pali... trzeba leciutko uchylic tyle tylko zeby dalo sie napsiukac pod nia... po otwarciu maski do konca moze nawet 6kg niewystarczyc...