mam teraz szyber, ale jest on najprostszy z możliwych i otwiera się tylko do góry
ile zachody było by z przerobieniem go aby odsuwał się do tyłu, nachodząc na dach ??
zrobią mi takie coś w jakimś zakładzie ??
czy lepiej wywalic ten a wstawić odpowiedni
_________________ Przejeżdżam przez Inżynierską w 7.19 sek, a TY ???
Auto: BMW & Turbo CABRIO &a
Skąd: Śródmieście Pomógł: 30 razy Dołączył: 10 Sty 2005 Posty: 3256
Wysłany: Pią Lis 16, 2007 12:38
KIT GTO napisał/a:
Jaqub, ma fajny szyber za niezłą kasę
tylko chyba się nie odsuwa
nie odsuwa sie ale jest full komplet z ciemna szyba nowy ze wszystkim do montazu za... 200PLN.... gdybym nie robil vidjo w aucie to bym go wrzucil do siebie do bmw bo w smarcie cabrio nie potrzebny
a co do przerobki to jest to raczej nie realne... jedyna opcja to montaz innego... na alledrogo jest webasto elektryczny odsuwany i otwierany za 700pln
http://www.allegro.pl/ite...ny_vebasto.html
ale musisz sobie zobaczyc (po zdjeciu podsufitki) czy wejdzie bo tam masz wieksza obudowe (silnik)
ale musisz sobie zobaczyc (po zdjeciu podsufitki) czy wejdzie bo tam masz wieksza obudowe (silnik)
moj kolezka ma taki szyber w BMW e36 (nie wiem, czy dokladnie takie same wymiary). jest on dosyc spory, do tego dochodzi wlasnie silniczek sterujacy tym wszystkim i mysle, ze do clio moglby nie wejsc, chociaz moge sie mylic.
Auto: BMW & Turbo CABRIO &a
Skąd: Śródmieście Pomógł: 30 razy Dołączył: 10 Sty 2005 Posty: 3256
Wysłany: Pią Lis 16, 2007 14:20
Bagio napisał/a:
moj kolezka ma taki szyber w BMW e36
ale chyba ma orginal z blacha a nie szyba?
w e36 jest inny mechanizm... tam przy rozsuwaniu ta czesc co odslania powietrze idzie miedzy dach a podsufitke a tutaj idzie "na dach" i nie trzeba montowac szyn itp...