Auto: znalazlem na otomoto ;)
Wysłany: Czw Lis 01, 2007 18:03
KOSA napisał/a:
jak pdnie głowica to drukarka do wyrzucenia
to samo masz z HPekiem ja mam piekne urzadzenie biurowe DeskJeta 7100 - zajebiscie drukuje jest w ogole zakurwiste - ale ma jeden minus - padniete 3 głowice z 4rech. jedna glowica 150zl.
Auto: s6 i pierdoloty
Wysłany: Czw Lis 01, 2007 22:23
jak już to raczej jest officejet (nie ma deskjeta) 7100 jest to jedna z niewielu hp co ma głowice oddzielnie od wkładów z tuszem, ja bym jej nie polecał właśnie z powodu drogich głowic... jutro zobaczę po ile ja mam głowice do tego
Wysłany: Pią Lis 02, 2007 17:22
daniel napisał/a:
KOSA a co jest nie tak z drukowaniem dwustronnym?
Jak drukujesz, to toner jest nanoszony na kartkę przez bęben OPC a następnie utrwalany przez grzałkę która jest pod kartką. Przewracając kartkę na drugą stronę toner poprzednio naniesiony na kartkę ma bezpośredni styk z tą grzałką i się do niej przylepia. Jak grzałka się zalepi to drukarka zaczyna głośno pracować i brudzić wydruki. Koszt naprawy (w zależności gdzie) od 100-500zł.
Co śmieszniejsze znam przypadek że klientowi nie uznano gwarancji na drukarkę, właśnie dlatego że drukował na obydwu stronach... A najlepsze jest to że drukarka miała duplex , ale w instrukcji było napisane że producent "nie zaleca drukowania dwustronnego"
Auto: znalazlem na otomoto ;)
Wysłany: Pią Lis 02, 2007 20:42
KOSA napisał/a:
jak już to raczej jest officejet (nie ma deskjeta) 7100 jest to jedna z niewielu hp co ma głowice oddzielnie od wkładów z tuszem, ja bym jej nie polecał właśnie z powodu drogich głowic... jutro zobaczę po ile ja mam głowice do tego
You right, pisalem z głowy
office jet ktorego prezentowalem wyzej tez ma oddzielne głowice.
Wysłany: Sob Lis 03, 2007 11:45
daniel napisał/a:
Kosa to w drukarkach HP z duplexem tak się dzieje?
duplex to tylko to że nie musisz ręcznie przewracać kartek, a sama drukarka jest taka sama jak bez duplexu
generalnie w jednej i drugiej drukowanie na obydwu stronach nie jest wskazane, na pewno zmniejszy przebieg drukarki