mam takie pytanko dotyczace odszkodowania np.jak rozwale sobie miske lub felge to zadzwonie po policje zeby sporzadzila protokol puzniej gdzie ja ma sie udac.mialem ra wlsnie przypadek ze rozwalilem sobie miske i nie wezwalem policjii bo nawet nie iwedziealem ze za takie cos moge wyrwac odszkodowanie tak wiec teraz wole byc juz pewny na 100% pozdro
eh... dzwonisz na straz miejska lub policje, wystawią ci jakiś protokół ogledzin auta czy jakoś tak i z tym do ubezpieczalni, rzeczoznawcy itd. oczywiscie jeśli masz AC ! Jeśli nie masz to zakładasz sprawe w sądzie, instytucji odpowiedzialnej za ten kawałek drogi. Jeśli jest to osiedlowa droga to administacji osiedla. Najwieksza lipą jest to że takie sprawy ciągną sie latami
WCALE NIE!!!! Jestescie w BLEDZIE!!! Wszystko mozna zalatwic szybko i bez wiekszego bolu... ja _(1)_ raz nad piasecznem roz*** opone 235/45 ZR17 bridgestone potenza SO2 zadzwonilem na psy (no fakt ze troszke poczekalem ale) przyjechali spisali co i jak (dziura byla ze na piechote mozna sie polamac bylo (droga do MAYDAYA) no oczywista dmuchlem ( w alkomat nie policjanta) i okazalo sie ze droga nie ubezpieczona... juz mysle ladny ch** ale nie w ciagu tygodnia mialem na nowa oponke (1312pln) _(2)_ drugi raz jechalem od kumpla z belzyc i gdzies na jakims zadupiu straszliwym (byla jeszcze gorsza dziura i myslalem ze tym razem to cala zawieche mi wyrwalo) znow opona GOODYEAR EAGLE F1 225/45 ZR 17 znow schemat telefon na psy (tyle ze w ch** sie oczekalem bo dzwonilem z komorki i poszlo najpierw do pulaw, potem bychawy a na koniec belzyc w sumie ze 3 godzinki) standard: dmuchanko, protokol, rozmowa: e to nic z tego nie bedzie, to nie pierwszy taki wypadek... ale okazalo sie ze ubezpieczona i po jakims w sumie miesiacu dostalem kaske z PZU (byly tez ogledziny i bylem w belzycach - bo to zarzadca drogi) co prawde PZU pieniedzmi nie rzuca jak miechem ale dostalem 550pln... TAK WIEC NIE DAJCIE SIE OSZUKAC!!! Dzwoncie na policje bo ONI MAJA OBOWIAZEK przyjechac i spisac co i jak bo uszkodzenie auta na dziurze to KOLIZJA DROGOWA!!!