Auto: BMW & Turbo CABRIO &a
Skąd: Śródmieście Pomógł: 30 razy Dołączył: 10 Sty 2005 Posty: 3256
Wysłany: Pon Gru 03, 2007 20:19
Venta... robia dobrze ale ceny na montaz maja... hmmm... wygorowane...
a jesli chodzi Ci o sama przesuwna + system to:
bodajze w wojciechowie za remizja gosc robi bramy + ktos chetny co wykopie Ci dziure pod kotwice + ktos kto Ci to ustawi (postawi nad ta dziura) i zabetonuje a naped/system kupujesz na alledrogo i nawet samemu instalujesz
EDIT:
o cenach zapomnialem...
firma ciezko powiedziec..
ja za brame suwana (chyba 5m) +furtka normalnie otwierana wypelnione katownikiem (bo to na dzialke) z przywiezieniem ok 50km i slupki metalowe dalem 3 lata temu niecale 2tys pln
system przesuwny od ok 1.5tys pln
Wysłany: Wto Gru 04, 2007 00:59
MACIOR napisał/a:
Nie bierz przesówanej, lepsza skrzydłowa. Przerabiałem oba typy, w przesówce jak zawieje śniegiem, albo przymarzną rolki prowadzące jest przejebane.
jesli przesowana to nowego typu na dwoch kotwicach i odwroconych rolkach... nie ma bata zeby zamarzlo... a jak jest nawet 30cm sniegu to sie otworzy bo robi w sniegu tunel szerokosci ok 10cm i nie trzeba odgartac sniegu... mam wlasnie taka na dzialce i nigdy nie bylo klopotu... a i w takich bramach nie smaruje sie rolek bo maja wewnetrzne smarowanie... skrzydlowa na pilota ma problem z domykaniem rownym obu polowek bo opada na slupkach itp chyba ze zalozy sie system bodajze NICE metro (z silownikami pod powierzchnia ziemi) za jakies chyba 5tys pln
[ Dodano: Wto Gru 04, 2007 01:00 ]
Tomek napisał/a:
Na grygowej koło tego serwisu oponiarskiego mają napędy do bram, tam dopytaj
Nie bierz przesówanej, lepsza skrzydłowa. Przerabiałem oba typy, w przesówce jak zawieje śniegiem, albo przymarzną rolki prowadzące jest przejebane.
jesli przesowana to nowego typu na dwoch kotwicach i odwroconych rolkach... nie ma bata zeby zamarzlo... a jak jest nawet 30cm sniegu to sie otworzy bo robi w sniegu tunel szerokosci ok 10cm i nie trzeba odgartac sniegu... mam wlasnie taka na dzialce i nigdy nie bylo klopotu... a i w takich bramach nie smaruje sie rolek bo maja wewnetrzne smarowanie... skrzydlowa na pilota ma problem z domykaniem rownym obu polowek bo opada na slupkach itp chyba ze zalozy sie system bodajze NICE metro (z silownikami pod powierzchnia ziemi) za jakies chyba 5tys pln
Miałem dokładnie taką jak opisujesz i zawsze były z kurka problemy, zawsze się sniegu napchało, wystarczyła lekka odwilż, a wieczorem mróz i pozamiatane. Co do skrzydłowej to kwestia montażu, u mnie od prawie 5 lat nic nieopadło, raz na jakiś czas przesmaruje aby zawiasy coby nieskrzypiały, siłowniki NICE też dają radę, 50cm warstwę śniegu odgarniają bezproblemu
Wysłany: Wto Gru 04, 2007 19:15
MACIOR napisał/a:
Miałem dokładnie taką jak opisujesz i zawsze były z kurkaą problemy, zawsze się sniegu napchało, wystarczyła lekka odwilż, a wieczorem mróz i pozamiatane.
jakos dziwnie... u mnie wszystko jest OK... i jestem mega zadowolony...
Auto: ropniak
Skąd: LSM Pomógł: 4 razy Dołączył: 18 Mar 2007 Posty: 964
Wysłany: Pon Lip 21, 2008 15:47
Odświeżam temat.
Mam bramę przesuwną narazie szkielet zamontowany i przesuwany ręcznie.Chc,ę zamontować ślizgi i całe urządzenie do bramy na pilota + videofon .Czytałem ,że Venta jest niezła ale w necie pisze,że jest nie na Grygowej tylko na Pancerniaków.Co konkretnie polecacie do takiej bramy łącznie z montażem i jaki to może być koszt?
Tylko Nice, mam u siebie na wiosce od 5 lat (skrzydłowa) i nigdy nie zawiodła, wcześniej miałem jakieś włoskie przesówane gówno z którym miałem więcej problemów jak matka z 14letnią ciężarną córką. Jak będziesz montował tą bramę to spytaj się o podtrzymanie zasilania lub o możliwość przestawiania na ręczne odsuwanie, nieciekawa opcja jak wpadasz o 1-2 w nocy, a tu awaria i prądu nie ma
Auto: ropniak
Skąd: LSM Pomógł: 4 razy Dołączył: 18 Mar 2007 Posty: 964
Wysłany: Pon Lip 21, 2008 18:52
MACIOR napisał/a:
wcześniej miałem jakieś włoskie przesówane gówno z którym miałem więcej problemów jak matka z 14letnią ciężarną córką.
Tylko ja mam już zamontowany szkielet przesuwnej tylko teraz trzeba napęd zamontować.
Gdzie najlepiej pojechać i czy warto sprzedającemu płacić za montaż (ile to może kosztować) ?