FAQ » Szukaj » Użytkownicy » Grupy » Rejestracja » Profil » Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości » Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Gdzie zamówić Bramę na Pilota ?
Autor Wiadomość
Kamil 
the fastest furious

Auto: .
Wysłany: Pon Gru 03, 2007 20:04   Gdzie zamówić Bramę na Pilota ?

Macie coś do polecenia...z firm wykonujących bramy wjazdowe do domku przesuwane na pilota ??

Adresy,Ceny itd,itp ?

z góry dziękuje

Jaqub 
speed demon
8000K power zenon

Auto: BMW & Turbo CABRIO &a
Wysłany: Pon Gru 03, 2007 20:19   

Venta... robia dobrze ale ceny na montaz maja... hmmm... wygorowane...
a jesli chodzi Ci o sama przesuwna + system to:
bodajze w wojciechowie za remizja gosc robi bramy + ktos chetny co wykopie Ci dziure pod kotwice + ktos kto Ci to ustawi (postawi nad ta dziura) i zabetonuje a naped/system kupujesz na alledrogo i nawet samemu instalujesz :spoko:

EDIT:
o cenach zapomnialem...
firma ciezko powiedziec..
ja za brame suwana (chyba 5m) +furtka normalnie otwierana wypelnione katownikiem (bo to na dzialke) z przywiezieniem ok 50km i slupki metalowe dalem 3 lata temu niecale 2tys pln
system przesuwny od ok 1.5tys pln :spoko:

Rysiek 
speed demon
Prawie jak STIG

Auto: służbowe
Wysłany: Pon Gru 03, 2007 21:04   

Wpadnij to dam Ci namiar na firme co robiła u mnie :)

MACIOR 
speed demon
aaaapsik!!!

Auto: jeździ :)
Wysłany: Pon Gru 03, 2007 22:58   

Nie bierz przesówanej, lepsza skrzydłowa. Przerabiałem oba typy, w przesówce jak zawieje śniegiem, albo przymarzną rolki prowadzące jest przejebane.

misiek 
prawdziwy tuner

Auto: lowrider
Wysłany: Pon Gru 03, 2007 23:03   

Cytat:
przesówce jak zawieje śniegiem, albo przymarzną rolki prowadzące jest przejebane.

Z 7 czy 8 lat u mnie jest przesuwana (samorobka, wlacznie z wozkami) i nie bylo nigdy takich problemow

Tomek 
technical monster

Auto: Honda Civic
Wysłany: Wto Gru 04, 2007 00:12   

MACIOR napisał/a:
Nie bierz przesówanej, lepsza skrzydłowa. Przerabiałem oba typy, w przesówce jak zawieje śniegiem, albo przymarzną rolki prowadzące jest przejebane.

U mnie nie ma rolek i jest git. Na grygowej koło tego serwisu oponiarskiego mają napędy do bram, tam dopytaj.

MEBLE KUCHENNE NA ZAMÓWIENIE

maly841 
pr0 killer

Auto: 2.0 TFSI
Wysłany: Wto Gru 04, 2007 00:38   

dzisiaj zapytam bo ostatnio u znajomego jakis typ zakladal i podobno wychodzilo w miare tanio

Jaqub 
speed demon
8000K power zenon

Wysłany: Wto Gru 04, 2007 00:59   

MACIOR napisał/a:

jesli przesowana to nowego typu na dwoch kotwicach i odwroconych rolkach... nie ma bata zeby zamarzlo... a jak jest nawet 30cm sniegu to sie otworzy bo robi w sniegu tunel szerokosci ok 10cm i nie trzeba odgartac sniegu... mam wlasnie taka na dzialce i nigdy nie bylo klopotu... a i w takich bramach nie smaruje sie rolek bo maja wewnetrzne smarowanie... skrzydlowa na pilota ma problem z domykaniem rownym obu polowek bo opada na slupkach itp chyba ze zalozy sie system bodajze NICE metro (z silownikami pod powierzchnia ziemi) za jakies chyba 5tys pln :mrgreen:

[ Dodano: Wto Gru 04, 2007 01:00 ]
Tomek napisał/a:
Na grygowej koło tego serwisu oponiarskiego mają napędy do bram, tam dopytaj

VENTA :spoko:

MACIOR 
speed demon
aaaapsik!!!

Wysłany: Wto Gru 04, 2007 15:15   

Jaqub napisał/a:
MACIOR napisał/a:

jesli przesowana to nowego typu na dwoch kotwicach i odwroconych rolkach... nie ma bata zeby zamarzlo... a jak jest nawet 30cm sniegu to sie otworzy bo robi w sniegu tunel szerokosci ok 10cm i nie trzeba odgartac sniegu... mam wlasnie taka na dzialce i nigdy nie bylo klopotu... a i w takich bramach nie smaruje sie rolek bo maja wewnetrzne smarowanie... skrzydlowa na pilota ma problem z domykaniem rownym obu polowek bo opada na slupkach itp chyba ze zalozy sie system bodajze NICE metro (z silownikami pod powierzchnia ziemi) za jakies chyba 5tys pln :mrgreen:

Miałem dokładnie taką jak opisujesz i zawsze były z kurka problemy, zawsze się sniegu napchało, wystarczyła lekka odwilż, a wieczorem mróz i pozamiatane. Co do skrzydłowej to kwestia montażu, u mnie od prawie 5 lat nic nieopadło, raz na jakiś czas przesmaruje aby zawiasy coby nieskrzypiały, siłowniki NICE też dają radę, 50cm warstwę śniegu odgarniają bezproblemu :mrgreen:

Jaqub 
speed demon
8000K power zenon

Wysłany: Wto Gru 04, 2007 19:15   

MACIOR napisał/a:
Miałem dokładnie taką jak opisujesz i zawsze były z kurkaą problemy, zawsze się sniegu napchało, wystarczyła lekka odwilż, a wieczorem mróz i pozamiatane.

jakos dziwnie... u mnie wszystko jest OK... i jestem mega zadowolony...

_Rafi_ 
streetracer

Auto: ropniak
Wysłany: Pon Lip 21, 2008 15:47   

Odświeżam temat.
Mam bramę przesuwną narazie szkielet zamontowany i przesuwany ręcznie.Chc,ę zamontować ślizgi i całe urządzenie do bramy na pilota + videofon .Czytałem ,że Venta jest niezła ale w necie pisze,że jest nie na Grygowej tylko na Pancerniaków.Co konkretnie polecacie do takiej bramy łącznie z montażem i jaki to może być koszt?

MACIOR 
speed demon
aaaapsik!!!

Wysłany: Pon Lip 21, 2008 17:38   

Tylko Nice, mam u siebie na wiosce od 5 lat (skrzydłowa) i nigdy nie zawiodła, wcześniej miałem jakieś włoskie przesówane gówno z którym miałem więcej problemów jak matka z 14letnią ciężarną córką. Jak będziesz montował tą bramę to spytaj się o podtrzymanie zasilania lub o możliwość przestawiania na ręczne odsuwanie, nieciekawa opcja jak wpadasz o 1-2 w nocy, a tu awaria i prądu nie ma :D

Jaqub 
speed demon
8000K power zenon

Wysłany: Pon Lip 21, 2008 18:36   

_Rafi_ napisał/a:
Czytałem ,że Venta jest niezła ale w necie pisze,że jest nie na Grygowej tylko na Pancerniaków.

toz to prawie jedno i to samo :spoko:

_Rafi_ 
streetracer

Auto: ropniak
Wysłany: Pon Lip 21, 2008 18:52   

MACIOR napisał/a:
wcześniej miałem jakieś włoskie przesówane gówno z którym miałem więcej problemów jak matka z 14letnią ciężarną córką.

Tylko ja mam już zamontowany szkielet przesuwnej tylko teraz trzeba napęd zamontować.
Gdzie najlepiej pojechać i czy warto sprzedającemu płacić za montaż (ile to może kosztować) ?

Rysiek 
speed demon
Prawie jak STIG

Auto: służbowe
Wysłany: Pon Lip 21, 2008 20:18   

Jutro podesle Ci kontakt do goscia co sie tym zajmuje.

Koszt cos ok 1000zl

Odpowiedz do tematu