Modyfikacje:
silnik 2.0 z T2 (CU 2,0l 4-cyl. 51kW / 70KM) Boxer rozwiecony na 2200ccm na dwóch gaźnikach webera
skrzynia biegów z porsche 356
wydruk z hamowni 136KM
kierownica Porsche 356
ładne koło
niższe zawieszenie
obiżone fotele
wydech ceramiczny Mondo
Volkswagen Karmann Ghia – niemiecki samochód sportowy produkowany w latach 1955-1974 przez firmę nadwoziową Karmann w oparciu o podzespoły Volkswagena .
Wyprodukowano około 360 000 modeli coupé oraz ponad 80 000 kabrioletów. Karmann Ghia jest uznawany za jeden z najpiękniejszych samochodów w historii marki Volkswagen. Samochód ten, poprzez sieć sprzedaży VW trafiał do klientów z wszystkich kontynentów świata. Idea powstania tego sportowego samochodu na bazie popularnego "Garbusa" pochodziła od Wilhelma Karmanna, którego firma produkowała już dla firmy VW "Garbusa" w wersję kabriolet. Po uzyskaniu gotowego projektu nadwozia od włoskiej firmy projektowej Ghia z Turynu, został zaprezentowany firmie VW wstępny projekt samochodu pod marką Karmann Ghia. Założenia dla konstrukcji tego samochodu były proste i czytelne: zbudować dobrze wyglądający samochód sportowy z użyciem tak wielu elementów z Garbusa jak tylko możliwe.
W kwietniu samochód zawita do nas do Polski na odrestaurowanie/remontowanie...
a wiec autko jest moje...i w całkim niezlym stanie tylko troche zaniedbane z braku czasu...ale mam plan.....juz w krotce zawita do lublina na gruntowny remont...mam nadzieje ze go nareperuje tanszym kosztem niz w scotland...(taka mam nadzieje) aaaa.....i mały filmik...dla zainteresowanych.... http://video.google.pl/vi...971958939303261 pozdro...