Wysłany: Wto Sty 22, 2008 09:53 Program Ibiza 1.9TDI ATD
Witam, jaki koszt byłby podniesienia mocy w takim silniczku i co sie z tego da wyciągnąć bo spotkałem sie już z wieloma opinia tunerów. Diagtronik w Wawie twierdzi że do 150KM bez problemu Masters że do 135KM i ogólnie zgłupiałem Autko ma w serii podobno 101KM ale to znając życie zobaczy się dopiero po pierwszym hamowaniu hehe Czekam na odpowiedź.
_________________ This is 10% luck, 20% skill, 15% concentrated power of will, 5% pleasure, 50% pain and a 100% reason to remember the name!
Witam, jaki koszt byłby podniesienia mocy w takim silniczku i co sie z tego da wyciągnąć bo spotkałem sie już z wieloma opinia tunerów. Diagtronik w Wawie twierdzi że do 150KM bez problemu Masters że do 135KM i ogólnie zgłupiałem Autko ma w serii podobno 101KM ale to znając życie zobaczy się dopiero po pierwszym hamowaniu hehe Czekam na odpowiedź.
Sluchaj daniela
Diagtroniki z moca ostro przegieli, zas Masters do tematu podszedl ostroznie
Wyciagnac da sie duzo,kwestia ile masz kasy na mody
reszte powie Ci slg
Auto: AUDI
Wysłany: Czw Sty 24, 2008 11:10
Z silnika 1.9TDi mozna wyciągnąć ile się che.
Wszystko zależy jakich modyfikacji chcesz się podjąć. Przy podnoszeniu mocy powyżej 150KM w takim aucie należy z pewnością pomyślec o:
-nowej pompie paliwa (wydajniejszej)
-nowym sprzęgle
-przegubach troche mocniejszych (może szpera) itp...
Jak juz to mamy załatwione to zabieramy się za wydajniesze turbo i wtedy właściwie ogranicza nas jedynie fantazja.
Z 1.9TDi ostatnio zchamowanego w Warszawie wycisniete zostało 248KM.Oczywiście to poczatek...
Bezpiecznie jest podkręcić ten silnik poprzez modyfikacje programu do ok.140KM i jakiś 310Nm moment.
Autko zrobione i jestem mocno zadowolony. Z tego miejsca dzięki dla TTomka za dobrą robotę. Ogólnie to czekam aż trochę sucho się zrobi i zmienie już kółka na letnie. Wtedy będzie można to przetestować. Prośba tylko do TTomka ale już chyba na priv. Ogólnie polecam naprawdę warto
_________________ This is 10% luck, 20% skill, 15% concentrated power of will, 5% pleasure, 50% pain and a 100% reason to remember the name!
Wykresu nie zawinąłem od TTomka, ale nie zginie, mam nadzieję Narazie jest 129KM i 308nM. Myślę jednak że to się jeszcze trochę zmieni bo do TTomka jeszcze raz zawitam myślę na małą poprawkę Wykresik jak już będę miał to wrzuce.