Auto: BMW & Turbo CABRIO &a
Skąd: Śródmieście Pomógł: 30 razy Dołączył: 10 Sty 2005 Posty: 3256
Wysłany: Pon Sty 21, 2008 22:01 UWAGA NA OSZUSTOW NA ALLEGRO!!!!!!!
kupilem matce pierscionek na allegro za 2 tys pln...
dzwonie do kolesia zeby mi podal nr konta i dane do przelewu, a ON mi na to ze teraz nie moze bo nie ma go w domu i nie ma dostepu do netu i mi przesle jak wroci... mysle no ok nie ma sprawy... po chwili sprawdzam poczte a tam cos takiego:
Cytat:
Cześć
Wygrałeś moją aukcję:pierścionek z brylantami 1,38 karata (numer 299742151)
Prosze o dokonanie wpłaty 2000zl na podane poniżej konto:
82 2340 0009 1280 1030 0000 3186
Bronisław Stemplewski
ul. T. Zielińskiego 66/31
87-104 Toruń
Wpłata na konto bankowe (płatność z góry) Koszt wysyłki: 20,00 zł(DHL)
.Z poważaniem
po pierwsze przesylke mial pokrywac sprzedajacy a drugie ze to inne dane ( i inna miejscowosc niz sprzedajacy mi mowil)... wiec dzwonie do sprzedajacego i pytam czy te dane co wyslal to sie zgadzaja i co z wysylka (bo na aukcji ze on pokrywa)... a ON ze nic mi nie wysylal i te dane to WALEK....
ale sie wkur*wilem... sprawe zglosilem do allegro ale o malo co nie stracilbym dwa kola papieru bo konto moglobyc na "jakiegos slupa" czyli zula...
Auto: z3 w częściach
Skąd: Świdnik Pomógł: 5 razy Dołączył: 15 Maj 2005 Posty: 1002
Wysłany: Pon Sty 21, 2008 22:11
co mu zrobia - niewiele, napisal bym mu żeby wysłał kurierem za pobraniem (pewnie poszedł by za ciosem i nadał coś) i h. spompował bym go na te 30 zł i tyle:) a sprawe dobrze że zgłosiłeś
Dlatego lepiej spisujac dane nie patrzec na maile tylko wziac sobie kliknac 'pokaz dane sprzedajacego' po raz ktorys
no tak ale często bywa też i tak że (a właściwie to nawet bardzo często ) ze dane podane przez sprzedającego nie pokrywają sie z tym co dostajemy w meilu...
ja juz to nie raz przerabiałam...
tez mi sie zdarzyło ze mnie oszukali na allegro...
wiec idąc za ciosem uprzedziłam wszystkich biorących udział w aukcjach tego pana że to oszust oraz zawiadomiłam allegro... ale niestety moja szkoda bylo malutka wiec tylko tyle mogłam zrobić...
ale rzeczywiście trzeba uważać!!!!!!!!!
_________________ Istnieje tylko jeden luksus prawdziwy - LuKsUs zWiAzkU z OOOO
Wysłany: Wto Sty 22, 2008 15:51
sprawe jednak zglosze na policji... (jako probe wyludzenia- zobaczy co powiedza)
a opisalem ja cala glownie zeby WAS przestrzec bo czasem w radosci z wygrania/wylicytowania na allegro zapomina sie o rozsadku
ja sie nie dalem WY tez uwazajcie!
spox od teraz sprawa zainteresowana jest firma z OKOPOWEJ
jak jakas byle firma windykacyjna lub tym podobna to szkoda czasu...chyba,ze masz poparcie w prokuraturze ale tez malo prawdopodobne zeby cos zdzialali
_________________ Bóg dał nam nogi po to abyśmy doszli tam gdzie nie dojedziemy na glebie...
Wysłany: Czw Sty 24, 2008 12:21
Brzozka napisał/a:
jak jakas byle firma windykacyjna lub tym podobna to szkoda czasu...chyba,ze masz poparcie w prokuraturze ale tez malo prawdopodobne zeby cos zdzialali
Brzozka napisał/a:
Jaqub napisał/a:
spox od teraz sprawa zainteresowana jest firma z OKOPOWEJ
KOMENDA moja:d a nie firma windyfikacyjna
Slash napisał/a:
Brzozka napisał/a:
malo pomoze znajac nasza policje
Dokladnie
zobaczymy... przede wszystkim wazne jest zeby zglaszac takie sprawy... to tak jak z kradzionym czesciami samochodowymi i elektronika....
Auto: znalazlem na otomoto ;)
Skąd: Śródmieście Pomógł: 24 razy Dołączył: 03 Maj 2004 Posty: 3578
Wysłany: Czw Sty 24, 2008 16:02
Brzozka prosze Cie... co by niby dalo zgloszenie do firmy windykacyjnej? masz w ogole jakies o tym pojecie?
blagam...
jeszcze to narzekanie na policje...
Brzozka napisał/a:
malo pomoze znajac nasza policje
masz cos do policji?
ps Jakub kopie maili sobie zostaw. tam jest ip tego kolesia co pisze do Ciebie w nagłówku
Wysłany: Czw Sty 24, 2008 18:26
siwy napisał/a:
ps Jakub kopie maili sobie zostaw. tam jest ip tego kolesia co pisze do Ciebie w nagłówku
IP nie ma i nie bedzie... bo mail nie poszedl przez allegro tylko przez zwykly mail (normalna wiadomosc jaka mozesz wyslac outlookiem czy ze strony)
mail ch*ja:
koolik2@o2.pl