Witam.
Poszukuję osoby która ma układ(podpisaną umowę ) z firmą kurierską przez co ma tańsze przesyłki.
Może będę potrzebował transportu żeby odebrać felgi lub koła od sprzedającego i zauważyłem,że ci co nie mają umowy z kurierem za taką przesyłke płacą 130zł a Ci co mają ok.50zł.Jest różnica.
I mam pytanie czy jakby ktoś miał taką umowe to mógłby na siębie taką przesyłkę wziąć ,a może ktoś sam jeździ po Polsce i mógłby przy okazji jak bedzie potrzeba odebrać koła i zarobić na kanapkę ???
rafi podaj wage to ci wylicze ile zaplacisz UPSem moge pogadać tez z kumplem i przez siodemke puścić na 3ciego platnika tylko sprawa wyglada tak że jeśli nadawca ani odbiorca nie ma umowy z firmą kurierską to koszty transportu pokrywa nadawca. ew. gdy jest tzw 3ci płatnik jest bez problemu
4 fele jesli same to beda wazyc ok 40kg max 50kg jak z gumami to prawie drugie tyle
[ Dodano: Czw Sty 31, 2008 22:17 ]
a i tak przy okazji ile z LBN do wawy za 4 fele mysle ze ok 50kg ew czy ktos jezdzi raz na jakis czas i moglby podrzucic wrazie czego... (p.s. na paliwo dla szofera cos dorzuce )
Auto: ropniak
Wysłany: Pią Lut 01, 2008 08:42
mattey napisał/a:
rafi podaj wage to ci wylicze
Tak jak Jaqub napisał przesyłka do 100kg.
Może i nadawca zapłacić wtedy ja mu dopłacę za wysyłkę a na tego 3iego nie czaje.
Myślałem że właśnie dokleje się do kogoś i ktoś na siebie weźmie,chyba że poznajomości też by coś taniej było.
za taką wage to już masz paletę czyli od 100pln netto + dopłata paliwowa
4 stalowe felgi to ok 35kg. Jak byś puszczał przez ups to wzywasz mnie a ja ci zrobie wage do 30kg za paczke do 30kg masz ok 46pln netto
moje sa w LBN i trzeba by je do WAWY zataszczyc i na miejscu tam podpisac jakies kwity i dac 100pln zaliczki... jakby ktos sie wybieral w przyszlym tygodniu do WAWY, mial troche miejsca (4 fele troche zajmuja ) i moglby mi pomoc bylby wdzieczny
Auto: ropniak
Wysłany: Pią Lut 01, 2008 20:32
mattey napisał/a:
_Rafi_ napisał/a:
Tak jak Jaqub napisał przesyłka do 100kg
za taką wage to już masz paletę czyli od 100pln netto + dopłata paliwowa
4 stalowe felgi to ok 35kg. Jak byś puszczał przez ups to wzywasz mnie a ja ci zrobie wage do 30kg za paczke do 30kg masz ok 46pln netto
Ja potrzebuję od kogoś odebrac koła lub felgi.TZN może bedę potrzebował bo jestem na intensywnym poszukiwaniu.Dlatego chciałem znaleźć jakąś osobę co ma właśnie umowę z jakimś kurierem to by było najtaniej.
Mattey ja wiem że bez umowy 130zł kosztuje i wcześniej to juz pisałem.