FAQ » Szukaj » Użytkownicy » Grupy » Rejestracja » Profil » Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości » Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Gdzie można naciąć slicki?
Autor Wiadomość
pilachgt 
the fastest furious
die Welt der Huren

Auto: destrukcja
Wysłany: Nie Lut 03, 2008 01:36   

KLOCEK napisał/a:
to są nowe opony??

tak to są nowe

[ Dodano: Nie Lut 03, 2008 01:36 ]
daniel325 napisał/a:
jakiej firmy masz te sliki dobrze było by żeby nie były to hankoki :spoko:

to cie uciesze :D
ta sa hankooki. a cos z nimi jest nie tak?? :)

ELPIDŻI RAKIET FJUŁEL 15,15s/400m
PB PAŁER 6s/14,58s

MicO 
prawdziwy tuner

Auto: VW Amarok
Wysłany: Nie Lut 03, 2008 11:19   

Daniel dokladnie tak jak napisal KLOCEK. Calkiwicie gladkie slicki to opony typowo torowe nie stosowane w rajdach. Do jazdy po Torze w Lublinie czy np. Ułęży w suche dni nic z nimi nie rob. Bez kocy bedzie ciezko je dogrzac odpowiednio ale zdaje sobie sprawe ze to delikatnie za droga zabawka. W rajdach jak sie nie myle(ktos mnie poprawi) nie mozna stosowac gladkiego slica. bodaj 17% pow opony to musza byc rowki.

daniel325 
pr0 killer
;)

Auto: z3 w częściach
Wysłany: Nie Lut 03, 2008 13:22   

kiedyś kupiłem takie gładkie 17 hankooki coby je przetestować od gościa za Puławami kasa bardzo dobra jak na slika - 100 z delikatnym hakiem(oczywiście nowe) gość miał tego w h... przyciągną tira tego badziewia, opona jest za twarda (pomijam fakt kłopotów z naciągnięciem jej na felge chłopaki z wlkaniza. poddali się po jakimś czasie i sam musiałem sobie tam u nich zakładać ;) ale tu wiele zależy od felgi ) jest sliką bardziej z nazwy i wyglądu niż z własności trzeba była ja grzać do upadłego i tak to niewiele dawało w słoneczny dzień na rozgrzanym asfalcie po ostrym rozgrzaniu i tak trzeba było ruszać z 1500 bo z wyższych obrotów auto stało, więc podczas startu lipa niewiele lepiej jak zwykła uliczna guma po,
jedyna różnica to taka że ciut gorzej było zakręcić bąka (oczywiscie rozgrzane ) ale dało się, odsprzedałem je i następnie dorwałem używane AVONy start lepszy i baka zakręcić to już był wielki wyczyn ale cena nowej 5 razy tyle co H.... ogólnie jak dla ciebie czy dla mnie kiedys, do zwykłej zabawy dadza rade choć bliżej maja do cywilnych opon niż do prawdziwych slików (ciekawe jak szybka będą sie ścierać w rykach)
znajomy testował kiedys jeszcze te deszczowe hankooki 275/17 to tu było ciut lepiej ale nadal słabiej niż sporo węższy "michelin "

jak juz masz je to chyba olał bym nacinanie i dawał bym na takich jak jest sucho

KLOCEK 
streetracer
KLOCEK RALLY TEAM

Auto: BMW e39 523i
Wysłany: Nie Lut 03, 2008 22:26   

MicO napisał/a:
W rajdach jak sie nie myle(ktos mnie poprawi) nie mozna stosowac gladkiego slica

nie mylisz sie, nie można stosować

Odpowiedz do tematu