Poszukuje jakiegoś małego silnika diesla, najlepiej 3 cylinderki, pojemnośc 1.2 czy ktoś wie od czego można coś takeigo dorwać? rodzaj napędu w sumie bez znaczenia, ale preferowane RWD
z góry dzięki
_________________ z RWD jest jak z seksem - po co jechać na ręcznym skoro można dawać w pi*dę
Ostatnio zmieniony przez crOOchy Pon Lut 11, 2008 11:47, w całości zmieniany 1 raz
nie musi być oszczędny, i tak będzie zredukowany dwoma skrzyniami biegów, i potrzebuje samego silnika. Najlepiej diesel bez turbo, prosty i łatwy w obsłudze, coby sie za dużo zepsuć nie mogło
albo inaczej, silniczek ma być uzyty przy buowie ciągniczka ogrodowego z npędem 4x4
cena max jaką mogę dać za SILNIK 1000 zł
_________________ z RWD jest jak z seksem - po co jechać na ręcznym skoro można dawać w pi*dę
a przewidywalne spalanie tego silniczka do VW to jak może sie kształtować?
Ogólne załozenia są takie:
Napęd 4x4, mosty od suzuki samuraj, albo "Afgany" (mosty portalowe produkcji afgańskeij do uaza/gaza/aro)
2 skrzynie biegów dla zredukowania obrotów. Pierwsza 3 biegowa od żuka, druga 4 biegowa UAZ+reduktor
Reduktor z PTO które umozliwiłoby mi załżenie kosiarki międzyosiowej, Ewentualnie małej gledogryzarki z tyłu zrobionej na zasadzie popularnej "mrówki"
Podnosnik hydrauliczny z tyłu.
Odrazu mowie ze robiłem juz coś takiego z ojcem tylko że większe, miało silnik zwany "s" koła od stara 660 M2 na zwolnicach ogólnie projekt był bardzo udany, został sprzedany za 10 tys PLN
Auto: BMW & Turbo CABRIO &a
Skąd: Śródmieście Pomógł: 30 razy Dołączył: 10 Sty 2005 Posty: 3256
Wysłany: Pon Lut 11, 2008 20:58
crOOchy napisał/a:
a przewidywalne spalanie tego silniczka do VW to jak może sie kształtować?
ile pali golf to sobie mozesz znalezc w necie ale chyba nigdzie nie znajdziesz ile bedzie palic taka wydumka zwlaszcza ze spalania nie bedzie szlo w Litrach na 100km tylko chyba bardziej w motogodzinach...
uwazam ze w porownaniu masy/mozliwosci itp do kosiarek/ciagniczkow benzynowych powinno byc milo... zwlaszcza ze jesli nie bedziesz sie nim poruszac po drogach publicznych to mozesz sobie tankowac paliwo bez akcyzy i innych podatkow
no w sumie głupie pytanie o spalaniu zadałem to fakt
Po drogach publicznych jeżdzić to nei będzie na 100% to ma być ciągniczek żeby w sadzie między drzewami wykosic, łączke za domem, ewentualnie przywieś pare skrzynek z jabłakmi, no i moze potaplac sie w błocie wykorzystując 4x4