FAQ » Szukaj » Użytkownicy » Grupy » Rejestracja » Profil » Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości » Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
pytania i odpowiedzi...
Autor Wiadomość
tygrysss 
Specjalista

Auto: BMW E30 316
Wysłany: Nie Lut 20, 2005 09:17   

mam pytanko do grzesia czy to twoja bmka byla srebna w cabrio z takimi samymi reklamami jak ta czarna ta srebna byla zajebista czarna tez niczego sobie mam takie pytanko jak ta srebna byla twoja :roll: jak ty jezdziles po tych naszych drogach zjefajnych bo niewiem ja juz w swojej raz urwalem miske :v i mnie juz cos trafia jak se na kraweznik nie moge wjechac i takie tam pozdro :mad:

Jaqub 
speed demon
8000K power zenon

Auto: BMW & Turbo CABRIO &a
Wysłany: Nie Lut 20, 2005 12:05   

tygrysss napisał/a:
mam pytanko do grzesia czy to twoja bmka byla srebna w cabrio z takimi samymi reklamami jak ta czarna ta srebna byla zajebista czarna tez niczego sobie mam takie pytanko jak ta srebna byla twoja :roll: jak ty jezdziles po tych naszych drogach zjefajnych bo niewiem ja juz w swojej raz urwalem miske :v i mnie juz cos trafia jak se na kraweznik nie moge wjechac i takie tam pozdro :mad:

srebrna byla Agenta (ale byla juz nie jezdzi po LBN) a co do miski to zrob sobie oslone (mi na warszawskiej robili na przeciwko niedzialka (koles zaklada tlumiki) dalem 100pln tylko ze pomalowac sobie sam musialem)

tygrysss 
Specjalista

Wysłany: Nie Lut 20, 2005 12:23   

a z czego oni to miske ci zrobili :roll: a i czy od razu zalozli ci czy samemu trzeba zakladac :roll: a i slyszalem ze trzeba porobic jakies otwory na wlot zimnego powietrza???? :D

Pawel_M 
drifter

Auto: Pomoc Drogowa
Wysłany: Nie Lut 20, 2005 12:26   

Fajne to srebne cabrio ale jeździć tym po mieście to tragedia, kiedyś widziałem jak jechał przez zamojską to spojlerkiem po asfalcie dawał hehe

Jaqub 
speed demon
8000K power zenon

Wysłany: Nie Lut 20, 2005 12:48   

tygrysss napisał/a:
a z czego oni to miske ci zrobili :roll: a i czy od razu zalozli ci czy samemu trzeba zakladac :roll: a i slyszalem ze trzeba porobic jakies otwory na wlot zimnego powietrza???? :D

z kawalka takiej grubej blachy... nawiercili w niej cztery otwory (na sruby) przyspawali mi migowmatem do podwozia 4 nakretki i ta blache lekko zgieli z jednej strony aby pasowala... nie mam zadnych wentylacji (jest jakis przewiew) ale oslona sie super sprawdza.. ma juz pare wgniotow... ale miska cala! konstrukjcja jest banalna ale najwazniejsze ze sie sprawdza :spoko: i nie ma klopotu przy wymianie oleju...

tygrysss 
Specjalista

Wysłany: Nie Lut 20, 2005 15:27   

no dzieki napewno sie tam przejade.a oni ci wszystko zakladali tak .jak wymienie oil to se podjade.a ciezka ta oslona pozdro ;)

Pawel_M 
drifter

Wysłany: Nie Lut 20, 2005 19:44   

Czy ktoś z e30 wywalał katalizator i tłumik końcowy na rzecz jednego sportowego?? Chodzi mi o to czy jak odpale bejce na lsmach czy nie będzie mnie słychać na kraku :v hehe

maly841 
pr0 killer

Auto: 2.0 TFSI
Wysłany: Nie Lut 20, 2005 20:02   

W BMW podobno nie jest dobrym pomyslem wywalania kata , bo z tego powodu lubia tracic moc

Pawel_M 
drifter

Wysłany: Nie Lut 20, 2005 20:11   

Hmm.... i teraz to już nic nie wiem :( siedziałem na forum M-power i rozmawiałem na ten temat i mówili wręcz odwrotnie :/ To teraz mam nad czym myśleć ;)

tygrysss 
Specjalista

Wysłany: Nie Lut 20, 2005 21:57   

ja niemam i jest dobrze:) :D a niewiem jak jest z kat.bo nigy nie mialemm pozdro :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

maly841 
pr0 killer

Auto: 2.0 TFSI
Wysłany: Nie Lut 20, 2005 23:39   

Jesli dobrze pamietam to TTomek mowil mi ze sprawdzal jakas betke z katem i bez i podobno po wywaleniu byla lipa

Jaqub 
speed demon
8000K power zenon

Wysłany: Nie Lut 20, 2005 23:42   

tygrysss napisał/a:
no dzieki napewno sie tam przejade.a oni ci wszystko zakladali tak .jak wymienie oil to se podjade.a ciezka ta oslona pozdro ;)

oslona jest z kawalka blachy... koles co to robil ma kawalek kanalu, migomat i troche inwencji :) ale musze go polecic bo zrobil to naprawde dobrze mimo ze nie ma najnowszych technologii itp.. ma zaklad na przeciw niedzialka na warszawskiej... (wjezdzasz w podworko a tam na koncu widac taki wymurowany kanal) jest szyld TLUMIKI (czy jakos tak)... mozesz powiedziec ze w maju zakladal tlumik to zlotej e36 i od razu dorabial oslone miski (moze bedzie pamietal)

tygrysss napisał:
ja niemam i jest dobrze:) a niewiem jak jest z kat.bo nigy nie mialemm pozdro

bo w tym temacie jest tak ze kazdy z kim rozmawiasz ma inne zdanie... najlepiej pojechac do Tomka postawic fure na rolki... zrobic co sie chce i wrocic postawic jeszcze raz... najlepszy sposob aby dowiedziec sie czy to mialo sens ja u siebie tez chcialem robic jakies udziwnienia (zamiast katalizatora dac rure (potem mialem wstawic katalizator sportowy-metalowy)) ale w koncu odpuscilem zalozylem porzadny tlumik koncowy.. i poki co nie wracam do tego tematu... mam inne rzeczy do zrobienia (ktore sa pilniejsze)....
Ostatnio zmieniony przez Jaqub Pon Lut 21, 2005 00:07, w całości zmieniany 1 raz  

Pawel_M 
drifter

Wysłany: Sob Mar 05, 2005 15:27   

Gdzie kupie tanio używaną miske olejową do 1.6 M40 i czy występują stalowe????

tygrysss 
Specjalista

Wysłany: Sob Mar 05, 2005 21:29   

siema a gdzie zachaczyles ja slyszalem bo tez raz urwalem ;( ze koles gdzies za pulawami dorabia miski wlasnie do bemke do takiego silnika :D cena cos ponad 200zl ale nie jest aluminiowa tylko stalowa :spoko: ale slyszalem ze stalowki tez nie sa za bardzo dobre bo jak ci sie wgniecie to moze byc problem ze smarowaniem ;) a mam do zalatwienia aluminiowa miske za 200zl jak bys byl zainteresowany to prv pozdro

Pawel_M 
drifter

Wysłany: Sob Mar 05, 2005 23:36   

Dzięki ale znalazłem całą za 120zł :fucku: a pozatym po zdjęciu płyty podsilnikowej okazało się że jest to małe pęknięcie i sobie pospawam :mrgreen:

[ Dodano: Sob Mar 05, 2005 11:38 pm ]
A co do zachaczania to nie wiem dokładnie gdzie bo ja cały czas gdzieś zachaczam :/ ( prawdopodobnie jak wracałem ze świdnika )

Odpowiedz do tematu