Auto: BMW & Turbo CABRIO &a
Skąd: Śródmieście Pomógł: 30 razy Dołączył: 10 Sty 2005 Posty: 3256
Wysłany: Wto Lut 22, 2005 15:33
wg mnie najlepszy mozliwy olej to CASTROL... w hondzie salonowka lalem castrola (jakis taki wypas syntetyk, formula rs czy cos) a do mojej e36 leje castrola magnateca i jest wypas. najpierw mialem zalany texaco i po 7.5 tys palila sie czerwona diodka a na castrolu przy 12tys mialem jeszcze jedna zielona diodke (w e36 jest 5zielonych, 1 pomaranczowa i 1 czerwona, oznaczaja zuzycie oleju)... wiec roznica jest spora... a jesli chcesz tanio kupic olej to na turystycznej jest hurtownia MERPOL (jadac z lublina po lewej stronie, tam tez jest myjnia) maja taniej niz w makro a zawsze jak bierzesz wiecej to mozna negocjowac
Auto: BMW & Turbo CABRIO &a
Skąd: Śródmieście Pomógł: 30 razy Dołączył: 10 Sty 2005 Posty: 3256
Wysłany: Wto Lut 22, 2005 19:18
kumpel mi mowil ze kupil corrado VR6 i ze mial zalany mobil1 i po zrobieniu trasy 500km (predkosci ok. 180km/h srednia) znikl jakis litr oleju... a jak zmienil na castrol to wszystko bylo OK... ponoc castrol sie tak nie wypala...