Ostatnio niunia coś szwankuje z elektryką zaczęło się od "przygasania" wszelakiego oświetlenia wewnątrz,później dwa razy pod rząd poszły bezpieczniki a teraz padło oświetlenie deski rozdzielczej..jadę w ciemnościach brak mi podświetlenia obrotomierza,prędkościomierza oraz regulacji ciepła itp..
Czy możliwe jest, że spaliły się na raz wszystkie żaróweczki pod zegarami?
Bo jeśli tak to czeka mnie troszkę denerwującej roboty
Pomóżcie-każda wskazówka jest dla mnie cenna..
_________________ "Twój samochód jest wtedy wystarczająco szybki,gdy stojąc rankiem przed nim,boisz się go otworzyć"
No tak dziwnie,że bezpieczniki poszły. U mnie wygasły wszystkie w zegarach dodatkowych i w pokrętłach nawiewów plus w zegarach mam ciemno po lewej stronie. Sprawdź czy wiązka w klapie się nie przerwała puszczona jest z lewej strony jak otworzysz klapę - może coś zwierać. Jeśli chcesz opis jak co zdemontować, żeby wymienić te żarówki to pisz.
Szajba - jak już wyżej pisałam każda pomoc jest dla mnie cenna.. Chcę pobawić się w to sama,ewentualnie poproszę tatę o pomoc ale teraz jest zajęty i nie chcę Go jeszcze tym zajmować..Także pisz co może mi pomóc,jeśli nie dam rady zwróce się o bezpośrednią pomoc do fachowców..
_________________ "Twój samochód jest wtedy wystarczająco szybki,gdy stojąc rankiem przed nim,boisz się go otworzyć"
Ehh Ponury ja to się bardzo nie znam też ale z tego co wiem to alternator tylko i wyłącznie laduje akumulator a regulator napięcia do prostowania napięcia czyli żeby tam się utrzymywało te 12volt..
Auto: Audi Coupe , Vw Polo
Skąd: Tatary Pomógł: 1 raz Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 106
Wysłany: Czw Mar 13, 2008 21:58
A podświetlenie np. nawiewu dziala?.
jezeli tak to cos jest z kablami za deska.
jezeli nie to wlacznik swiatel sie przepalił i trzeba go przeczyscic.
_________________ AUDI COUPE 90R 2,3 Z KLINA
AUDI COUPE 90R 2.3 B+G
VW POLO 98R 1,4 Z KLIMA
FIAT FIORINO 1,7D
POSIADAM DO SPRZEDANIA CZESCI Z , Audi 80, 90 coupe, 100 c3 c4, a6, s4, a8, v8.
Nie nie Młody podświetlenie nawiewu też nie działa
a co do włącznika świateł hmm...raczej bym tego nie obstawiała..a jest może jakiś oddzielny bezpiecznik do podświetlenia? czy coś takiego wogóle nie istnieje? tzn czy jest gdzieś indziej niż te wszystkie pod pokrywą po prawo..
Ostatnio zmieniony przez EwelinaCzarna Czw Mar 13, 2008 23:14, w całości zmieniany 1 raz
Auto: C4
Skąd: Polska Pomógł: 9 razy Dołączył: 08 Sty 2007 Posty: 102
Wysłany: Czw Mar 13, 2008 23:03
Sprawdź sobie bezpiecznik nr. 4
4-zegar pojazdowy,oświetlenie bagażnika, oświetlenie wnętrza pojazdu,lusterko do makijażu,lampki do czytania,gniazdko/elektryczna zapalniczka, komputer pokładowy 15A
Auto: AUDI A4 I AUDI B4 COUPE
Skąd: Okolice Lublina Pomógł: 1 raz Dołączył: 01 Lip 2007 Posty: 18
Wysłany: Nie Mar 16, 2008 14:49
mi sie wydaje ze masz jakies zwarcie jak ci pali bezpieczniki u mnie mialem zwarcie przy zapalniczce to byl taki moment ze gaslo mi podswietlanie zegarow i nawiewow czyli podobnie jak u ciebie musisz poszukac czy jakis kabel nie jest przetarty i nie dotyka masy
Auto: AUDI 80 B4 Cabrio
Wysłany: Wto Mar 18, 2008 19:32
napewno jest gdzies zwarcie, wymiana bezpiecnzika nic nie da, znajdzicie bezpiecznik i bedzie wiadomo od czego jest czyli potecjalne miejsca zwarcia jak to bezpiecznik od swiatel: zegarow kierunkow itd to sprwdzcie te miejsca, wiem ze to przekichana sprawa i tylko wspolczuje ale najlepiej pobawic sie z kabelkami i miernikiem, pozdrawiam
_________________ ....cabrio xx.xxx zl, wrazenia z jazdy - bezcenne!