jakbym ja popełnił podobnego babola i ktoś w kilka sekund po wystawieniu aukcji by to kupił odemnie to ...
po otrzymaniu żądania wydania auta na piśmie automatycznie do sądu podał bym autora (oczywiście wcześniej wysłałbym do niego wyjaśnienie na piśmie za potwierdzeniem odbioru że kwota na aukcji była wynikiem pomyłki) i oskarżyłbym go o chęć wykorzystania mojego błedu w celu pozbawienia mnie mienia i po temacie ... sprawa wygrana "w cuglach" ...
pisze tu o opisywanych przypadkach realnych błędów ... a nie zaniżania cen dla niższych prowizji półgłówków
[ Dodano: Czw Mar 20, 2008 18:27 ]
Brzozka napisał/a:
misiek napisał/a:
Sam sie nad takim interesem zastanawialem
jak dobrze trafisz to mozesz za niewielką kasę coś wyrwać, pilachgt tak kiedyś golfa upolował
nie widzisz różnicy pomiedzy tamtym golfem a tymi przypadkami ?
tam gościu po prostu nie ustawił minimalnej żeby aukcja była tańsza i golf za jakąs kase został wylicytowany ... załóżmy wart 2500 wylicytowany za 1000zł .. .takie sytuacje mają miejsce kilka kilkanaście a może set razy dziennie na aukcjach na całym świecie ...
a tutaj ma miejsce wykorzystanie OCZYWISTEGO błedu wystawiającego aukcje ... i nie rozpatrujemy tematu czy ktoś powinien sprawdzić 3 razy przed kliknięciem wystaw wszystko czy nie ,... mamy już sytuacje , ktoś popełnił błąd a druga osoba stara sie wykorzystać ten błąd i podpada pod odpowiedni paragraf
_________________ MAZDA ... i czujesz że korodujesz ...
nie widzisz różnicy pomiedzy tamtym golfem a tymi przypadkami ?
oczywiście, że widzę różnicę. miałem tylko na myśli, że można czasami upolować autko w dobrej cenie jak ktoś nie zrobi ceny minimalnej. trochę źle się wyraziłem
_________________ Bóg dał nam nogi po to abyśmy doszli tam gdzie nie dojedziemy na glebie...