Auto: AUDI B4 1.9 TDI
Skąd: Okolice Lublina Pomógł: 2 razy Dołączył: 15 Sty 2008 Posty: 37
Wysłany: Sro Mar 19, 2008 14:58 ABS
witam wszystkich
mam problem z ABSem.Po wymianie łożysk w tylnych kołach cały czas załącza się ABS praktycznie przy samym zatrzymaniu się auta, mam na myśli normalne hamowanie przy dojeżdżaniu do poprzedzającego mnie samochodu stojąc na światłach np. w korku(dodam że na suchej nawierzchni) czy może to być spowodowane tym że, prze dokręceniu piasty jest za mała odległość pomiędzy czujnikiem a tą ,,tarczą z ząbkami"??? - niw wiem jak ta tarcza się nazywa
Jak ktoś wie dlaczego tak się dzieje to proszę o pomoc
Auto: C4
Skąd: Polska Pomógł: 9 razy Dołączył: 08 Sty 2007 Posty: 102
Wysłany: Sro Mar 19, 2008 17:51
A wyczyściłeś sobie chociaż te czujniki ?
Jeżeli się zbierze sporo opiłków i innego badziewia czujnik może nie zliczać wszystkich impulsów z koła i będzie traktował je jako zablokowane.
Auto: AUDI B4 1.9 TDI
Skąd: Okolice Lublina Pomógł: 2 razy Dołączył: 15 Sty 2008 Posty: 37
Wysłany: Sro Mar 19, 2008 19:40
Flasher napisał/a:
A wyczyściłeś sobie chociaż te czujniki ?
Jeżeli się zbierze sporo opiłków i innego badziewia czujnik może nie zliczać wszystkich impulsów z koła i będzie traktował je jako zablokowane.
Tak faktycznie masz rację z tymi opiłkami trochę ich tam się nazbierało, po wyczyszczeniu myślałem że to wystarczy ale tak niestety nie jest
[ Dodano: Sro Mar 19, 2008 19:49 ]
ilo napisał/a:
Ja tak miałem po remoncie ale z przodu, wystarczyło tylko lekko dotknąc pedał hamulca a już pulsował. Winny temu był źle dociśnięty czujnik
Co masz na myśli pisząc ,,Winny temu był źle dociśnięty czujnik" czy masz może na myśli tę odległość pomiędzy czujnikiem a tarczą?