FAQ » Szukaj » Użytkownicy » Grupy » Rejestracja » Profil » Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości » Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Zamknięty przez: Rysiek
Czw Maj 15, 2008 20:58
Clio Stacha 16v-co o nim sądzicie i czy to normalne???
Autor Wiadomość
crOOchy 
the fastest furious

Auto: Jeep WJ Limited 2.7 CRD
Wysłany: Pią Kwi 04, 2008 10:03   

siwy, nie było skierowane do Ciebie ;) ogólnie tez uważam że temat powinien być załatwiony w wąskim gronie

daniel 
technical monster
hondatech.pl

Auto: CRV
Wysłany: Pią Kwi 04, 2008 10:04   

siwy napisał/a:
crOOchy, ja jestem mocno wyluzowany bo mnie temat nie dotyczy, wyrazam moj poglad na ten temat. po prostu jest to nie fair.

siwy, a to jest fair ?

STACHO_16V napisał/a:
Witam !!!
Posiadam na sprzedaż VW Jette 1.8 16V KR !!
Całościowo to:
VW Jetta A2(1984-1992)
Rok:1991
Silnik:1.8 16V KR
Przebieg:250000
Moc:139km przy 5800 obr.
Moment obrotowy:168 przy 4250 obr.
Od 0-100km/h:8,6 sek(katalogowo)
Prędkość maksymalna:nie znam.
Do tego jest jeszcze:
Wspomaganie
Sportowa kierownica Dimo z nabą
Obniżony na czerwonych spręzynach
Licznik full DIGITAL
Szyberdach
Elektryczne szyby
Elektryczne lusterka
Podgrzewane siedzenia
Rozpurki na kielichach u góry oraz u dołu
Nowe opony
Oryginalne stalowe 14 calowe felgi VW
Centralny zamek
Stan zewnętrzy bdb
Stan wewnętrzny bdb

Regularnie serwisowany !
Nowy przód!!(wymiana na oryginalny ponieważ był od Golfa 2):
-Most
-Lampy
-Gril
-Listwa
Samochód jest wyremontowany w 100 procentach I gotowy do jazdy na wiele kilometrów, posiadam do samochodu książeczke w której są wszystkie rachunki za wymieniane czesci w samochodzie !!
Samochód posiada ubezpieczenie do 15 Lutego 2008
Oraz przegląd do września 2008

Cena: 6500zł (z licznikiem Digital)
Lub też
Cena:6000zł (bez licznika Digital)
Cena jest do negocjacji !

no i dalej , czego się dowiadujemy o aucie, które jest w BDB stanie i wyremontowane w 100%
Stacho_16V napisał/a:
misiek napisał/a:
Stacho_16V napisał/a:
Jettki musiałem się pozbyć ale to będzie tajemnica dlaczego ;)

Czyzby sie lamala jak D_K prorokowal?

Nie :)
Po przejechaniu 4 tys kilometrów silnik się rozczelnił i nie pracował tak jak trzeba bo poprzedni właściciel wlał motodoctora :) i trzeba by było remontować silnik :)

MACIOR napisał/a:
No i co to jest ta flejma bo za siurdaka nie mogę sie domyśleć ????

No jak to co "ogień z pupy" :haha:

Piszę poprawnie po polsku

あなたの車についての議論

_Rafi_ 
streetracer

Auto: ropniak
Wysłany: Pią Kwi 04, 2008 10:31   

siwy napisał/a:
_Rafi_ napisał/a:
Po pierwsze mowa była zobacz na początku o oleju 10W-40 ,po drugie czemu mam nie pyatac ludzi przed zakupem i oglądaniem konkretnym. (...)Wy go oceniacie(...)

znowu mijasz sie z prawda.
po 1. nie jest nigdzie napisane w tym temacie ze olej na poczatku 10w40.

Pomyliłem się chodzi włąśnie o 10w-60.

A o moich autach też były tematy na innych forach i jakoś nikt mnie nie bronił,że ktoś zakładając taki temat mnie krzywdzi,z tym że jedno i drugie BMW teraz chwalą .
Mam prawo do opisania tego co słyszałem i proszenia Was o opinie ,oraz o odpowiedzi na moje pytania.Tymbardziej,żę połowa zna to auto i mogła konkretnie coś napisać ,a nie mnie krytykować ,czy dobrze zrobiłem,czy źle.
Po to jest forum,a nie tylko o pałowaniu się kto kogo pokonał ,lub kto jakie auto kupił.
Zanim auto się obejrzy to się szuka opini we wszystkich możliwych źródłach i ja tak robie(wy róbcie po swojemu) .

Drift King napisał:
"...jesli się podczas ogledzin okaże się,że to auto nie dymi i silnik jest ok(a może tak byc bo go nie widziałeś ) to Ty i Twoi informatorzy wyjdziecie na niezłych kretynów i wtedy na miejscu Stacha zrobiłbym "

Teraz to wszystko może być zalane ,dlatego powiedziałem,że ja go nie kupie.Chciałem zalać olej proponowany przez Stacha i się przekonać to nie chciał i skończcie już te pouczenia co kto powinien ,a co nie,bo gdyby się zgodził co sam zalecał to już bym we wtorek auto oglądał.Po co czas marnować jak ktoś coś zaleca do własnego auta,a potem nie chce tego uczynić.
Dlatego postanowiłem zapytać Was o opinie tego auta ,bo jak napisałem też na początku nie mogliśmy się ze Stachem dogadać.
Temat można zamknąć bo to co chciałem się dowiedziałem,czyli,że nie normalne jest ,że po uwolnieniu wydechu auto dymi olejem,a na Wasze opinie na temat tego auta szczere też nie można już więcej liczyć.
Dziękuję tylko pewnym osobom,które właśnie przez obawy ,że będą skrytykowane negatywnie nie wypowiedziały tutaj tego tylko na PW .
Wy wiecie swoje ,ja wiem swoje .

[ Dodano: Pią Kwi 04, 2008 10:44 ]
siwy napisał/a:
Jaqub napisał/a:
misiu kololowy... czesto prosi sie o opinie innych osob nie ogladajac nawet auta... czasem ktos zna jakas ciekawa historie dotyczaca auta itp... czemu nikt sie nie dziwi jak na forum beemka-klub pojawiaja sie 2-3 tematy dziennie czy ktos zna to auto? czesto prosi sie kogos zeby podjechal i ogladnal autko, przejechal sie nim itp...
Alez oczywiscie ze tak, czy ja neguje to? czytaj do siurdaka ze zrozumieniem choc raz czyjes posty ignorancie zafajdany. po za tym czy pytasz sie na tym swoim "dresiarskim" forum o bmw kurka Z TEGO SAMEGO MIASTA? NO DO siurdaka NIE ROZBRAJAJ MNIE. PO ZA TYM CZY TO JEST TEMAT PT "CO SADZICIE O TYM AUCIE?"
Obaj wiemy ze NIE !.

Zmieniłem treść tematu,żeby nie których nie bolało że chodzi mi o co innego.
Celem było dowiedzieć na temat dymienia i prosiłem o Wasze opinie o aucie,więc chyba teraz temat jest odpowiedni.
Aha ,wiem,że dla Siwego temat jest bardzo ważną sprawą bo kiedyś nawet mi ostrzeżenie dał czerwone za złe sformułowanie tematu.
Ostatnio zmieniony przez HaGie Pią Kwi 04, 2008 14:45, w całości zmieniany 1 raz  

siwy 
speed demon

Auto: znalazlem na otomoto ;)
Wysłany: Pią Kwi 04, 2008 10:50   

jestes prawdziwym hipokrytą.

raz piszesz w zaparte że nie chodziło Ci o zapytanie o stan auta Stacha, drugi raz że chodziło, trzeci raz że chodziło o dowiedzenie sie oto czy to normalne ze dymi po wycieciu kata, czwarty raz piszesz że nie chodziło o stwierdzenie czy Stacho to oszust, krętacz, innym razem że z kolei jednak może i tak...

no na Boga. wszystko trzeba robić wprost. na tym to polega.

chciales sie dowiedziec czy to normalne ze dymi. - trzeba bylo sie zapytac konkretnie, bez tej calej opowiesci (taka byla 1sza Twoja wersja)

chciales sie dowiedziec o stan auta od forumowiczow? trzeba bylo zapytac, "co sadzicie o tej furze"

a dopiero na samym koncu opisac to co zobaczyles, co uslyszales, a jakie byly zapewnienia Stacha

czy to naprawde jest tak trudne do wymyslenia?

ja naprawde nie krytykuje zasadnosci wypytywania o auto, kolejny raz to podkreslam, ale ja tutaj widze z gory nastawiona jazde na oszusta, bez zobaczenia fury. nie jest to dla nikogo zastanawiajace? tylko dla mnie? okej, wychodzi na to ze stacho chcial przyciac w ptaka ewidentnie, ale to jest i to są tylko domysly i relacje osob trzecich. moze nalezalo by to osobiscie zweryfikowac przed napisaniem tego na forum publicznie?

a jezeli Ci Twoi fantastyczni komentatorzy nie maja jaj napisac tego co widzieli publicznie? czego sie bali? czego sie boją? krytyki? LOL... no na Boga to chyba normalne. to tymbardziej mozna sobie to wsadzic miedzy bajki

naprawde, bo widze ze zostaje odbierany jako obronca stacha, a nie jako osoba postronna, ktora tylko krytykuje sposob zalozenia tego tematu, oswiadczam wiec:
1. smialo pytac o stan auta,
2. pytac czy wlasciciel nie wkreca (jak np z tym dymieniem - przypominam ze o tym mial byc temat, a nie zadnych wątkach pobocznych - ale to juz celowe dzialanie autora)
3. poddawac konfrontacji opinie tych co znaja stan auta, sprawdzac i weryfikowac
4. w przypadku klamstwa sprzedajacego - SMIALO TO OPISAC.

ale tu sie rozchodzi oto ze pod pretekstem punktu 1. wkrecono punkt 2gi (na zasadzie dobrego wytlumaczenia i podparcia), wykonano punkt 4 bez punktu 3ciego.

KIT GTO 
speed demon

Auto: DESTRUKCJA
Wysłany: Pią Kwi 04, 2008 10:50   

przeskoczyłem z drugiej strony na ostatnią szóstą, wiele wątków zostało poruszonych oftop leci panowie :)
powiem tak _Rafi_, dymi czy nie dymi nie grzeb tego na forum, dobrze że ktoś zwrócił Ci uwagę na ten temat, ale jak byś kupował poza forum, to nie miał byś tyle szczęścia (zakładając że silnik jest padnięty), masz wątpliwości odpuść :)

Stachu a Ty się zastanów czy chciałbyś sprzedawać samochód komuś z forum żeby potem cię wytykał (zakładając że jest uszkodzony)

_Rafi_ 
streetracer

Wysłany: Pią Kwi 04, 2008 11:16   

1.Siwy
"czy pytasz sie na tym swoim "dresiarskim" forum o bmw kurka Z TEGO SAMEGO MIASTA? "
Nie pyta bo zna wszystkie bmw,jakby szukał Clio napewno by pytał :)
2.To ty Siwy zrobiłeś ze mnie wariata niejako wymuszając na mnie pewne wypowiedzi wyrywając zdania z kontekstu lub czepijąc się ,że chciałem ze Stacha zrobić oszusta(nie chciałem),a u Ciebie często takie sformuowanie wystepuje(widać masz powody).Wkładacie mi w usta takie sformuowanie ,któremu zdecydowanie zaprzeczam.
3.W pierwszym poście są dwa pytania:1. o dymienie i 2.prośba o opinie na temat auta,więc trzymajmy się tego .Temat był zły więc poprawiłem,żeby był zgodny z pierwszym postem.
4.Może dla Ciebie za duży opis sytuacji w pierwszym poście,ja uważam że nie(jestem szczery i pisze co uważam i w miare dokładnie.
5.Zauważyłem nieraz ,że trzeba pisać na forum półsłówkami,żeby innym pasowało,bo jak ktoś szczery i w dobrej wierze pyta śmiało i dokładnie to jest oczerniany o złe zamiary.
6.Jak dla niektórych 7000zł to mało i nie ma co wymagac od aut za tyle,to chętnie pożyczę na rok i będę spłacał w małych ratach ;)
7.Pozdrawiam wszystkich i życzę miłego wekeendu bez kłótni.

siwy 
speed demon

Auto: znalazlem na otomoto ;)
Wysłany: Pią Kwi 04, 2008 12:18   

to sie usmialem o te Twoje dobre zamiary.

czlowieku , jestes chodzacym zaprzeczeniem samego siebie ;)
nawet nie chce mi sie juz do tJezeego co napisales wyzej odnosic.
nie trzeba pisac półsłówkami.
piszesz ze to ja ocenilem stacha ;) hehe, moze przeczytaj co pisales i jakie jest Twoje przeslanie. Palikot tez "tylko zapytal" Prezydenta czy ma problem z alkoholem - jakie bylo przeslanie kazdy wie i kazdy widzi, podobnie jest z tym tematem. Tylko jest jedna cecha wspolna obu przykladow - ani tu ani tam, zadajacy pytanie nie mial zadnych dowodow tylko jakies opowiesci kolegi koleżki kolezanki mojego starszego brata itd... i mi sie wlasnie oto rozchodzi. mogles zalatwic ten temat zupelnie inaczej, szczegolnie majac watpliwosci. Tak jak Ci pisalem na GG, z Twojego zachowania na forum i z tych Twoich publicznych ofert sprzedaży fury za 40 czy 50% ceny od początkowej (fakt że Stacho do tej ceny zjechał jest niezaprzeczalny ale Ty ją sam zaproponowałeś w drodze targu), ja nie traktowałem Ciebie nawet jako wiarygodnego kupca ;) i obaj wiemy (bo rozmawialismy) oco Ci tym tematem chodzilo... naprawde dalsza dyskusja jest totalnie jałowa, bo wg Ciebie ja sie czepiam że zapytałeś się oto auto na forum(hehe i wracamy do punktu wyjscia bo Ty sie pytac nie musiales - sam to przyznales ze wszystko wiesz), ten temat po prostu z miejsca wali prowokacją. Bylo by wszystko cacy jakbys to auto obejrzal i bys napisal wprost (nie chce sie powtarzac ale masz to napisane wyzej).

Dalej nie rozumiesz prostej rzeczy, co chciales osiagnac tym tematem? obaj wiemy co bo rozmawialismy na GG, wiec
_Rafi_ napisał/a:
jestem szczery i pisze co uważam i w miare dokładnie.
skoncz klamac ;)

jestes czlowiekiem ktory zmienia zdanie co 5 minut i zmienia wersje zdarzen i jakbys byl szczery, to bys wprost na forum, publicznie napisal oco Ci tym tematem chodzilo.

Faktem jest ze dobrze ze zostalo to napisane na forum, ale nie powinno byc to napisane w taki sposob, bez zadnego poparcia - bo "zaslyszana opinia" nie jest zadnym dowodem, a zadane pytanie w sposob nie pytajacy - pytaniem nie jest.

Nie ulega watpliwosci ze tematy o tym czy ktos chce kogos nagiac w butelke sa potrzebne, tylko w tym konkretnym przypadku, jak i kazdym innym sa potrzebne.

rowniez zycze milego weekendu.

ps. jezeli odbierasz to jako klotnie, to jestem troche zdziwiony. kazdy kto ma inny punkt widzenia i ma inną rację niż Twoja i stara się ją zaprezentować to jest kłótnia? dla mnie to jest dyskusja, momentami burzliwa.

[ Dodano: Pią Kwi 04, 2008 12:22 ]
ja jako opiekun tego forum nie moge pozwolic na to zeby ktokolwiek w taki lub podobny sposob dopuszczal sie szkalacji innego. bez zadnych dowodow, czy ustalenia faktow. jak ktos nie ma jaj zeby powiedziec od A do Z to niech zamilknie na wieki.

niech kazdy sie postawi w sytuacji sprzedawania fury, a nagle nieznajoma mu osoba opisze go na forum jako oszusta, bo "sprzedawca zapewnia w opisie ze to to to to i to jest super, a jest do bani, a dowiedzial sie o tym od "kolegow" sprzedajacego" - oczywiscie zakladamy ze to "do bani" jest klamstwem i prowokacja. Jak wyjdzie na tym sprzedajacy? jakby pojechal i sprawdzil i rzeczywiscie mowi panie hebel igla, a on spradza to bardzo dokladnie, bo wie ze powinien to sprawdzic i sie okazuje ze sprzedawca klamie- 100% racji - wtedy prosze bardzo, opisać i jeszcze zbanowac takiego CH...

MACIOR 
speed demon
aaaapsik!!!

Auto: jeździ :)
Wysłany: Pią Kwi 04, 2008 13:17   

Andrzej skończ już "pierdolić" bo mi się niedobrze robi, przypomnij sobie naszą rozmowę sprzed świąt. Co do Clio Stacha to z samego wyglądu nie dał bym za nie 6kpln bo wiem co można kupić na zachodzie za podobną kwotę. Co do samego Stacha to wystawił sobie już w moich oczach świadectwo sprzedając i zachwalając Jette. Tyle w temacie i skończcie wreszcie, Rafi nie kupuje, Stacho mu nie sprzedaje temat zamknięty.

shq79 
znawca
DieselPower

Auto: Ibiza ATD+
Wysłany: Pią Kwi 04, 2008 14:01   

MACIOR napisał/a:
Andrzej skończ już "pierdolić" bo mi się niedobrze robi, przypomnij sobie naszą rozmowę sprzed świąt. Co do Clio Stacha to z samego wyglądu nie dał bym za nie 6kpln bo wiem co można kupić na zachodzie za podobną kwotę. Co do samego Stacha to wystawił sobie już w moich oczach świadectwo sprzedając i zachwalając Jette. Tyle w temacie i skończcie wreszcie, Rafi nie kupuje, Stacho mu nie sprzedaje temat zamknięty.

Dobrze pisze :D Andrzej przestań bić piane bo do niczego to nie doprowadzi. Najlepiej zamknąć ten temat i już.

_Rafi_ 
streetracer

Wysłany: Pią Kwi 04, 2008 14:03   

Siwy weź skiończ już swoje nauki raz na zawsze w tym temacie.
To są moje pytania z pierwszego postu:
"Moje pytanie jest takie,czy to normalne i dlaczego jeśli tak,że auto dymi olejem po wywaleniu katalizatora?
Czy moga się osoby znające to auto konkretnie wypowiedzieć o nim?
Może jeszcze tranzakcja nie zaprzepaszczona,ale nie chce utopić 7000zł,bo wole przepić
"

Sam Stacho zrozumiał o co chodzi ,bo jako pierwszy odpowiedział,po drugie co wiedziałem to wiedziałem,a chciałem dowiedzieć się co jeszcze sądzą inni .Czy potwierdzą to co mi ktoś naopowiadał,czy też będą super zachwalać.
Siwy jako jedyny naywałeś Stacha oszustem i wkładasz mi to w usta-nie rób tego więcej.To jak ty intepretujesz ,mnie nie interesuje a nie pisz za mnie co mysle.Nasza rozmowana GG była juz po kilku twoich postach i juz mnie wkurzyłeś ostro uważając za mnie co myśle ,dlatego napisałem Ci co napisałem.Osoba sprzedająca problemu nie miała tylko ty sie przpierniczasz tradycyjnie.
Kończe już tą zbędną dyskusję i jak pisałem możesz zamknąć temat,bo nic ciekawego nikt tu już nie napisze.

Jaqub 
speed demon
8000K power zenon

Auto: BMW & Turbo CABRIO &a
Wysłany: Pią Kwi 04, 2008 14:46   

hehee... wg Siwego jedyne wiarygodne zrodla o stanie auta to ASO, sciezki itp... jedz i tylko tam sprawdz... kup i jak sie okaze ze szrot (gdy TY juz utopisz 7tys pln lub jaka kolwiek inna kwote) mozesz smialo napisac na FORUM ze to byl szrot i utopiles swoje PIENIADZE... bo umowa zawiera formule "kupujacy zna stan auta" i ciezkie boje trzeba toczyc o zwrot kasy bo ogloszenia czy to na forum czy na otomoto czy inne sa "tylko ogloszeniem" i nie stanowia oferty w rozumieniu prawnym...
moze zrobmy CZARNA LISTE gdzie bedzie mozna wpisac jakie sie auto ogladalo i powiedzmy budzilo niepokoj... bo niektorzy kupujac pierwsze czy nawet kolejne auto i nie majac pojecia moga zostac latwo oszukani bo sie nakreca... jakos wsrod innych (inne fora) nie ma cisnien... ktos widzial, napisze ze byl po dzwonie bo widac ze podluznica robiona i wiadomo zeby omijac... itp...

Drift_King 
prawdziwy tuner
dryfciarz

Auto: Subu
Wysłany: Pią Kwi 04, 2008 15:21   

Z dymieniem po usunięciu kata kompletna bzdura.Poza tym,ze faktycznie wydech trochę się rozluźnia to czy jest kat czy nie ma jeśli jest olejowa chmura to tak czy siak sie z tej rury wydostanie !Może wcześniej wydech był nieszczelny i zamiast dymić z rury dymiło gdzies pod spodem.(piszę może,bo ja jakiegoś wielkiego dymienia nie widziałem ! )

a dwa

Macior od kiedy k-wa 10w60 jest olejem rzadkim ??? poza tym że jest na bazie syntetycznej podobnie jak oleje 0 i 5w to z rzadkosćią nie ma nic współnego.10W60 obojętnie jakiej firmy ma to do siebie,ze zapobiega przeciekaniu przez motor(ew.turbo) dlatego stosuje się go do zużytych motorów ostro traktowanych aby to zużycie ogarniczyć i dziwię sie,że stacho sie na to nie zgodził(skoro na Rafiego koszt).Zabieg ten POWINIEN zminimalizować do jakiegoś stopnia zużycie oleju i dymienie.

Vesti 
drag czempion
FUCKING GREAT

Auto: F7P
Wysłany: Pią Kwi 04, 2008 21:18   

Nie moge sie powstrzymać i musze coś napisać.
Drift_King napisał/a:
Z dymieniem po usunięciu kata kompletna bzdura

Popieram..

Rafi.. przede wszystkim obejrzyj auto, przejedź się, zobacz jak trzyma cisnienie, wskaznik na desce.
Z tego co wyczytałem nie jeżdziłeś a twoje pytania spowodowane sa wywodami najwybitniejszych mechaników ( tjunerów ) stojących gdzieś na uboczu i widzących chmurke dymu..
Poczytaj troche o tym modelu..
Propozycja GSi jest o wiele tańsza i bardziej ekonomiczna.
Clio to piekne auto nawet za6.5 tysia. Niestety bedziesz musiał jeszcze troche wsadzic w to autko ( konkretnie ten egzemplarz ).

Słyszałeś że "kopci" ale nawet nie wiesz w jakim smaku.. -> niebiesko? siwo? czarno?

Clio samo w sobie zawsze kopci i bedzie kopciło, paliło olej. Taka jego konstrukcja. Od stanu technicznego podzespołów silnika bedzie zależało jak duzo bedzie przepalał oliwy ( pomijam juz stwierdzone ew. uszczelniacze, pierścienie i jak wizualnie mniej więcej te zjawisko obserwować/przypuszcać ).

Rano, zawsze, wina leży po stronie fabrycznie pochylonego motoru.. olej gromadzi się.. i jest wypalany przy porannym rozruchu :D taki trick na dzień dobry.

Chcesz doskonały stan techniczny? rozgladaj sie dalej.

Chcesz Stacha a nie masz pewności? ASO Reno ci pomoże ale nie Nazaruk.

noodl3s 
prawdziwy tuner

Auto: audi 90q 2.3 20V & AR
Wysłany: Pią Kwi 04, 2008 21:39   

MACIOR napisał/a:

popieram w 100%
Rafi, Ty tez niepotrzebnie zalozyles temat (i tylko tutaj zgadzam sie z Siwym). Sprawa Jetty dala chyba kazdemu do myslenia i pozwolila sobie wyrobic zdanie o Stachu :roll:

maly841 
pr0 killer

Auto: 2.0 TFSI
Wysłany: Pią Kwi 04, 2008 23:01   

No ale to clio dymi czy nie bo jestem ciekawy. Jezeli dymi to mial racje ze zalozyl ten temat.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi