Auto: znalazlem na otomoto ;)
Wysłany: Sob Maj 10, 2008 12:25 PISZEMY PO POLSKU
wzorem z różnych for list dyskusyjnych itd. proponuję małą akcję - do podpisu mały wpis
Kod:
[img]http://www.otofotki.pl/obrazki/wqdz690429546a.GIF[/img] [url=http://bykom-stop.avx.pl/jakpisac.html][color=red]Piszę poprawnie po polsku[/url][/color].
a jeżeli ktoś ma za mało znaków w podpisie to taki kod oto trzeba wstawić:
[akcja-ortografia*USUNTO*]
(usuwamy napis *USUNTO* łącznie z gwiazdkami *)
taka mała akcja sprzeciwu przeciwko robieniu błędów!
Auto: s6 i pierdoloty
Wysłany: Sob Maj 10, 2008 18:31
A co złego jest w robieniu błędów, że trzeba to tępić? Moim zdaniem jest to dyskryminacja osób które leją na ortografie i piszą jak chcą. Chyba szkoła jest od tego... Nie widze sensu robić z tego zamieszanie.
Auto: audi 90q 2.3 20V & AR
Wysłany: Sob Maj 10, 2008 19:05
KOSA napisał/a:
A co złego jest w robieniu błędów, że trzeba to tępić? Moim zdaniem jest to dyskryminacja osób które leją na ortografie i piszą jak chcą. Chyba szkoła jest od tego... Nie widze sensu robić z tego zamieszanie.
Kosa, jaka dyskryminacja. Na forum nie jest wymagane posługiwanie się trzynastozgłoskowcem, ale podstawowe zasady ortografii średnio ogarnięty forumowicz powinen znać...
w pupci mam badanie czy przypadkiem nie zrobiłem jakiejś literówki ew. błedu i jakiś średnio rozwinięty pseudo moherator (czy aby napewno przez samo h ? ) ostrzeżenia będzie dawać
dajcie spokój z tą propagandą ... nie mówię to o pisaniu " muj " ew. "żeka" tylko o błędach które "sie zdarzają" ...
według mnie jak zwykle przesadzona propaganda
_________________ MAZDA ... i czujesz że korodujesz ...
Auto: znalazlem na otomoto ;)
Wysłany: Pon Maj 12, 2008 00:33
Cytat:
Ja sobie nie wstawię bo jak przez przypadek walne coś głupiego to zaraz będzie ze podpis mam , a pisać nie potrafię.
to właśnie jest po to żeby ograniczyć ten fenomen dyslektyków - piszemy na komputerze inaczej niż ręcznie, nie czujemy błędów - nie zdarza się Wam czasami wziąć po prostu kartki i napisać słowa ręcznie, bo nie jesteście pewni "jak to szło"?
Paweel napisał/a:
dajcie spokój z tą propagandą ... nie mówię to o pisaniu " muj " ew. "żeka" tylko o błędach które "sie zdarzają" ...
propaganda, nie propaganda, nazywajta to se jak chceta, ale ideologia jest taka z jaką się zgadzasz - nikt nie ma zamiaru śledzić postów i walić po łbie jak się "zdarzy na szybko" - broń boże, ale jak ktoś wali błąd za błędem właśnie w stylu "muj" "bende" "pżyszłem" i takie różne "żeki" to nie ma co sie dziwić że szlag trafia.
pilachgt napisał/a:
ciekawi mnie jedno - czemu kiedys nie bylo tylu dyslektykow i tylu ludzi nie potrafiacych pisac bez bledow, a teraz jest ich multum.
to jest to właśnie, o czym pisałem wcześniej, ręcznie to co innego. Po za tym kiedyś każdy wiedział że pewne rzeczy są do wkucia na pamięć, dziś jeden z drugim załatwia sobie kwita i uważa że nie musi pisać poprawnie...
ja tylko proszę o jedno - szanujmy się, szanujmy się że ktoś robi błędy, ale ci którzy robią błędy muszą nad sobą pracować. jeżeli ktoś cyka błąd za błędem, instaluje firefoxa, pisze tekst, na podświetlone wyrazy klika prawym klawiszem myszy i wybiera słowo napisane POPRAWNIE, i jednym klikiem poprawia mu błędy.
Auto: audi 90q 2.3 20V & AR
Wysłany: Pon Maj 12, 2008 17:37
Jaqub napisał/a:
a jak ktos nie lubi wciskac ALT'u przy stukaniu?
Bezmyślne klepanie w klawiaturę jest fajne, ale jak trzeba się "wysilić" to pojawia się wielki problem. Co to w ogóle jest za pytanie?
Siwy ma 100% racji, forma akcji może kontrowersyjna, ale za to cel jak najbardziej słuszny. Szlag mnie po prostu trafia jak czasem musze się zastanawiać jak napisać jakiś wyraz, a jest to spowodowane wyłącznie czytaniem wypocin leniwców-"dyslektyków".