Auto: znalazlem na otomoto ;)
Wysłany: Sro Maj 14, 2008 14:48
crOOchy napisał/a:
Tylko w liście używasz dużych liter na początku zdania?
na pewno po tego typu cytowaniu nie wydaje mi sie zeby byla potrzeba zaczynania z wielkiej litery, bo traktuje sie to jako rozmowe potoczna
Po wszelakiej interpunkcji stosuje taki manewr po za tym, chyba wyzej zostalo okreslone - dokladnie oco chodzi w tej calej akcji - zeby nie czepiac sie pierdół a grubych spraw. Czy taka do takich należy? Ale postaram się to zmienić dla Dana żeby było w 100% po polskiemu
na pewno po tego typu cytowaniu nie wydaje mi sie zeby byla potrzeba zaczynania z wielkiej litery, bo traktuje sie to jako rozmowe potoczna
Po wszelakiej interpunkcji stosuje taki manewr po za tym, chyba wyzej zostalo określone - dokładnie o co chodzi w tej całej akcji - żeby nie czepiać sie pierdół a grubych spraw. Czy taka do takich należy? Ale postaram się to zmienić dla Dana żeby było w 100% po polskiemu
Sorry Siwy ale nie mogłem się powstrzymać
_________________ z RWD jest jak z seksem - po co jechać na ręcznym skoro można dawać w pi*dę
Ostatnio zmieniony przez crOOchy Sro Maj 14, 2008 15:40, w całości zmieniany 1 raz
Auto: audi 90q 2.3 20V & AR
Wysłany: Sro Maj 14, 2008 15:37
siwy napisał/a:
crOOchy napisał/a:
Siwy, czyli uważasz, że na forum piszemy potocznie ? W takim razie po co ta akcja? Wszyscy trzymajmy się wszystkich podstawowych zasad Tak tylko się czepiam
Auto: znalazlem na otomoto ;)
Wysłany: Sro Maj 14, 2008 22:05
ależ oczywiście że potocznie, to nie listy - bez przesady - jakbyś przeczytał temat to byś wiedział po co - walka z typowymi bykami, przecież nie jest istotą bawić się w polonistów.
To co może jeszcze składnie ktoś się pokusi wynajdywać?
crOOchy napisał/a:
to wroc strone wczesniej i przeczytaj zapytanie czy mozna pisac bez polskich znakow....
ależ oczywiście że potocznie, to nie listy - bez przesady - jakbyś przeczytał temat to byś wiedział po co - walka z typowymi bykami, przecież nie jest istotą bawić się w polonistów.
To co może jeszcze składnie ktoś się pokusi wynajdywać?
crOOchy napisał/a:
to wroc strone wczesniej i przeczytaj zapytanie czy mozna pisac bez polskich znakow....
no to ustaliliśmy jedno że nie bawimy sie w polonistów
to powiedz mi za co jest w takim razie jedno z moich dwóch ostrzeżeń
_________________ MAZDA ... i czujesz że korodujesz ...
o to Ci chodzi?
Jaqub napisał/a:
a jak ktos nie lubi wciskac ALT'u przy stukaniu?
MACIOR napisał/a:
To niech polubli.
noodl3s napisał/a:
Jaqub napisał/a:
a jak ktos nie lubi wciskac ALT'u przy stukaniu?
Bezmyślne klepanie w klawiaturę jest fajne, ale jak trzeba się "wysilić" to pojawia się wielki problem. Co to w ogóle jest za pytanie?
Siwy ma 100% racji, forma akcji może kontrowersyjna, ale za to cel jak najbardziej słuszny. Szlag mnie po prostu trafia jak czasem musze się zastanawiać jak napisać jakiś wyraz, a jest to spowodowane wyłącznie czytaniem wypocin leniwców-"dyslektyków".
_________________ z RWD jest jak z seksem - po co jechać na ręcznym skoro można dawać w pi*dę
Ale postaram się to zmienić dla Dana żeby było w 100% po polskiemu
Nie rób tego dla mnie, bo nie jest mi to do niczego potrzebne. Jednak gdy już zaczynasz temat o poprawnym pisaniu, to powinieneś przyłożyć do tego bardziej niż inni.
siwy napisał/a:
bo traktuje sie to jako rozmowe potoczna
Rozmowa rozmową, ale chyba nie ma takiego czegoś jak pisownia potoczna. Jest albo poprawna albo nie