Auto: AUDI A4 I AUDI B4 COUPE
Skąd: Okolice Lublina Pomógł: 1 raz Dołączył: 01 Lip 2007 Posty: 18
Wysłany: Nie Sie 10, 2008 18:54 Mam pytanko
odnosnie mojej audicy chodzi mi o to ze mam za mały silnik bo tylko 1.6 i troche mi szkoda jej sprzedawac bo troche kasy w nia włozyłem i tu mije pytanie czy ktos moze wie jakie wiekszy silnik bedzie mi pasował pod maske bez zadnych przerobek
Auto: audi a4 1,9tdi
Skąd: Woj. Lubelskie Pomógł: 11 razy Dołączył: 08 Paź 2007 Posty: 147
Wysłany: Pon Sie 11, 2008 20:37
1.8 i 1.6 maja te same skrzynie, zdaje sie ze roznic sie beda jedynie polosiami albo samymi przegubami
razem z silnikiem pasowalby dokupic sterownik pracy silnika i chyba tylko tyle jesli zamierzasz wkladac 1.8
co do 1.8T to sprawa jest nieco bardziej skomplikowana, bo trzeba o wiele wiecej osprzetu dokupic (turbina, obydwa kolektory, skrzynia biegow, sterownik pracy silnika i to chyba nie wszystko)
_________________ sprzedam:
koła 16" do bmw (felgi alu + opony)
a moim zdaniem wymiana silnika to jak dla mnie bezsens....
no chyba że ma się za dużo kasy i jakiś sentyment do auta....
za pieniądze które wsadzisz w wymianę silnika i to co byś wziął za swoje Audi na pewno kupisz coś rozsądnego z większym silnikiem np 2.8....
co się będziesz szczypał zamieniając jak to się mówi "siekierkę na kijek" (1.6 na 1.8)
a spalanie na gazie nie będzie większe na tyle żeby twój portfel bardzo to odczuł...
a wrażenia z jazdy będziesz miał nieporównywalne....
a jeżeli już tak bardzo chcesz poprawić sobie osiągi (ze 100kM na 125kM )to proponuję czipsa jak nasz kolega Gelo_lsw....
będzie to tańsze niż zmiana silnika
_________________ Istnieje tylko jeden luksus prawdziwy - LuKsUs zWiAzkU z OOOO
Auto: Audi A4
Skąd: Polska Pomógł: 4 razy Dołączył: 27 Lis 2004 Posty: 691
Wysłany: Sob Sie 16, 2008 13:35
Czacha napisał/a:
a jeżeli już tak bardzo chcesz poprawić sobie osiągi (ze 100kM na 125kM )to proponuję czipsa jak nasz kolega Gelo_lsw....
będzie to tańsze niż zmiana silnika