FAQ » Szukaj » Użytkownicy » Grupy » Rejestracja » Profil » Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości » Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Moje malleństwo zamula
Autor Wiadomość
PeReS 
Uczy sie pisac

Auto: Audi A4 Avant 1.8
Wysłany: Pon Sie 25, 2008 15:01   Moje malleństwo zamula

Jestem świeżym użytkownikiem samochodów,a ta cudowna audica jest moim pierwszym wozidłem.Słabo się znam na samochodach,więc ciężko mi wystawić diagnoze...także przedstawie objawy i czekam na propozycje...
Od niedawna moje audi okropnie zamula,wcześniej tego nie było...dzieje się to tak na zimnym jak i ciepłym silniku.Biegi też mu nie przeszkadzają,łapie to na każdym.Przy przyśpieszaniu potrafi stanąć na każdych obrotach i zacząć się krztusić,obroty zaczynają skakać.Jedyne co mi wtedy zostaje to popuszczenie gazu na pare sec lub wrzucenie wyższego biegu,choć i to nie zawsze pomaga.U mechanika jeszcze z tym nie byłem,bo puki co z kasą krucho a nie wiem co się zepsuło i ile będzie kosztowała naprawa.W niedziele będe na zlocie i o ile dopisze szczęście,to pokaże o co chodzi :)
pozdrawiam

.:MŁODY:. 
Specjalista

Auto: Audi Coupe , Vw Polo
Wysłany: Pon Sie 25, 2008 19:09   

wiecej danych o samochodzie napisz
FIAT FIORINO 1,7D
POSIADAM DO SPRZEDANIA CZESCI Z , Audi 80, 90 coupe, 100 c3 c4, a6, s4, a8, v8.

PeReS 
Uczy sie pisac

Wysłany: Pon Sie 25, 2008 23:04   

Audi A4 B5 Avant 1.8 20v rocznik '96 sprowadzony w tym roku ze szwajcarii.Ostatnio stał podpięty do komputera i mechanik powiedział,że to pewnie wina komputera,usunął jakieś błędy,ale nadal jest to samo...coś jeszcze? :)

PeReS 
Uczy sie pisac

Wysłany: Czw Sie 28, 2008 23:16   

Dalej żadnego odzewu?czy nikt nie wie co może się dziać?

Gruszka 
Uczy sie pisac
OOOO

Auto: Audi 80 B4 ABK
Wysłany: Pią Sie 29, 2008 09:45   

ja bym stawiał na układ paliwowy. Otóż jeśli utrzumujesz niskie obroty silnika auto jedzie normanlnie i się rozpędza powoli, aby jechać szybciej nie wciskając pedału gazu do momentu kiedy się dusi musisz wrzucić wyższy bieg, więc teoria jest taka, albo siada pompa albo coś z układem paliwowym, poprostu pompa podaje paliwo w takiej ilości ze gdy jedziesz powoli to silnikowi wystarcza ta dawka a kiedy wciskasz gaz to dawka jest zbyt mała i auto zaczyna szarpać i zdychać a kiedy popuścisz mu trochę znów dawka staje się odpowiednia. Nie wiem jak jest w A4 ale w B4 miałem podobnie i okazało się że szwankowała pompa i oczywiście wtryski.

PeReS 
Uczy sie pisac

Wysłany: Pią Sie 29, 2008 10:23   

Dzięki za odpowiedź:) Jeszcze dopytam w niedziele na spocie obecnych tam i będzie trzeba zająć się naprawą tego,bo aż wstyd tak jeździć.Możliwe,że coś tam się zacina bo gdy zaczyna zamulać,a ja wcisne gaz w deche,to po chwili zamuły dostaje kopa takiego,jak powinien...

Gosia 
drifter

Auto: Audi 100 - C4
Pomogła: 1 raz
Wysłany: Pią Sie 29, 2008 10:28   

Miałam podobnie u mnie były poluzowane kable pod maską ;)

Odpowiedz do tematu