trzeba by użyć wielu brzydkich słów zeby to opisać
jakiś bubek pewnie miał zaklepane miejsce na oddziale bo akurat mu odsysali tłuszcz z pleców i zdrowo za to wybulił, albo akurat nie było lekarza bo akurat pracował prywatnie w innej klinice czy cos... szlag mnie trafia jak sie dowiaduje o takich wypadkach ze szpitalem w roli głównej... a dowiaduję się coraz częściej
Pewien jestem że klub Audi postara się na najbliższym spocie w niedzielę i zrobimy wpłatę wspólną.
_________________ Jest: A6 C4 ACK Quattro Avant
Było: 100 C3 Biel Dubaju - na zawsze w pamięci
prawda taka ze niestety tak jest sa limity na WSZYTKO w szpitalach a jak sie poprzekracza limity to kto odpowiada lekarz...... ze chcial dobrze i potem go scigaja co jak gdzie
ale z tego co widze to do wyrka raczej nie bedzie przykuty jak opisuja
sam sie podpiera, rownowage zaczyna lapac ,czucie ma itp wiec bedzie dobrze wszytko jest na dobrej drodze tylko kwestia czasu...moze pol roku moze rok moze nawet kilku lat niestety ,ale 90% zalezy od nastawienia samego poszkodowanego o jego sprawnosci w przyszlosci
jeszcze raz wszystkim bardzo dziękuje i mam takie pytanie czy ktoś od was wpłacał na konto które wcześniej podał Qsy 1000zł ? jeśli tak należą sie dla niego ogromne brawa Dziękuje
Podczas zawodów na 1/4 mili 28.09.2008 w Modlinie k/Warszawy zostanie przeprowadzona licytacja przejazdu szybkim autem klasy Drag. Pieniądze przeznaczymy na niezbędny sprzęt rehabilitacyjny dla naszego kolegi Mervina.
Auto: znalazlem na otomoto ;)
Wysłany: Sob Wrz 27, 2008 20:05
MACIOR napisał/a:
krzylo napisał/a:
8,72 przekazuje na konto.....
Gumens napisał/a:
JE.......Ć SŁUŻBĘ ZDROWIA!!!!!!!!!
niestety sie nie zgodze kolego bo mamy klubowicza który za 800 zł oddaje resztki życia za ratowanie ludzi , kolejny za 900 jezdzi na karetce do pijaków którzy zmyślają choroby a wyjazd troszke kosztuje - mycie karetki kosztuje 2000 zł dla zainteresowanych, szkoda mi każdego kto ucierpi w jakim kolwiek wypadku dlatego przekaże tyle ile mam obecnie na koncie , nie zbawi mnie to w zyciu codziennym a na pewno pomoże.
pozdroVWka
krzylo i anetka.
Na forum też mamy kierowcę karetki. Wracając do wypadku może by chłopaka przyjęli do bliższego szpitala gdyby sobie ktoś "nie kupił" miejsca w szpitalu, a to że mają ratować bla bla bla to chyba tylko w cywilizowanych krajach. Sam osobiście położyłem już dawno temu lachę na naszą służbę zdrowia, wolę pójść do prywatnego gabinetu, tak czy siak musisz zapłacić, a tak przynajmniej fakturę sobie w koszta wpuszczę.
Na forum mamy tez przynajmniej 4 ratownikow medycznych, 2 pielegniarki, parunastu lekarzy i osob zwiazanych ze sluzba zdrowia.
Z takimi haselkami o powalony sluzby zdrowia, po prostu dajcie sobie spokoj, powalony NFZ za systemy oplacania pacjentow. Co do przykrego wypadku - w praktyce wygladalo to pewnie zupelnie inaczej, na pewno byl jakis powod odmowy... zajete sale? brak kadry? (no jak chirurdzy operowali na jednej sali, a na drugiej nie byloby komu to kto mialby operowac?)
W dzisiejszym nastawieniu pretensjonalnym wrecz roszczeniowym pacjentow do lekarzy i calej kadry - wszyscy sa bardzo ostrozni, bo mimo zyczliwosci rodziny pakuja sprawy do sadów, wiec wszyscy sie boja i postepuja zgodnie z przepisami prawa, ktore jest czesto wbrew woli.