Vesti bo to taki kraj pracujesz by przeżyć i oddać 60% zarobków głupim skurwysynom (ciekawe czy to kfako ocenzurował ) którzy siedzą na pupci i myślą jak to jeszcze na inny sposób ojebać obywateli.
Auto: znalazlem na otomoto ;)
Wysłany: Nie Mar 13, 2005 21:44
ale oco wam k***a chodzi?
ludzie to chodzi TYLKO o tranzakcje powyzej 1000zl, wszystkie ponizej sa ZWOLNIONE z opodatkowania.
tak samo jak sprzedajesz COKOLWIEK za 1000zl lub wiecej (z kwitkiem) Ty jako Ty jako osoba prywatna musisz pojsc do US i odprowadzic za to podatek.
dobrali sie do allegro, bo tam jest masa takich tranzakcji udokumentowanych i zaloze sie ze nikt nie poszedl do US i nie zglosil ze sprzedal sobie aparat albo costam innego za XXX siana. jeszcze troche i beda kontrole swistaka i innych internetowych gield i aukcji.
tez mi checa ze 30groni bedzie za to (ja jak kupowalem XXX za 7tys zl z drugiej reki to zaplacilem 3zl59gr podatku
tez mi checa ze 30groni bedzie za to (ja jak kupowalem XXX za 7tys zl z drugiej reki to zaplacilem 3zl59gr podatku
nie chodzi o same pieniadze... tylko skoro allegro pobiera oplaty itd. itp. to moglo by samo odprowadzac takie rzeczy... bo nie kazdemu sie chce za kazde 3zl59gr biec zaraz do US...
Wysłany: Pon Mar 14, 2005 11:51
czlowieku, a widziales kiedykolwiek taki bajer zeby ktos za Ciebie rozliczal sie w urzedzie podatkowym?
to nie ich sprawa, oni takim serwisem ulatwiaja sprzedaz. jest to internetowa licytacja
kurde. ruszcie troche glowa.
Kfaku jak ktos kupil jakas rzecz za 2 tysie i sprzedaje za 1,5 tysia bo mu kasa jest potrzebna lub owa rzecz mu sie znudzila i juz placony byl podatek za ta rzecz to tez musi biec do US?? A takich ludkow tez malo nie jest na allegro....
Wysłany: Pon Mar 14, 2005 21:45
trzeba zerknac w regulaminie allegro, kto na takiej aukcji ktora jest zwykla umowa kupna sprzedazy ma obowiazek oplacic podatek z danej tranzakcji.
obawiam sie ze sprzedajacy
jezeli tak to ja krystiana udupie