Witam. Ostatnio w białej audiczce padły hamulce, po zdiagnozowaniu okazało się ze to najprawdopodobniej padło serwo - i tak właśnie było. Tato zakupił ową część, wspólnymi siłami wymieniliśmy, następnie odpowietrzyliśmy hamulce iii niby wszystko dobrze a jednak jakoś dziwnie.. Tzn pedał jak dla mnie nie ma etapowego hamowania, a więc łapie praktycznie tylko u dołu i to tak ostro, że dęba staje od razu. Kiedy przyciśnie się tak 2-3 razy efekt jest taki, jak przy zapowietrzonych hamulcach..Wogóle mam wrażenie tak , jakby łapał tylko przód. Czy ktoś jest w stanie podopwiedzieć co z tym zrobić? I od czego zacząc przede wszystkim..
_________________ "Twój samochód jest wtedy wystarczająco szybki,gdy stojąc rankiem przed nim,boisz się go otworzyć"
Auto: audi 80 quattro
Skąd: Lublin Pomógł: 2 razy Dołączył: 06 Maj 2005 Posty: 737
Wysłany: Nie Wrz 14, 2008 11:48
dokladnie mialem tak w C4 jak jakis H** przedziurawil mi nozem przewod hamulcowy... sprawdz czy nigdzie plyn niewycieka jak nie to rob tak jak mowil chudy odpowietrzaj i odpowietrzaj i odpowietrzaj!
[ Dodano: Nie Wrz 14, 2008 11:54 ]
a moze odpowietrznik ktorys sie zepsol i nietrzyma
Auto: Audi A4 Avant
Skąd: Czuby Pomógł: 4 razy Dołączył: 10 Sty 2005 Posty: 150
Wysłany: Sro Wrz 17, 2008 15:15
Nie ma bata, musisz mieć jakieś powietrze w przewodach, przerabiałem to kiedyś w maluchu zaczynaj od lewego tyłu, i najlepiej nie oszczędzaj na płynie, może jakiś syf się dostał, może gdzieś cylinderek leje, nigdzie nic nie cieknie?