Witam. Zbliża się zima i jestem zmuszony kupić przewody zapłonowe. Przy okazji pewnie kopułke i palec. A że nie mam zielonego pojęcia jakie przewody zakupic, i jakiej firmy prosze o pomoc.
Przewody mają być dobrej firmy, nie jakis szajs za 100 zl z alledrogo...
Jestem skłonny wydać za przewody do 300 zł.
Autko ma instalacje gazową ( jeśli ma to znaczenie przy wyborze przewodów )
Co mozecie polecić ?
edit: ort
Ostatnio zmieniony przez Misiek_lbn Sro Wrz 24, 2008 10:18, w całości zmieniany 2 razy
Witam. Zblirza się zima i jestem zmuszony kupić przewody zapłonowe. Przy okazji pewnie kopułke i palec. A że nie mam zielonego pojęcia jakie przewody zakupic, i jakiej firmy prosze o pomoc.
Przewody mają być dobrej firmy, nie jakis szajs za 100 zl z alledrogo...
Jestem skłonny wydać za przewody do 300 zł.
Co mozecie polecić ?
kup NGK
_________________ '96 Subaru Impreza GT wozi dupę
'00 Daewoo Matiz Van rolniczo-służbowy
'95 Daewoo Nexja GSi 16v szczur na tor
Auto: B5 Syncro i FIREBLADE ;)
Skąd: Węglin Pomógł: 1 raz Dołączył: 15 Wrz 2007 Posty: 218
Wysłany: Sro Wrz 24, 2008 10:25
Mialem ten problem w tamtym roku. Kupilem przewody Magneti-Marelli, kopulke tej samej firmy a palec to jakis bezfirmowy. Do tego swiece NGK V-line i jezdzi bez zarzutu na gazie i na Pb.
Auto: AUDI C4 AVANT
Wysłany: Sro Wrz 24, 2008 11:54
Jak chcesz jedz na Naukowskich do auto euro tam wszystko ci powiedzą jakie i za ile jak gaz to tylko dobre! bo będziesz wymieniał co pare miechów jak chcesz to Ci prześlę na maila nr zniżki 40%
Auto: Audi 100 C4 Avant
Skąd: Okolice Lublina Pomógł: 1 raz Dołączył: 02 Lis 2005 Posty: 415
Wysłany: Sob Wrz 27, 2008 23:59
Tak słucham tych wypowiedzi i w sumie nie wiem jakie kupic. Konkrety poprosze w stylu zastosowalem do swojego wozu i poprawia i to czy tamto a nie te są lepsze bo coś tam.................................. Sorka i respekt dla adminów i moderatorów. Ale takie piepszenie to mnie do niczego nie doprowadzi...... W czym są NGk lepsze od beru.... konkrety panowie a nie jakieś bzdurne legendy.......
I kto ma lepszą skitke ( rabat w jakimś sklepie ).
Auto: F7P
Skąd: Polska Pomógł: 29 razy Dołączył: 17 Cze 2004 Posty: 1894
Wysłany: Pon Wrz 29, 2008 00:41
PONURY napisał/a:
Ma..
Drift_King napisał/a:
kup NGK
Słuszna propozycja!
slaw86 napisał/a:
beru , nigdy janmora
Na czym opierasz swoja opinie?
Janmor oferuje dobrą jakość za niewielkie pieniądze.
W przypadku gr VW należy kupować przewody z miedzianym rdzeniem, oznaczenie przewodów ABM..
Uwaga jeżeli nr katalogowym Janmora na końcu ma literkę P, np: ABM11P oznacza to, że nie można ich stosować w autach z instalacja gazową.
Odsyłam do przeczytania krótkiej lektury zanim znowu przeczytam bzdury!
-> http://www.janmor.pl/pl/index.php?p=oferta&s=6
Z doświadczenia powiem, że -> gr VW i miedziany Janmor jest OKI.
Nie polecam Janmora szczególnie do OPLA.
plastik napisał/a:
jak chcesz to Ci prześlę na maila nr zniżki 40%
Fajnie jest mieć 40% zniżki prawda?
Czy masz pojęcie jak spozycjonowana jest cena "elektroniki" ?
Wybacz ale chyba nikt nie sprzeda Tobie przewodów w cenie zakupu
L_BUBU napisał/a:
nie polecam ngk bo to szmelc rozkrzyczany a szczegulności seria v-line
BUBU, siedzisz w branży i powielasz plotki głupotki.
Wybaczcie ale nie mogłem się powstrzymać gdy w jednym temacie jest odpowiedz na wiekszość zasłyszanych legend motoryzacji.
NGK, jest jednym z wiodących producentów świec i przewodów. Niestety przez to także i NGK podrabiają małe chinskie rączki, jest tego coraz więcej.
Zawsze zwracajcie uwagę na to co kupujecie, podróbka jest widoczna gołym okiem.
Reasumując, proponuję Janmora ale tylko ABM.., najwyżej oklepiesz mi mordeczke ale szczerze wątpie
NGK, Beru.. drożej ale pewniej.
Auto: C4
Skąd: Polska Pomógł: 9 razy Dołączył: 08 Sty 2007 Posty: 102
Wysłany: Pon Wrz 29, 2008 11:19
PONURY napisał/a:
Tak słucham tych wypowiedzi i w sumie nie wiem jakie kupic. Konkrety poprosze w stylu zastosowalem do swojego wozu i poprawia i to czy tamto a nie te są lepsze bo coś tam
Proszę oto konkrety... od lat stosuję zestaw BERU kopułka, palec, przewody.
Świece NGK właśnie serii V-line
Nie poprawia to osiągów ale nigdy mnie nie zawiodło takie zestawienie.... jak pewnie wiesz wszystkie moje audiki były zagazowane i nie miałem z nimi żadnych probemów związanych z zapłonem (typu: strzelanie, brak mocy czy nierówna praca silnika)