Auto: Made in Japan
Wysłany: Sro Wrz 24, 2008 20:24 Internet bezprzewodowy w Lublinie
Witam wszystkich forumowiczy bardzo serdecznie
Planuje zakupić internet bezprzewodowy do mojego laptopa, jako że bywam często w lublinie to chciałbym by i tutaj szybko mi śmigał.
Wiem że Orange odpada bo w łodzi działa beznadziejnie...
Jakie są jeszcze opcje internetu? Używa ktoś coś takiego i może polecić?
ja mam blueconnect-a i jestem zadowolona..
co prawda kosztuje mnie 120 zł ale nie zawiódł jeszcze...
koleżanka wczoraj wzięła w Play ale tam dają tylko gwarancję że będzie w Lublinie... poza już są problemy (mała ilość nadajników) ale cena jest atrakcyjna 45zł
nie wiem tylko jak jest z Plusem... kolega ma ale nic nie słyszałam od niego na ten temat...
_________________ Istnieje tylko jeden luksus prawdziwy - LuKsUs zWiAzkU z OOOO
MarcinLbn the fastest furious Ustrzelił 100000post
koleżanka wczoraj wzięła w Play ale tam dają tylko gwarancję że będzie w Lublinie... poza już są problemy (mała ilość nadajników) ale cena jest atrakcyjna 45zł
miałem na próbę i jest ok ale po przekroczeniu limitu onet ładował mi się ok 10 minut. no i jak pisała Czacha zasięg tylko w większych miastach
_________________ Bóg dał nam nogi po to abyśmy doszli tam gdzie nie dojedziemy na glebie...
Wysłany: Czw Wrz 25, 2008 02:11
Dziękuje za odpowiedzi
Blueconnect - sprawdzę jaki to zasięg ma w kraju i jak to działa u mnie w łodzi.
Czacha a jakie tam masz limity za te 120 plnów? I szybko jest? ile kb/s Ci ciągnie tak maksmalnie? (jak ściągasz jakiś plik?)
Lublin ma dużo tych stref 3G i HScoś tam?
Bo np w łodzi "orange internet" działa właściwie tylko w centrum miasta jakoś sensownie..
MarcinLbn napisał/a:
:szukaj: byl juz kiedys poruszany podobny temat
Już szukam
HaGie napisał/a:
Rasta, zmieniles auto ? pochwal sie
Tia podjadę kiedyś na tą ulicę inżyniera czy jak to się tam zwało
Od listopada będę znowu często w lublinie to nie omieszkam zawitać
Wracając do tematu internetu :
Play odpada bo tylko lublin, może mógłbym to kupić dla mojej Pani ale raczej wątpliwa sprawa.
Jakby ktoś miał gdzieś jakiś inny internet bezprzewodowy to proszę o krótki komentarz cena/jakość!
Auto: s6 i pierdoloty
Wysłany: Czw Wrz 25, 2008 12:06
Ja mam orange, siostra ma conecta... Jedno i drugie to kupa, w mieście jakoś działa ale poza trzeba mieć coś na uspokojenie żeby nawet pocztę sprawdzić... Ja przeważnie używam poza miastem, okolice Białej Podlaskiej. Na pewno nie może się równać z tradycyjnym przewodowym netem.
Jeżeli miałbym wybierać to jednak chyba conect lepiej działa.
a ja mam iplusa i działa bez zarzutu a jeszcze jak na firme sobie wziąć to już bajka z ceną będzie... internet działa mi w takich dziurach że niektóre komóreczki zasięgu nie mają.
Wysłany: Czw Wrz 25, 2008 19:54
Kosa to że orange to kupa to wiem
Co do blueconnecta to widzę że skrajnie odmienne opinie masz z Czachą
Blind7 możesz powiedzieć jaką tam masz moc tego netu?
moc niewielka bo tam wychozi około 470kb/s czyli prawie 512 ale działa naprawdę sprawnie a za stówkę masz szybszy i bez ograniczeń... ale to najlepiej pójść i pogadać w plusie bo co do cen to się ciągle zmienia... tak jak mówiłem z jakości jestem zadowolony