Auto: E34 540 touring
Skąd: Woj. Lubelskie Pomógł: 1 raz Dołączył: 26 Paź 2006 Posty: 318
Wysłany: Sob Wrz 27, 2008 13:03
e34 535i po mieście przy spokojnej jezdzie pali od 13-15Pb jak ciśniesz po mieście to do 20Pb :)trasa to już inna sprawa bo można zejśc do 9L Mietek ten 3.0 220Km palił mi po mieście (automat) 14-15pb,trasa 10L. czyli spalanie niby podobne,wszystko zależy od tego w jakim stanie kupisz auto i czy jakiś ''stefan''z pod stodoły niewsadzał tam swoich rączek
Ja też byłbym za 124 samochod nie do zabicia. O wiele bardziej komfortowy od bmw i cześci też dość tanie. Ogólnie 124 to stary sprawdzony i nie raz uznany za najlepszy model.
124 to dla mnie ''ZAPIERDZIALA'' wysiedziana wypierdzona kanapa na sprezynach.
wsiadasz i od razu wiesz ze to samochod dla emeryta w z niemiec. siedzenie na sprezynach jak w babcinym tapczanie. pozycja za kierownica typu ''siedzisz na sedesie i masz przed soba kiere''. zawieszenie typu ponton, uklad kierowniczy dajacy podobne wyczucie drogi jak np. polonez i szczeze - mulowate silniki ktore pala jak smok
za kazdym razem jak jade w 124 to utwierdzam sie w tym przekonaniu, jak wsiadam w 190 daniela325 - to juz porostu apogeum
a e34 ma fajne silniki ktore pieknie mrucza, kreca sie i oddaja z wielka kultura moc. zawieszenie i uklad kierowniczy daje precyzyjne uczucie. a fura jest niemniej wygodna od 124.
jak masz mniej niz 60 lat to wybor jest oczywisty dla mnie
pozatym niezawodnosc 124 to jakas legenda, wszystkie ktore znam do tanich w utrzymaniu nie naleza
Auto: BMW & Turbo CABRIO &a
Skąd: Śródmieście Pomógł: 30 razy Dołączył: 10 Sty 2005 Posty: 3256
Wysłany: Sob Wrz 27, 2008 23:17
corey napisał/a:
pozatym niezawodnosc 124 to jakas legenda, wszystkie ktore znam do tanich w utrzymaniu nie naleza
jak bede mial chwilke to skocze do kumpla do garazu i cykne pare fotek... podloga ktora wygladala na idealna (ladna skorupa z orginalnego zabezpieczenia) po zdjeciu wykladzin okazala sie resztka podlogi (doslownie trzymalo sie wszystko tylko i wylacznie na tym zabezpieczeniu)... fakt ze auto jest z '86 czy '87...
Auto: mat
Skąd: Woj. Lubelskie Pomogła: 1 raz Dołączyła: 15 Lis 2005 Posty: 124
Wysłany: Nie Wrz 28, 2008 08:16
Bardziej byłbym za mercedesem niż za BMW , ale może zdecydujesz sie na Audi coupe Quattro 2.8V6 ......itd zanam takowe w okolicach 10tys w bardzo ładnym stanie
niestety w audi jest dla mnie za mało miejsca ( 196 cm wzrostu, 126 kg) Jeździłem b4 przez miesiąc i sprzedałem, bo sie strasznie męczyłem, szczególnie nogi mnie bolały potem
_________________ z RWD jest jak z seksem - po co jechać na ręcznym skoro można dawać w pi*dę
volvo 850 2.3T wersje od 2XX KM bardzo dobra baza do tuningu i wszystkie bardzo dobrze wyposazone za 8k jakiegos znajedziesz ale wiadamo ze trzeba cos bedzie jeszcze zainwestowac w niego jak to w samochod za 8k....