Auto: audi a4 1,9tdi
Skąd: Woj. Lubelskie Pomógł: 11 razy Dołączył: 08 Paź 2007 Posty: 147
Wysłany: Wto Paź 21, 2008 09:45
w bagazniku tam gdzie jest kolo zapasowe jest biala naklejka z oznaczeniem silnika i podana jest jego moc w kilowatach. wystarczy ta wartosc pomnozyc przez 1.36 i wychodzi moc w koniach mechanicznych. poza tym na tej naklejce podany jest miedzy innymi numer nadwodzia, kody wyposazenia i w niektorych modelach na samym dole naklejki spalanie
_________________ sprzedam:
koła 16" do bmw (felgi alu + opony)
Auto: audi 100 c4
Wysłany: Nie Paź 26, 2008 08:46
to jest 140 konny koledzy dzieki za rade powiedzcie mi czemu ubywa mi płynu ze zbiorniczka ale nie ma nic peknietego w oleju tez nie ma płynu zrobiło sie jak zabrałem ja od mechanika po wymianie rozrzadu
Auto: audi a4 1,9tdi
Skąd: Woj. Lubelskie Pomógł: 11 razy Dołączył: 08 Paź 2007 Posty: 147
Wysłany: Nie Paź 26, 2008 08:53
byc moze zeby wymienic rorzad mechanik zdejmowal pas przedni z chlodnica i po prostu wylalo mu sie troche plynu. a jesli caly czas ubywa to trzeba szukac wycieku. moze tez byc uklad zapowietrzony. uruchom slinik i jak osiagnie 90 stopni (termostat sie otworzy) otroznie odkrec korek zbiorniczka wyrownawczego. jesli ukad byl zapowietrzony plyn powonien powrocic do prawidlowego poziomu
_________________ sprzedam:
koła 16" do bmw (felgi alu + opony)
Auto: audi 100 c4
Wysłany: Nie Paź 26, 2008 19:11
zapaliłem tak autko i odkreciłem korek jak sie nagrzała wszystkie przewody miekie nagrzane dolałem płynu i jak na razie jest stan zobacze po jezdzie czy bedzie płyn