moje zdanie odnośnie xenonów brzmi: jeżeli światła są poprawnie ustawione jest to albo soczewka albo lampa z gładkim szkłem bądź jest samo poziomowanie to w porządku ale najgorsze co może być to chamski xenon w zwykłej lampie typu golf 3 albo polonez (bo i taki jeździ po lublinie). Spotkać takiego w nocy gdzieś na trasie przy padającym deszczu to się można pochlastać, zresztą to samo jest z baranami którzy mają normalne światła ustawione tak że każde świeci nie wiadomo gdzie
baron1 napisał/a:
i na n mijanych aut 2 mi mrugnelo, więc widocznie nie wszystkich to razi, akurat ja mam i zwracam na to szczególną uwagę i mnie to nie razi.
a czy wydaje Ci się że jak ktoś Ci nie mruga to znaczy że go nie razi...
Ciekawe jak sie sprawa ma z autem wyposażonym fabrycznie w reflektory przystosowane do żarników xenonowych w których siedzą klasyczne H1 z mocowaniem jak w xenonie kwestię sprysków pomijam. Co do zwykłych lamp z żarnikami to jeździ taka turkusowa frontiera z zenonami tak ustawionymi ze powalony centralnie w ślipia i coś czuję że niedługo będzie szukał lamp na giełdzie.
Auto: BMW 540
Wysłany: Sob Lis 08, 2008 20:32
a co niby daja spryskiwacze?? ja mam seryjny xenon i nie widze jaki sens mają spryskiwacze w niczym nie pomagają napewno spryskiwacz bez wycieraczki nie wytrze mi świateł.
jak odrużnić HID od orginału bo nie wiem za bardzo??
Auto: BMW & Turbo CABRIO &a
Skąd: Śródmieście Pomógł: 30 razy Dołączył: 10 Sty 2005 Posty: 3256
Wysłany: Sob Lis 08, 2008 21:52
ja mam soczewke + gladkie szklo +ustawione swiatla za 10pln w stacji diagnostycznej +8000K. na przegladzie jak bylem 3.11.2008 mowili ze w ciagu ostatniego tygodnia bylo u nich 5 aut z HIDem za zabrane dowody. Mysle ze cala ta akcja to troche tak jak z folia na szybach, jak ktos bardzo bedzie chcial ocalic dowod to moze sobie wsadzic zwykle zarowki i po problemie. Ja jednak uwazam ze powinno sie UKROCIC wszechwladnosc POLICJI bo 3/4 z nich to zwykle debile ktorzy ledwo pokonczyli podstawowki (teraz to pewno gimnazja) i za wszelka cene probuja udowodnic jacy sa super. Powinien byc przepis ze jesli policjant zabiera dowod podbija sie pod tym to tez odpowiada za TO i jesli wlasciciel/kierujacy autem ma jakies zastrzezenia (co do decyzji policjanta) te sa zapisywane na tym samym kwicie i w razie gdyby to wlasciciel/kierujacy mial racje policjant bylby pociagany do odpowiedzialnosci. Kazde ALE policjanta to 20pln na stacji kontroli pojazdow + czas jaki trzeba poswiecic. Wiec ja bede chcial zeby mi sie takowy policjant podpisal ze zostal poinformowany o tym ze wszystko jest OK i jesli to sie potwierdzi to zloze na niego SKARGE...
ja mam soczewke + gladkie szklo +ustawione swiatla za 10pln w stacji diagnostycznej +8000K. na przegladzie jak bylem 3.11.2008 mowili ze w ciagu ostatniego tygodnia bylo u nich 5 aut z HIDem za zabrane dowody. Mysle ze cala ta akcja to troche tak jak z folia na szybach, jak ktos bardzo bedzie chcial ocalic dowod to moze sobie wsadzic zwykle zarowki i po problemie. Ja jednak uwazam ze powinno sie UKROCIC wszechwladnosc POLICJI bo 3/4 z nich to zwykle debile ktorzy ledwo pokonczyli podstawowki (teraz to pewno gimnazja) i za wszelka cene probuja udowodnic jacy sa super. Powinien byc przepis ze jesli policjant zabiera dowod podbija sie pod tym to tez odpowiada za TO i jesli wlasciciel/kierujacy autem ma jakies zastrzezenia (co do decyzji policjanta) te sa zapisywane na tym samym kwicie i w razie gdyby to wlasciciel/kierujacy mial racje policjant bylby pociagany do odpowiedzialnosci. Kazde ALE policjanta to 20pln na stacji kontroli pojazdow + czas jaki trzeba poswiecic. Wiec ja bede chcial zeby mi sie takowy policjant podpisal ze zostal poinformowany o tym ze wszystko jest OK i jesli to sie potwierdzi to zloze na niego SKARGE...
ziom,o czym Ty mówisz?jakie OK ?
o ile się nie myle masz reflektor nie przystosowany to wyłądowczej lampy a do zwykłej Hcośtam więc nic nie jest OK i bez względu na to czy są wypolerowane szkła czy felgi jest wbrew przepisom.
pzdr!
_________________ '96 Subaru Impreza GT wozi dupę
'00 Daewoo Matiz Van rolniczo-służbowy
'95 Daewoo Nexja GSi 16v szczur na tor
Auto: BMW & Turbo CABRIO &a
Skąd: Śródmieście Pomógł: 30 razy Dołączył: 10 Sty 2005 Posty: 3256
Wysłany: Sob Lis 08, 2008 22:27
Drift_King napisał/a:
ziom,o czym Ty mówisz?jakie OK ?
o ile się nie myle masz reflektor nie przystosowany to wyłądowczej lampy a do zwykłej Hcośtam więc nic nie jest OK i bez względu na to czy są wypolerowane szkła czy felgi jest wbrew przepisom.
pzdr!
nie chce wchodzic w polemike ale wg aktualnych przepisow a raczej braku ich doprecyzowania wszystko jest OK...
Auto: #ok 750km w zagrodzie
Skąd: Okolice Lublina Pomógł: 1 raz Dołączył: 23 Kwi 2007 Posty: 423
Wysłany: Nie Lis 09, 2008 02:34
Haha .powiem wam jedno sprawdzaj oznaczenia lamp oraz spryski......... jeszcze jak jest soczewka to mozna cos kombinowac brak spryskow dowod busted
wiem sprawdzone organoleptycznie:( pozdrawiam ps kaza maske otwierac i hida szukaja:)akcja trwa.......
Ja to ogólnie mam w pupci tą ich całą akcje, stać mnie żeby w razie straty dowodu pojechać na przegląd i później wsadzić z powrotem Xenon poza tym miałem już 3 lub 4 kontrole zrobiłem z HIDem przegląd i jakoś dowód cały czas mam...
_________________ POKRYCIA DACHOWE - Wszystko do dachu 794-998-001