fantastycznie... to zgraj sobie jeszcze eeproma przed wrzuceniem tego czegoś z allegro zanim konfig się rozsypie... kolega B5 sam się przejechał na takim "piracie"
poza tym jak będzie robiło to nie ma tańszej opcji na pirata niż allegro...
Auto: brak
Wysłany: Nie Gru 28, 2008 00:28
TTomek napisał/a:
iiyama napisał/a:
Mam Erice
fantastycznie... to zgraj sobie jeszcze eeproma przed wrzuceniem tego czegoś z allegro zanim konfig się rozsypie... kolega B5 sam się przejechał na takim "piracie"
poza tym jak będzie robiło to nie ma tańszej opcji na pirata niż allegro...
TTomek ma racje troche sie z tym nameczyłem tematem. Ale woz lata.
Auto: C4
Skąd: Polska Pomógł: 9 razy Dołączył: 08 Sty 2007 Posty: 102
Wysłany: Wto Gru 30, 2008 11:56
Jeżeli chcesz to masz tu pliki.... ale osobiście udałbym się do kogoś kto to robił i ma pojęcie. Sama Erica ci nie wystarczy... a napewno nie ma w programie akurat tego eepromu bo w sterowniku masz 27pc210 texasa a w erice jedynym najbliższym jest 27c210 intela. Nie wiem czy to problem ale chyba nie bawiłbym się w takie eksperymenty, chyba że masz drugi sterownik. TTomek zdaje sie pisał żebyś sobie przed zabawą zgrał nie EPROM bo temu raczej nic nie zrobisz a EEPROM z nastawami. W każdym razie proszę... w paczce są trzy różne programy więc sprawdź po numerach bo nie sprecyzowałeś który masz sterownik.
Auto: Audi A6 3.0TDi V6 Quattro
Skąd: Okolice Lublina Pomógł: 12 razy Dołączył: 14 Paź 2004 Posty: 857
Wysłany: Wto Gru 30, 2008 14:15
wstydziłbyś się taki badziew z emule czy innych płyt tjuningowych wrzucać na forum , zawartosć tego pliku nie nadaje się do niczego innego jak tylko do skasowania...
Auto: C4
Skąd: Polska Pomógł: 9 razy Dołączył: 08 Sty 2007 Posty: 102
Wysłany: Wto Gru 30, 2008 15:06
A czego się mam wstydzić.... nie sprawdzałem tych plików a nie pamiętam skąd to mam. W każdym razie kolega chce poeksperymentować bez przepłacania to daję co mam
Nadal jednak twierdzę że należy mieć podstawową wiedzę na temat sterowania silnikiem żeby coś samemu zrobić... bo na mój gust (a jestem w tej materii raczej dyletantem) do pełni szczęścia trzeba po wgraniu wykonać jakąś tam stosowną adaptację. A jeżeli ktoś już wie jak takową dobrze wykonać to jest też w stanie samemu przerobić mapę narzędziami dostępnymi za free w necie.
Auto: Audi A6 3.0TDi V6 Quattro
Skąd: Okolice Lublina Pomógł: 12 razy Dołączył: 14 Paź 2004 Posty: 857
Wysłany: Wto Gru 30, 2008 15:12
Flasher napisał/a:
do pełni szczęścia trzeba po wgraniu wykonać jakąś tam stosowną adaptację
adaptacje stosuje sie bardziej w celu jak sama nazwa wskazuje "dopasowania" niektórych elementów wykonawczych jak np przepustnica , czy elektromagnetyczny nastawnik dawki. Domyślam się , że chodzi Ci o dokładną dniagnostyke (dynamiczną) przed i po zrobienieniu programu , tylko to też na nic sie zda , jeżeli nie jesteśmy autorami tego co wgrywamy w sterownik.
adaptacje stosuje sie bardziej w celu jak sama nazwa wskazuje "dopasowania" niektórych elementów wykonawczych jak np przepustnica , czy elektromagnetyczny nastawnik dawki.
czy też immo...
slg napisał/a:
wstydziłbyś się taki badziew z emule czy innych płyt tjuningowych wrzucać na forum , zawartosć tego pliku nie nadaje się do niczego innego jak tylko do skasowania...
ależ skąd .... taka "wiedza" z osiołka czy też inne gotowce to woda na mój młyn , gdyż "postawienie" takiego wózka na nogi po tym jak na sznurku przyjeżdża to jest z miejsca kwota x2-x3 niż normalne stawianie konfigu i immo w takim aucie...oby takich jak najwięcej
natomiast to , że kolega ma erice a nie odróżnia EPROMU od EEPROMU (sorki jeżeli to tylko drobne "niedoczytanie") tym bardziej wylewa miód na moje serce