Wysłany: Sro Sty 07, 2009 02:32 Silniki zagrają dla dzieci - MiniSprint WOŚP 2009
o raz czwarty Automobilklub Chełmski włącza się do akcji WOŚP.
Jedną z akcji przeprowadzonych podczas XVII Finału w niedzielę 11 stycznia
będzie samochodowy Mini Sprint na Torze Lublin.
Do udziału zapraszamy wszystkich dysponujących sprawnym samochodem
oraz prawem jazdy. Aby wystartować w imprezie wystarczy wrzucić wpisowe do puszki WOŚP.
Przebieg zawodów będzie miał nietypowy charakter - organizator przewidział możliwość kupienia
sobie nie tylko nr startowego "1" ale również wyniku.
Licytacja nr "1" odbędzie się na stronie www.automobilklub.chelm.pl
W Mini Sprincie odbędą się 4 próby oraz 5 dodatkowa - w tej ostatniej wezmą udział jedynie Ci,
którzy za dodatkową opłatą będą chcieli poprawić swój czas uzyskany w próbie 3 lub 4.
Oprócz Mini Sprintu wśród atrakcji odbędzie pokaz driftu oraz DriftTAXI
- możliwość przejażdżki profesjonalnie przygotowanym autem do driftingu.
Kolejną ciekawostką będzie tor Carrera który przywiezie Jacek Sobolewski
z Agencji rozrywkowej STREET,za niewielką kwotę, wrzucaną oczywiście do puszki
będzie można spróbować swoich sił m.in. za sterami bolidu F1 BMW Sauber.
Przekazał on również na licytację zestaw "Carrera GO" sygnowany przez samego Roberta Kubicę.
Będzie można również zasiąść w najmocniejszym i prawdopodobnie najszybszym (przyspieszenie do 100km/h poniżej 3 sekund) gokardzie na świecie którego zaprezentuje Tobiasz Szczepanik.
Do licytacji doszły przejażdżka Limuzyną - Lincoln Town Car oraz rajdowym seicento którego przywiezie Bartek Rybienik - zdobywca 3go miejsca w klasie N0 w Pucharze PZM w roku 2008.
Ramowy program imprezy:
9:00 - 9:30 - zapisy
9:40 - odprawa
9:50 - zapoznanie z torem.
10:17 - start pierwszego zawodnika (SZ1 i SZ2)
11:30 - pokaz driftu, driftTAXI oraz licytacje
12:00 - SZ3 i SZ4
około 13:17 - SZ5
około 14 podanie wyników nieoficjalnych
14:30 - zakończenie i wręczenie pucharów, medali i dyplomów.
Auto: SDI po czipie
Skąd: Czechów Pomógł: 2 razy Dołączył: 19 Cze 2004 Posty: 612
Wysłany: Czw Sty 08, 2009 15:22
Ja startuje bez względu na pogode, śnieg, deszcz czy co kolwiek, nie latałem jeszcze e30 po torze, baaa nigdy nie latałem RWD po torze wiec zapowiada sie ciekawie prosze tylko bez złośliwych komentarzy i szydery
Ja startuje bez względu na pogode, śnieg, deszcz czy co kolwiek, nie latałem jeszcze e30 po torze, baaa nigdy nie latałem RWD po torze wiec zapowiada sie ciekawie prosze tylko bez złośliwych komentarzy i szydery
moje auto legitymuje się +-50kW mocy i 1200kg masy,do tego ma tapczanowy zawias więc na inne warunki niż śnieg zabardzo się nie nadaje
_________________ '96 Subaru Impreza GT wozi dupę
'00 Daewoo Matiz Van rolniczo-służbowy
'95 Daewoo Nexja GSi 16v szczur na tor
Wysłany: Pią Sty 09, 2009 14:35
Drift_King napisał/a:
kicek napisał/a:
moje auto legitymuje się +-50kW mocy i 1200kg masy,do tego ma tapczanowy zawias więc na inne warunki niż śnieg zabardzo się nie nadaje
DK ale mój wpis nie bił do Twojego jak tak to zrozumiałeś to sorry
Luzik ziom
bardzo dobrze,że zdecydowałeś się na start bo tylnonapędowe furki to rzadkość u nas w minimaksach,a jakby nie patrzeć jeżdżą ciekawie dla kibiców
_________________ '96 Subaru Impreza GT wozi dupę
'00 Daewoo Matiz Van rolniczo-służbowy
'95 Daewoo Nexja GSi 16v szczur na tor
Wysłany: Pią Sty 09, 2009 21:59
Drift_King napisał/a:
kicek napisał/a:
Drift_King napisał/a:
kicek napisał/a:
Luzik ziom
bardzo dobrze,że zdecydowałeś się na start bo tylnonapędowe furki to rzadkość u nas w minimaksach,a jakby nie patrzeć jeżdżą ciekawie dla kibiców
Dla tego namówiłem też znajomego, z tym ze jemu bedzie troszki lepiej 171ps/1100kg RWD i szperunek w e30 zobaczymy na ile pozwolą warunki ale startujemy dla zabawy bo brak obeznania z torem i jakiś tam umiejętności na pewno nie bedzie skutkował dobrymi czasami )) pozdro i dozoba w niedziele
Aby wystartować w imprezie wystarczy wrzucić wpisowe do puszki WOŚP.
jak mam to rozumieć ile kosztuje wpisowe ?? nie startowałem nigdy w takich imprezach jest jakaś stawka czy coś ?? czy co łaska do puszki proszę o jakieś wyjaśnienie a i ile najczęściej kosztuje wpisowe na mini sprinty i mini maxy ??
Wysłany: Nie Sty 11, 2009 17:54
Mi sie bardzo podobało, jak na pierwszy raz w życiu RWD+TOR było naprawde super Ogólnie tor mało przyczepny, zwłaszcza przed niektórymi zakrętami Ogółnie bardzo sprawnie było, mimo że 3 osoby powtarzały drugą próbę z powodu jakiegoś tripa fotokomórki Impreza jak najbardziej na +
P.s Jak ktoś robił fotki mojej zielonej i czarnej e30 prosił bym o wysłanie dosłownie każdej na @ z góry dziekuje