Szukam kogos solidnego kto mogłby podjąc sie przekładki silniczka do 205, motor 2.0 16 v.
Mam całą 405 troche z przodu walnieta z silnikiem. Nie zależy mi na czasie.
POZDRAWIAM
mogę dać Ci kontakt do kogoś kto ma takowe pużo z tym silnikiem, i dodatkowo jeszcze fajnie podłubane
i jest też jeszcze jedno, czarne na szwedzkich blachach, użytkownik kiedyś był tutaj
_________________ Przejeżdżam przez Inżynierską w 7.19 sek, a TY ???
chwila chwila, w lbn są dwie 405 T16, z tego co wiem Munirowe rozbite nie było, bo praktycznie codziennie je widywałem jeżdżąc na uczelnie...
Mowa o tej drugiej (ciemno zielona chyba), pamiętam swego czasu miało lekkie bum i właściciel miał odbudowywać na fabrykę, ciekaw jestem jak się losy tego auta dalej potoczyły.
Drugie T16 znajomego mialo stluczke zgadza sie ale mistrz blachyPan Wierzchon zrobil porzadek,a taki drugi mistrz Stachurski poskladal silnik wiec auto zyje:)
Co do wkladania silnika 2.0 16v do 205tki to srednio dobry pomysl ze wzgledu na wage tej jednostki napedowej, lepsza opcja jest 1.9 16v D6C jest lzejsza i dysponuje wieksza moca.
No ale przecież nie bede sprzedawał silnika w bdb stanie zeby kupic niewiadomo jakie 1.9 aluminiowe. Mam 2.0 16v i tylko taka opcja wchodzi w gre. Wiem ze ciezkie, wiem ze nie aluminium, ale wyboru nie mam...Narazie szukam budy gti,niestety nic sie ciekawego nie pokazuje....
Auto: 205GTI16V,CTI16V,405T16
Wysłany: Nie Lut 15, 2009 21:43
Zrobisz jak chcesz, znajomy ma D6C na sprzedaz w swietnym stanie udziela na niego gwarancje sam go robil wiec jest to pewniak a ja moge od Ciebie odkupic 2.0 16v no ale wybor jest Twoj.