Auto: Audi 100 C4 Avant
Wysłany: Sro Mar 11, 2009 07:04 Internet w Nplay
Cześć wszystkim.
Mam do Was pytanie zwiazane z tą firma http://www.nplay.pl/page,internet.html&Id=5
Kończy mi sie umowa na internet z Multimedia, i znalazlem oferte Npleya.
Nie do konca jestem zadowolony z uslug Multimedii bo ceny maja dosc kosmiczne.
Co mozecie powiedziec na temat internetu z Nplay.
Czy jestescie zadowoleni z uslug czy nie.
Czy lepiej przedluzyc umowe z Multimedia.
Auto: Audi A4 1.8T Q, widlak
Wysłany: Sro Mar 11, 2009 07:32
Ja mam w Nplay nie jest zle pewnie lepiej niz w mutlimedia i ceny razsadne
[ Dodano: Sro Mar 11, 2009 07:48 ]
jedyny problem to ten ze czasmi tak raz na tydzien z rana czasami sie wylacza net moze od pogody nie wiem<a dodam ze firma jest u mnie w bloku wiec chyba i u nich niema wtedy>
_________________ QUATTRO jest jak narkotyk - uzależnia raz na zawsze
Auto: 307
Wysłany: Sro Mar 11, 2009 16:26
Dla Ciebie promocja to taka będzie najlepsza http://www.nplay.pl/data/...tem_w_NPLAY.pdf
mi też się skończyła umowa z Netią (na którą nie mogę narzekać, bez problemu przez ładnych parę lat), lecz prędkość transferu w Nplay kusi
Bierz pod uwagę, że te 4 Mb jest w nocy. W dzień masz 2 Mb. Też się nie dawno dowiedziałem i teraz biję się z myślami.
Może ktoś wie czy jest jakiś limit ściąganych danych ?
W Netii miałem też ten plus, że mają zmienne IP. Router "restartowałem" i nadawali mi nowe IP. Dzięki temu nie musiałem czekać np na takim Rapidshare.
Netia, UPC jeszcze mają drogo To, że jest się klientem od kilku lat nic nie daje... lepiej chyba nową umowę sporządzić i załapać się na jakąś promocję
Limity limitami, ciekaw jestem czy w umowie jest zapis, że masz gwarantowane 2/4mbit bo we wsi łyncnej zawsze były problemy z radiówką, miałem 4mbity, a jak ludzie z roboty się do kompów dorwali ledwo 320kbps szło. Obecnie na większym zadupiu jak łyncna mam TPSA od 5 lat i jestem zadowolony, jak coś nie działa zawsze telefon z paroma k****mi wystarczy by wszystko wróciło do normy w ciągu 20-30 minut
Auto: Audi 100 C4 Avant
Wysłany: Sro Mar 11, 2009 19:07
Juz sie mniejwiecej rozejrzalem dowiedzialem.
A wiec w Nplay moga mi podlaczyc neta tylko 4 mb za 59 zl. Tylko nie tak do konca.
Do 4 mb od 24 do 12 a w godzinach od 12 do 24stej do 2 mb.
Natomiast w Multimedii teraz jakas promocja.
Do 6 mb i limitem 30 gb zaplace 5 gr.
Jak przekrocze 30 gb 69 zl
I teraz juz calkiem zgupialem
W upc za 10 mb placilem 89 zl i naprawde jak tam zapier.... a jak cos sie kszaczylo wystarczylo modem resetowac i chodzilo jak lala.
To jest oferta na 6 miechów za 19 zł miesiąc, własnie z tymi niby 4 Mb. Ważne, że na 6 miesięcy. Zawsze po pół roku może taka Multimedia dać jakąś ciekawą promocję.
Auto: D5244T+
Wysłany: Czw Mar 12, 2009 16:09
Ja mam w nplay łącze radiowe 5mb i powiem, że jakos to smiga. Czasem zdarzaja sie problemy przy zlej pogodzie (w koncu to radio) i czasem siadaja mydelka, ale wymieniaja w ciagu 12h i jest gitara. Co do transferow to pierwsza klasa jest, nie mam zastrzezen.