Wysłany: Nie Mar 22, 2009 23:11 Pomocy!!! skrzynia biegów automat.... A6 C5 2.5
Pomocy;/ Zapaliły mi się wszystkie biegi na czerwono, a wiem ze ma być podświetlony tylko używany bieg. przy wrzócaniu biegu czuć było szarpanie, chyba auto używa tylko jednego biegu prawdopodobnie 4. po przerzóceniu na tiptronik skrzynia nie reagowała. to chyba tryb awaryjny... co może być przyczyną?? ;/ (przed zapaleniem się biegów na czerwono świeciła się kontrolka air bag)
Auto: Audi 100 - C4
Skąd: Śródmieście Pomogła: 1 raz Dołączyła: 06 Wrz 2007 Posty: 236
Wysłany: Pon Mar 23, 2009 06:52
Napewno weszła w tryb awaryjny. Sprawdź najpierw poziom płynów od skrzyni . A potem do mechanika który zajmuje się automatami i audi. Podepnie pod komputer i powie co się dzieje
_________________ Skoro może być gorzej to znaczy nie jest źle, a skoro nie jest źle to jest dobrze.
hmmm dziwne usterka sama znikneła!! ciekawe na jak długo... Na wszelki wypadek podpiełam pod Vag wyskoczył błąd "sporadyczny" - usunełam. zobaczymy co się będzie dziać mam nadzieje że nic:) dzięki z góry za porade:)