FAQ » Szukaj » Użytkownicy » Grupy » Rejestracja » Profil » Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości » Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Pomocy!!! skrzynia biegów automat.... A6 C5 2.5
Autor Wiadomość
darciakk 
Uczy sie pisac
darcia_k

Auto: Audi A6 C5 2.5TDI
Wysłany: Nie Mar 22, 2009 23:11   Pomocy!!! skrzynia biegów automat.... A6 C5 2.5

Pomocy;/ Zapaliły mi się wszystkie biegi na czerwono, a wiem ze ma być podświetlony tylko używany bieg. przy wrzócaniu biegu czuć było szarpanie, chyba auto używa tylko jednego biegu prawdopodobnie 4. po przerzóceniu na tiptronik skrzynia nie reagowała. to chyba tryb awaryjny... co może być przyczyną?? ;/ (przed zapaleniem się biegów na czerwono świeciła się kontrolka air bag)

Gosia 
drifter

Auto: Audi 100 - C4
Pomogła: 1 raz
Wysłany: Pon Mar 23, 2009 06:52   

Napewno weszła w tryb awaryjny. Sprawdź najpierw poziom płynów od skrzyni . A potem do mechanika który zajmuje się automatami i audi. Podepnie pod komputer i powie co się dzieje :)

darciakk 
Uczy sie pisac
darcia_k

Auto: Audi A6 C5 2.5TDI
Wysłany: Wto Mar 24, 2009 17:07   

hmmm dziwne usterka sama znikneła!! ciekawe na jak długo... Na wszelki wypadek podpiełam pod Vag wyskoczył błąd "sporadyczny" - usunełam. zobaczymy co się będzie dziać mam nadzieje że nic:) dzięki z góry za porade:)

Odpowiedz do tematu