Co do zakładów znajomy z Krakowa kiedyś robił taki silnik i jeździ, fakt że kosztuje to trochę więcej jak rzędówka czy V-ka.
to dobry z niego marketingowiec bo wankla sklada sie w godzine. no z czyszczeniem wszystkiego i malowaniem w 3 h mozna sie bez problemu wyrobic. remont v-ki czy rzedowki to trche wiecej pracy
Co do zakładów znajomy z Krakowa kiedyś robił taki silnik i jeździ, fakt że kosztuje to trochę więcej jak rzędówka czy V-ka.
to dobry z niego marketingowiec bo wankla sklada sie w godzine. no z czyszczeniem wszystkiego i malowaniem w 3 h mozna sie bez problemu wyrobic. remont v-ki czy rzedowki to trche wiecej pracy
tak ?
oka czyli mam rozumieć że podejmujesz sie naprawy RX-a ?
i dajesz gware ?
_________________ MAZDA ... i czujesz że korodujesz ...
Nigdy go nie widziałem na żywo na oczy/nie macałem ale na zdrową logike to nie jest on zbyt skomplikowany,nie ma rozrządu itp więc nie wiem co tutaj może trwać dłużej niż w przypadku jakiegoś "zwykłego" motoru (np V8 32v )
_________________ '96 Subaru Impreza GT wozi dupę
'00 Daewoo Matiz Van rolniczo-służbowy
'95 Daewoo Nexja GSi 16v szczur na tor
Nigdy go nie widziałem na żywo na oczy/nie macałem ale na zdrową logike to nie jest on zbyt skomplikowany,nie ma rozrządu itp więc nie wiem co tutaj może trwać dłużej niż w przypadku jakiegoś "zwykłego" motoru (np V8 32v )
generalnie logicznie rzecz ujmując tak ... w praktyce to
MAZDA
tak ?
oka czyli mam rozumieć że podejmujesz sie naprawy RX-a ?
a tak zalozylem temat bo kolega sie nakrecil na RXa wlasnie 8 i chcialem mu go jakos wybic z glowy a jak widac mamy tu magika ktory rozkminia temat.... corey, jak mozesz to napisz cos wiecej o tym wynalazku (obsluga, serwis itp, na co zwracac uwage)...
lac nalezy tylko i wylacznie olej MINERALNY. a do paliwa najlepiej dodawac mixol lub inny olej do dwusowow. wankle sa niesamowicie uczulone na katowanie na zimnym silniku, idealnie byloby kazdego ranka odpalic i zostawic go zeby sie sam rozgrzal - dopiero potem zaczac jazde.
lac nalezy tylko i wylacznie olej MINERALNY. a do paliwa najlepiej dodawac mixol lub inny olej do dwusowow. wankle sa niesamowicie uczulone na katowanie na zimnym silniku, idealnie byloby kazdego ranka odpalic i zostawic go zeby sie sam rozgrzal - dopiero potem zaczac jazde.
pozatym lac benzyne i napierdalac
ludziki są nieźle zdziwione ceną orginalnego oleju Mazdy że niby taki tani ... ale jeszcze większe oczy robią jak sie dowiadują że dlatego że full minerał
[ Dodano: Pią Kwi 17, 2009 21:23 ]
Drift_King napisał/a: