Dopiero teraz zauwazyłem co sie stało i jak ten post sie rozwiną. Tomek strasznie ci współczuje bo każde włamanie to zajebisty problem, strata czasu i pieniedzy (sprzet itd). Swego czasu byłem w tym temacie na chodzie bo rodzice mieli sklep na LSMach i co jakiś czas leciały szyby a prob włamania było kilka. Kiedys widziałem u ciebie alarm i miałem sie zapytać czy masz monitoring firmy ochroniarskiej lub chociaż powiadomienie radiowe bo w tej dzielnicy włamania to norma a lokal jest na uboczu. Moi starsi załozyli w sklepie i problem właman zniknął. Proponuje załozyć powiadomienie radiowe takie jakie było w sklepie u mnie. W przypadku jakiejkolkiek ingerencji w alarm typu wyrwanie syreny, uruchomienie alarmu, uruchomienie czujek w ciągu 4 minut zjawia sie ekipa interwencyjna a do ciebie dzwoni centrala. Wież mi, że chłopaki szybko sie zjawiają. Miesieczny koszt to chyba ok 350zł ale warto.
Popytam sie co i jak - jeśli będe cokolwiek wiedział w sprawie sprzetu dam znać. Mam nadzieje, że byłeś ubezpieczony, zeby chociaż czesć kasy ci sie zwróciła.
tego typu rzeczy jestesmy w stanie TOMASZOWI sami zamontować.. a 4 minuty reakcji nie zawsze jest prawdą .... moja kobita ma już dość nocnych wypadów bo Stokrotka na Czubach wyje - i ochrona wzywa z wyrka .... to z czasem jes upierdliwe. Alarm też można sobie miedzy książki włąściwie wsadzić - bo w 79 % nie zdaje rezultatu.
Najlepsza broń to dobry sąsiad - lub kamering ;D
ja wychodząc z pracy - załączam sobie cichą kamerkę na serwery - i widze później zapis ... co się działo !
Auto: znalazlem na otomoto ;)
Wysłany: Pią Kwi 15, 2005 21:44
tylko ze Wy jestescie osoby prywatne
jest duzo roznych poglosek co kto jak gdzie po co i dlaczego... zobaczymy pewnie w praniu co z tego wyjdzie. jak zawsze, na efekty trzeba poczekac.