FAQ » Szukaj » Użytkownicy » Grupy » Rejestracja » Profil » Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości » Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Diagnostyka VW Passat TDI - Gdzie mozna w LBN wymienic Turbo
Autor Wiadomość
Czleniokoleszka 
Uczy sie pisac

Auto: VW Passat TDI
Wysłany: Sob Kwi 18, 2009 20:13   Diagnostyka VW Passat TDI - Gdzie mozna w LBN wymienic Turbo

Witam mam problem...
Dzisiaj mi Passek odmówił posłuszeństwa i stracił moc. Mechanikiem nie jestem ale podejrzewam ze padła turbina. Oprócz braku mocy strasznie kopci. Z jakies 2 tygodnie temu zauważyłem też niewielki wyciek oleju z pod dekla (przynajmniej tak mi się wydaje) ale chciałem przejechać jeszcze z 1000km bo i tak miałem roibić przegląd po 15 tys.

Do tej pory serwisowałem go w AutoTransie na Budowlanej, tam zrobiłem rozrząd itp ale średnio mi pasuje ten serwis, dużo zdzierają a na dodatek zalali mi zły olej. Moze mi ktoś polecić jakiś warsztat na terenie Lublina gdzie zdiagnozują mi samochód i zrobią porządnie co trzeba oraz nie puszcza mnie z torbami?

No i czy macie jakieś pomysły co to może być. Bo ze turbina to tylko moje przypuszczenia.

Passat 2000, 1.9 TDI 115KM, silnik ATJ
Ostatnio zmieniony przez Czleniokoleszka Pon Kwi 20, 2009 09:22, w całości zmieniany 1 raz  

crOOchy 
the fastest furious

Auto: Jeep WJ Limited 2.7 CRD
Wysłany: Sob Kwi 18, 2009 21:21   

Gdzie dokładnie na tych Czubach mieszkasz?

to sie jakos ustawimy, i będziesz zadowolony

Czleniokoleszka 
Uczy sie pisac

Wysłany: Nie Kwi 19, 2009 22:08   

juz chyba dam sobie z tym rade, podbno to przeplywomierz, jutro z rana jaden zeby mi to zrobili ale thx za checi

/// jednak turbina, i to podobno cała zniszczona
Poszukuje teraz serwisu gdzie mi ja zregeneruja... czy ktos znaj jakis warsztat gdzie sie tym zajmuja??? na baramowickiej juz bylem ale szukam czegos jeszce innego

Gobo90 
drifter

Auto: Passat kombi 2,9VR6 4x4
Wysłany: Pon Kwi 20, 2009 10:22   

skoro wymieniasz to moze odrazu cos większego wsadzić :D

Stacho_16V 
fast driver
JDM

Auto: Civic
Wysłany: Pon Kwi 20, 2009 12:28   

Ream Poland na Abramowickiej ;)

Czleniokoleszka 
Uczy sie pisac

Wysłany: Pon Kwi 20, 2009 14:18   

jaks sie tej nie da naprawic to sie pomysli nad 'zamiennikami'... bo jednak jazda 60km/h z 20m smuga dymu za samochodem mi nie odpowiada :]

crOOchy 
the fastest furious

Auto: Jeep WJ Limited 2.7 CRD
Wysłany: Pon Kwi 20, 2009 14:26   

nie kkupuj regenerowanej, lepiej szukaj jakiejś z małym przebiegiem. Regenerowana to wg mni eostatecznośc

Czleniokoleszka 
Uczy sie pisac

Wysłany: Pon Kwi 20, 2009 16:19   

tez na to wpadlem, podzwonilem w pare miejsc ale nie ma, poza tym nigdy nie będe wiedział ile ta turbina ma już na liczniku ii równie dobrze moze mi siąść po dwóch dniach albo po 2 latach. Za tym nie trafisz. Z drugiej strony na regenerowana bede mial od 6-12 miesiecy gwarancji. Podobno dobre regenerowane są z mielca, jakies 2 zaklady się tym zajmują. jeden robi na odwal a drugi porządnie, ci z abramowickiej też z stamtąd ściągają turbiny ale nie wiem od kogo.
A samemu do mielca mi się nie opłaca jechać z jedną.

2 punkt regeneracji znalazłem na Olszewskiego ale szukam dalej...

B5 
Specjalista
litle Switzerland

Auto: brak
Wysłany: Sob Kwi 25, 2009 19:21   

Czleniokoleszka napisał/a:
tez na to wpadlem, podzwonilem w pare miejsc ale nie ma, poza tym nigdy nie będe wiedział ile ta turbina ma już na liczniku ii równie dobrze moze mi siąść po dwóch dniach albo po 2 latach. Za tym nie trafisz. Z drugiej strony na regenerowana bede mial od 6-12 miesiecy gwarancji. Podobno dobre regenerowane są z mielca, jakies 2 zaklady się tym zajmują. jeden robi na odwal a drugi porządnie, ci z abramowickiej też z stamtąd ściągają turbiny ale nie wiem od kogo.

Chłopie za pisanie takich bredni powinni Ci zabrać klawiature. Jeżeli nie jesteś czegoś pewny albo nie wiesz to nie dodawaj nic od siebie bo robisz komuś tym krzywde. Pracowałem w RP prawie 4 lata i nie przypominam sobie zebyśmy kupowali cokolwiek z Mielca. Za to pamietam ze kilka drutów po nich poprawialiśmy. Co do regeneracji turbiny uderz do Dziak auto szlif maja duży wybór tego tematu.

QSY 
speed demon
emeryt

Auto: STI & Polonez 1500
Wysłany: Nie Kwi 26, 2009 16:20   

Czleniokoleszka napisał/a:

jak pamietam to ja jako Ream Poland wyzoziłem do Mielca turbiny na tony a oni łykali wszystko jak młode palikany i z mielca nigdy nie kupie zadnej regenerowanwej turbawki, widziałem nie raz jak oni jes tam regenerują i szkoda na to słów...

kolczyk_lbn 
drifter
CorollaClub

Auto: Toyota Corolla E11
Wysłany: Sro Kwi 29, 2009 10:45   

u siebie w firmie mam turbiny po regeneracji na oryginalnych częściach, od sierpnia będziemy regenerować u siebie na miejscu, a co do tego, ze lepiej kupić turbine z małym przebiegiem to napeweno się niezgodzę, bo tak naprawdę nie wiesz w jakim stanie kupisz, a na regenerowaną zawsze masz gwarancję, do tego nie polecam regeneracji na najtańszych zamiennikach.

WWW.DZIAK.PL - specjaliści od silników

Odpowiedz do tematu